חושבת שיש לי מיסופוניה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/04/2020 | 11:40 | מאת: בר

היי, אני בת 28 ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי בעיות עם קולות מסויימים כמו לעיסות, נחירות, קליקים וכו'. בשנה האחרונה אני מרגישה שזה רק מתגבר- לא יכולה לשבת לייד בעלי כשהוא נושם וממש מרגישה שאני משתגעת כשהוא נוחר מתוך שינה (עד כדי כך שבא לי לחנוק אותו עם כרית). ניסיתי רעש לבן, עוזר מאוד אבל אני לא יכולה לשמוע את זה כל היום ובכל מקום. האם באמת יש טיפול שעובד יותר מרעש לבן?

היי בר, בהחלט יכול להיות שאת סובלת מרגישות חושית. זו יכולה להיות תופעה בפני עצמה, או כחלק מבעיה אחרת (כמו הפרעת קשב וריכוז). רעש לבן עוזר למסך את הבעיה, אבל הוא לא פותר אותה בטווח הארוך, וכמובן שלא תמיד ניתן להשתמש בו. אפשר לעבוד על הפחתת הרגישות וקבלת הרעשים בטכניקות של CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי). טכניקה שאני אוהבת היא "תרגול הרעש", כלומר חשיפה מכוונת לרעשים שבדרך כלל מפריעים לך, תוך הפעלת שליטה על עוצמת ותדירות הרעש. כאשר את מנסה להפעיל את הרעש ולשמוע אותו באופן מכוון, החוויה היא שונה, ועם התרגול יש גם הסתגלות ויכולת הכלה טובה יותר של הרעש. כמו כן, ניתן להשתמש בטכניקות של מיינדפולנס (שגם הן נחשבות טכניקות CBT), שעשויות להיות יעילות מאוד. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית