חרדות למרות פאקסט 30 מ"ג

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/09/2018 | 09:54 | מאת: עינת

שלום. אני נוטלת פאקסט 30 מ"ג כבר 8 שנים. לפני יומיים התחיל פתאום התקף חרדה ומחשבות שלא פוסקות ומטרידות. קשה להירדם. שאלתי היא, האם הפקסט הפסיק לעבוד או שגם אתו מדי פעם יש התקפים? שאלה נוספת, מה אפשר לקחת כדי להירגע ולישון. תודה

היי עינת, כל התשובות יכולות להיות נכונות. אם חווית כבר התקפים בעבר עם התרופה, הרי זה בהחלט אפשרי גם בלי שתהיה הפחתה ביעילותה. פעמים רבות, השיפור שמושג כתוצאה מהתרופות הוא חלקי. הפחתה ביעילות התרופה זו גם תופעה שיכולה לקרות. אני מציעה שתפני לפסיכיאטר שלך לייעוץ רפואי מדויק. כל תרופה שתינתן לך הרי חייבת במרשם. חג שמח, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

26/09/2018 | 08:30 | מאת: עינת

עוד שאלה: יש לי מחשבה טורדנית שאולי כל המחשבות שלי הן לא OCD ואז זה מטריד אותי כי אלה מחשבות מטורפות מבחינתי. העובדה שזה מטריד ומכניס לחרדה מצביע על כך שמדובר ב OCD נכון?

זו מחשבה טורדנית נפוצה. כמובן שהרבה אנשים חושבים ש"אולי המחשבה אמיתית ולא באמת טורדנית", אחרת הנושא לא היה מפחיד כל כך... אבל קחי בחשבון שהתשובה שלי לא תרגיע אותך, שכן המחשבה שאולי כל המחשבות הן אמיתיות תחזור. אי אפשר באמת לנצח את הספק על ידי תשובות...

28/09/2018 | 09:42 | מאת: עינת

אז מה כן? טיפול תרופתי וטיפול קוגניטיבי?

בטיפול CBT בהחלט לומדים טכניקות התמודדות יותר מדויקות. התרופות מקלות על החרדה כל עוד את לוקחת אותן, אבל לא "לוקחות" ממך את המחשבות. מה שבטוח, לא כדאי לבקש אישורים, אלא לתת למחשבה להתנדף מעצמה (וזה קורה בסוף אם לא עושים דבר).

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית