שאלה.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

01/05/2019 | 09:23 | מאת: אדיר

שלום רב אני בן 24 בשנתיים האחרונות אני סובל ממחשבות טורדניות על מקרי חירום רפואיים וכל הזמן חושב שעוברים עלי דברים רעים , עוד לא אובחנתי אצל שום פסיכיאטר אך כולם אומרים לי שמה שיש לי זה נפשי , התחילו לי פעימות מוקדמות בלב כרגע אני סובל מתסמין קבוע של תחושת מחנק בגרון והצורך הזה ללכת לבדוק מה זה ולהעלים את זה לא עוזב אותי!! השאלה שלי היא כזו : האם ocd יכול לגרום לתופעות פיזיות מסוימות? האם יכול להיות בבגלל הocd הגוף שלי ככ חלש? אני עושה ספורט בקושי קילומטר ויומיים אחר כך זרוק בבית עם חולשה והמחנק בגרון , בעקבות הסימפטומים אני. הרבה מחפש באינטרנט ומסתכל זה נראה לי הכי הגיוני לחפש תשובות לבעיות שלי.. אני כבר באמת לא יודע אם זה נפשי או בריאותי פיזי ורק בדיקות יעזרו לי לדעת את זה עשיתי לפני שנה אקו לב הולטר ובדיקת מאמץ שיצאו תקינות פרט לפעימות המוקדמות כרגע שוקל לעשות שןב אקו מחדש בגלל תחושת המחנק בגדול הגוף פשוט חלש ! זה יכול להגרם מהפרעה נפשית? ואם כך , מומלץ להמשיך בפעילות גופנית או פשוט לנוח ולא להתאמץ כשהגוף חלש.. תודה !

היי אדיר, OCD הוא הפרעת חרדה, וככזו, הוא גורם לחרדה. החרדה בדרך כלל גורמת לתסמינים פיזיים, שלעתים קשה לשאת אותם. התסמינים הם רבים ומגוונים, ומשתנים מאדם לאדם. הם יכולים בהחלט לכלול מחנק בגרון ותחושת חולשה, וגם שינויים בקצב הלב (בדרך כלל דופק מואץ). התחושות יכולות לתעתע ולגרום לך לחשוב שיש לך בעיה פיזית אמיתית. אם עשית בדיקות והן יצאו תקינות, אני ממליצה להפסיק לחפש מקור פיזי לבעיה, וכמובן שאסור בשום אופן לקרוא באינטרנט. העיסוק הבלתי פוסק בתחושות פיזיות וחיפוש פתרון להן רק מחמיר את המצב, באופן פרדוקסלי. הדבר הכי מומלץ הוא להמשיך בפעילות גופנית כרגיל, למרות תחושת החולשה. כמו כן, להפסיק את העיסוק סביב הסימפטומים ולהניח להם להיות. ללא העיסוק, הם יילכו ויפחתו. אם אתה מתקשה לעשות זאת לבד (וזה אכן לא פשוט, כי העיסוק הוא כמו סוג של התמכרות), מוולץ לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שיעזור לך בכך וייתן לך את הכלים לעשות זאת. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

02/05/2019 | 13:09 | מאת: אדיר

תודה רבה לך מכל הלב !

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית