מחשבות טורדניות על אלימות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/10/2019 | 02:24 | מאת: דנה

שלום, תמיד ידעתי שאני בחורה מעט חרדתית, לא יצא לי לעסוק בטקסים כמו כיבוי אורות כמה פעמים או דברים בסגנון, אבל היה לי הפרעות אחרות, קטנות, כמו להוציא כמות קליקים שווה באצבעות... ואני גם פרפקציוניסטית להפליא... לפני קצת יותר משנה צפיתי בתכנית "צל של אמת". קיבלתי באותו רגע התקף חרדה חמור בגלל שלא הרגשתי מזועזעת מהתיאורים שהיו שם. באותו רגע חטפתי את ההתקף חרדה החמור ביותר שהיה לי אי פעם - התחלתי לבכות ולקחתי את האוטו לסיבוב כדי להתרחק כי חששתי שמשהו לא בסדר איתע ואני עלולה לפגוע במישהו. זו הייתה הפעם הראשונה שהיו לי מחשבות כאלה, על אלימות. לא היה לי לפני כן... מאז המחשבות האלה עולות לי לפעמים אבל העצמה נמוכה יותר היות ואני מטפלת בה באמצעות טיפול cbt. יחד עם זאת, כשזה עולה אני חוששת... חוששת שיש בי צד רע, זדוני, ערמומי...ומה אם זה לא סתם מחשבות טורדניות? מה אם זה באמת? ומקשרת את זה לכל מיני דברים בחיים שלי- אם הייתי בתור ילדה לוקחת מאמא כסף מהארנק, ידעתי "לטשטש את עקבותיי" וישירות אני מקשרת את זה למצב - מה אם יש בי צד כזה? מה אם יבוא יום ואפגע במישהו? זמן מה פחדתי להתקרב לבן זוג שלי, עד כדי שחשבתי שאני לא ראויה לו, או למשפחה שלי, או שיאהבו אותי בכללי. ועד היום אני מרגישה לא ראויה כשמחשבות כאלה עולות. מתסכל אותי אף יותר לחשוב שזה ילווה אותי כל חיי... שאני אפחד כל חיי... אני חובבת גדולה של ז'אנר סרטי האימה והייתה לי תקופה ארוכה שנמנעתי מלצפות בסרטי אימה מרוב פחד. לאחרונה, על מנת להתמודד עם הפחדים שלי, צפיתי בסדרה התיעודית של נטפליקס על טד באנדי. עוד פעם עולות המחשבות - הוא היה אדם נורמטיבי, כמוני. חכם, נעים, מנומס- כמוני. מה אם אני מסוגלת להיות כזאת? פתאום חושבת על מה אם זה יכניס בי ריגוש, לפגוע במישהו? לעבור על החוק...? הייתה לי תקופה שחששתי מסכיזופרניה, מאניה דיפרסיה וכו וכו... אני יודעת שישנו הבדל עצום... והאנשים האלו מצל של אמת וטד באנדי היו אנשים חולים, שלא ראו משהו רע במעשים שלהם... שכן אדם חולה בנפשו לא יודע זאת ולא מבדיל בין רע לטוב... וזה מה שמבדיל אותם ממני... אבל זה עדיין ככ מפחיד אותי עד כדי שיתוק... אני מפחדת שיבוא היום ואעשה משהו כזה... שאשתגע... שמשהו ישתלט. אני מניחה שאני לא מחפשת תשובות פה בפורום, אלא שמישהו יגיד לי שזה קורה, ולאנשים יש מחשבות בדיוק כמוני.. מחפשת הזדהות כלשהי... שאני לא לבד, שאני לא מעוותת...

היי דנה, אני יכולה לומר לך שמחשבות טורדניות מסוג זה הן מאוד נפוצות, ושאני שומעת על מחשבות כאלה בדיוק לפחות כמה פעמים ביום... גם המחשבה על כך שאת לא פוחדת ממה שאת צופה בו היא מחשבה טורדנית. המחשבות הטורדניות הן ערמומיות מאוד, ואותו התוכן בדיוק מופיע בכל מיני צורות. כלומר, המחשבה על אבדן שליטה ועשיית מעשה אלים או לא מוסרי יכולה להופיע גם בצורה שתיארת. הדבר הנכון לעשות הוא לא לחפש תשובות, כפי שכתבת, אלא לנסות לקבל את עצם המחשבה ואת העובדה שחשבת מחשבות כאלה, ולא להתפתות "להתווכח" עם המחשבה בשום צורה שהיא. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

12/11/2022 | 19:19 | מאת: פלוני

היי, חש בדיוק את אותן מחשבות עד רמה שהנפש לפעמים מותשת מאוד. לא קל לחיות בצל החרדה הזו לאורך שנים. מקווה שמאז 2019 זה חלף ממך ומקווה שבקרוב גם ממני אחרי 4 שנים לא קלות.

12/11/2022 | 19:21 | מאת: פלוני

ודנה- אשמח לשוחח איתך בנושא. אף פעם לא יצא לי לשוחח עם מישהי/ו שחווה התופעה המתסכלת הזו.

14/11/2022 | 12:36 | מאת: דנה

מוזמנת בכיף לכתוב לי את המייל שלך או מספר הטלפון ונדבר.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית