HOCD, ROCD, כמה שאלות.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/06/2020 | 15:37 | מאת: סתיו

היי אני סתיו אני בן 21 אני חייל משוחרר קודם כל אני רואה את התשובות שלך כאן וזה מעורר השראה וראוי להערכה גדולה ולפני שאני מתחיל לשאול משהו אני רוצה להגיד לך תודה אני לא אפרט על כל מה שאני חווה אבל אני אנסה לתמצת כדי שאולי תתני לי כיוון אני יוצא עם חברה שלי כבר שנתיים וחצי, בתחילת הקשר אחרי 3 חודשים התחילו להיות לי מחשבות טורדניות, כל הזמן שאלות לגבי הקשר, אם אני אוהב, לא אוהב, צריך להישאר, אם הקשר הזה נכון לי? אם אני מרגיש ככה בגלל הקשר ואני צריך לסיים? וכן הלאה וכן הלאה וזה לא באמת נפסק אחרי בערך חצי שנה אולי קצת יותר עלתה במוחי המחשבה שאולי אני הומו, חשוב מאוד לציין שכל חיי אני נמשכתי לנשים, וגם היום אני מאוד נמשך לחברה שלי ומעולם לא הייתה לי משיכה לגברים.. בהתחלה זה הפריע לי וגרם לי באמת להתרחק מכמה חברים שלי שכל פעם שהשאלות האלה היו מגיעות למוח שלי זה היה מקשר לי אותם לאותן מחשבות ואפילו מעלה תמונות שלי איתן באקט מיני או משהו כזה, בהתחלה זה עורר בי סוג של גועל ורתיעה (גם היום דרך אגב, פשוט זה כבר הפך להרגל)... לשאלתי.. אני נמצא בטיפול אצל פסיכולוגית קלינית.. היא אמרה שלטענתה אני סובל ממחשבות טורדניות ללא טקסים, והיא אומרת שיש מצב שאני הומו ואני פשוט מדחיק את זה, כשהיא אמרה את זה באמת חשתי פחד כמו שלא חשתי בחיים וזה גם היה נשמע לי לא הגיוני ודי הרגשתי שהיא קצת לא מבינה אותי.. מכיוון שראיתי שאת מתמחה בנושאים הללו רציתי לשאול אותך את דעתך ומה כדאי לי לעשות? היא המליצה לי לקחת טיפול תרופתי ולהמשיך טיפול פסיכולוגי במקביל... ממה שאני יודע טיפול ב OCD הוא יחסית קצר טווח היא דיברה על טיפול שיכול להימשך שנה.. אני קצת מבולבל ומרגיש שאני תקוע במקום ולא מתקדם..

היי סתיו, קודם כל, שמחתי לשמוע שהפורום עוזר לך. זה טוב שאתה מכיר את המושגים ROCD ו-HOCD (לטובת גולשי הפורום: OCD של מערכות יחסים ו-OCD שעוסק בפחד להיות הומוסקסואל). המושגים האלה יכולים לעזור לך להבין טוב יותר את עצמך ואת מה שעובר עליך. אני מניחה שהפסיכולוגית שלך עובדת בגישה דינמית. לצערי, לא זו בלבד שהגישה הזו אינה מתאימה לטיפול ב-OCD, אלא שבסוגים מסוימים של OCD זה עלול אף לגרום נזק. שמעתי לא אחת על מטפלים שטענו שהמחשבה הטורדנית היא בעצם ביטוי לדחף בלתי מודע (כלומר לנטייה מינית אמיתית), מה שבאופן גורף אינו נכון. להערכתי, כדאי לך לפנות לטיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי ) שמספק את הכלים להבין באמת ממה אתה סובל ולדעת להתמודד עם זה בצורה נכונה. לדעתי, כדאי בשלב זה לנסות לטפל בבעיה בטכניקות נכונות ולא למהר להוסיף טיפול תרופתי. התרופה יכולה לעזור להרגשה טובה יותר כל עוד נוטלים אותה, אבל אינה פותרת את הבעיה מן השורש. הערה נוספת וחשובה: אין דבר כזה "OCD ללא טקסים". מחשבות טורדניות אינן יכולות להמשיך להתקיים ללא התנגדות להן. לפיכך, תמיד יש פעולה כלשהי שהאדם הסובל מההפרעה עושה כדי להדוף את המחשבות. זו יכולה להיות פעולה פנימית (לנסות לשכנע את עצמך בכל דרך שהמחשבה לא נכונה) או חיצונית (לנסות להימשך לנשים שעוברות ברחוב או לתמונות של נשים, וכו'). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית