פחדים קצת מציקים........

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

17/11/2018 | 03:24 | מאת: סיון

שלום הייתי אישה עם מחשבות רגילות לחלוטין היה לי בן זוג שנתיים וחצי שלא עשה לי טוב ונדפק אצלי משהו במחשבות שזה כל פעם משתנה או מתווסף לזה התנהגויות מסויימות בערך מאותו יום שהיה לי סוג של התקף חרדה שבועיים בערך הייתי בחרדות רעידות לא אכלתי וזה עבר אחרי חצי שנה נפרדנו הכרתי את בעלי והכל היה כרגיל כשהוא הציע לי נישואים הרגשת חרדה ולחץ התחילה שוב עד שנכנסתי להריון אחרי 4 שנים זה שוב די עבר אבל התחיל לי בשנתיים האחרונות פחד מטיסות שלא הייתי מפחדת יום אחד בבית הורי פתאום אני מתחילה לפחד להתחשמל ממוצרי חשמל כי התחלתי יותר לשטוף ידיים אז אני תמיד מפחדת שהידיים שלי לא יבשות מספיק ושאני יתחשמל או אחרי מקלחת האם זה הגיוני לפחד מזה? כשאני מנקה עם חומרי ניקוי אני מפחדת שזה יגע במברשת שיניים או במשהו של הילדה שלא ירעיל או כשאני שוטפת כלים אני שוטפת מאה פעם מחשש שישאר סבון.. האם יש חשש שיש לי משהו? כי אני שמה לב שזה מדרדר לכל מיני דברים קטנים או כדורים שאני בולעת אני בודקת כמה פעמים שלקחתי את הכדור הנכון או שאני שותה מים באוטו אני מפחדת שזה אולי חומר אחר של האוטו ולא מים ואני יודעת שזה סתם גוק אצלי בראש מה עושים במצב כזה? מה זה אמור להיות ההתנהגויות האלה? ברור לי שזה משהו שקשור ללחץ והחרדה הזאת שהייתה לי וגם קצת זה שאני מבולגנת אז זה גם עושה לי בלאגן בראש ויש לי עבודה עם לחץ די רב . תודה

היי סיון, אם פנית לפורום הזה, את כנראה יודעת שיש לך פחדים רבים לא הגיוניים. בנוסף, ככל הנראה יש לך מושג כלשהו מהן מחשבות טורדניות. ממליצה מאוד לטפל בבעיה, מאחר שפחדים כאלה בדרך כלל לא חולפים מעצמם, אם כן הם רק מתחלפים בפחדים אחרים. לעתים פחד חדש תופס את המקום, כך שהפחד הקודם נראה לא הגיוני ואפילו טיפשי כשזה קורה. ממליצה להתחיל קודם כל בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיכול לתת לך כלים להתמודד עם הפחדים האלה ולא "ללכת שולל" אחרי כל פחד ואחרי הפעולות שהוא מכתיב לך לעשות. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית