אוסידי מחשבתי וסומטיזציה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/03/2020 | 21:17 | מאת: רוני

שלום דר סובל מאוסידי שאלה שלי קיבלתי 2.5 זיפרקסה כאוגמנטציה לטיפול שאני לוקח 40 רסיטל האם זיפרקסה כאוגמנטציה יכולה לעזור לי ניסתי בעבר כל מיני אנטי פסיכוטיים אחרים ריספרדל ואביליפי ולא עזר במה הזיפרקסה שונה? כמובן שניסיתי המון ssri/snri במינונים גבוהים 300 פבוקסיל ו60 פרוזק ועוד .

היי רוני, למיטב ידיעתי, אין הבדל מהותי בין אנטי פסיכוטי אחד לאחר. הבעיה היא, שאין לדעת כיצד יגיב אדם מסוים לתרופה מסוימת, ולכן מתבצע "ניסוי וטעייה". אין דרך לדעת איך תגיב לתרופה והאם היא תהיה טובה יותר מתרופות אחרות שניסית, אלא על ידי התנסות בנטילתה. אפשר להפנות את השאלה גם לרופא שלך, מאחר שאיני רופאה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית