הפרעה כפייתית ocd וחרדות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

31/12/2019 | 10:17 | מאת: שגיא

בס"ד. בוקר טוב ושלום רב. רציתי לשתף במעט את הבעיות שלי. אני מגיל מאוד צעיר סובל מOCD עם חרדות מאוד קשות. בהתחלה זה התבטא עם הרבה טקסים אך לאט לאט עם השנים ה ocd הפך לטהור ויתרכז רק במחשבות טורדניות. הרבה עליות וירידות לא הזמן והמקום להרחיב. החלפתי מספר תרופות עד שמצאתי את Favoxil שהתאימה לי ממש כמו כפפה ליד. עם הרבה סבלנות של מספר חודשים הגעתי ל200 מ'ג ביום ובמשך 6 שנים לפחות אני יכול להגיד שלא סבלתי כמעט בכלל גם כשהגיעה מחשבה תמיד הייתה אחת כנגדה לבטל אותה. התפקוד שלי היה מלא. בחודש מרץ האחרון החלטתי להוריד את התרופות בהרגשה שאני בשליטה מלאה על הocd, אציין שהירידה בתרופות לא הייתה בצורה כמו שהדוקטור המליץ, הייתי די להוט לסיים את תקופת לקיחת התרופות. הגעתי ל50 מ'ג למשך מספר חודשים במטרה להפסיק לגמרי. לצערי בתחילת החודש האחרון ביום בהיר אחד ללא כל הודעה מוקדמת חלה ירידה משמעותית במצב הנפשי, מחשבות טורדניות מכל כיוון, חרדות קשות, פחדים וחוסר ביטחון. ממש "מֵאִיגָרָא רָמָא לְבֵירָא עֲמִיקְתָּא" ביום אחד. מיד התחיל מרוץ נגד הזמן מיד עליתי ל100 מ'ג פגישה עם הדוקטור לנסות להבין מה המשמעות, ככל הנראה ההפסקה הלא נכונה בשילוב של לחצים ביום יום גרמו לקריסה. כרגע בחודש האחרון אני בעלייה מתמדת עם התרופה כל פעם 50 מ'ג. בשבוע האחרון חזרתי ל 200 מ'ג. ואתם חוזרות תופעות לוואי מאוד קשות של חוסר שינה חוסר תאבון בחילות חוסר חשק לכל דבר בעצם. האם זה משהו סביר שעולים במינון יכול לקרות דבר שכזה? ובעצם לאחר כל הסיפור שלי כמה זמן לדעתך יידרש לחזור למצב תקין? והאם יש סיכוי לעלות עוד במינון? אני מודה מראש ותודה רבה על ההתייחסות.

היי שגיא, למיטב ידיעתי, יכולות להיות שוב תופעות לוואי עם עלייה מחדש במינון. מאחר שמינון מלא משפיע בדרך כלל לאחר מספר שבועות, זה פרק הזמן שיידרש ככל הנראה כדי לראות שיפור. מאחר שאיני רופאה, ממליצה לך להפנות את השאלות שלך לרופא, ותוכל לקבל ממנו תשובות מדויקות יותר. אני רק רוצה לציין, שאין באמת דבר כזה "אובססיה טהורה". תמיד יש טקס כלשהו. לפעמים הטקסים הם פנימיים (מחשבתיים), לעתים מדובר רק בהתנגדות פנימית למחשבות ולעתים אלה תהליכים עדינים מאוד, שצריך לשים לב אליהם. מניסיוני, כשחושבים על זה לעומק תמיד אפשר למצוא את ה"טקס". בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית