מחשבות קשות וחוזרות חזרו לי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/09/2018 | 17:26 | מאת: סוחבת שנים

לפני כ12 החל לי המחשבות הטורדניות בנושא לזהות מינית. טופלתי וזה די עבר. אחרי שש שנים ילדתי וכמובן דיכאון לאחר לידה. התאוששתי ומאז בערך כל שנה שנתים מופיעה אפיזודה של מחשבות טורדניות שקשורות בנושא-של למה בכלל הייתי צריכה להיות אמא, פגיעה בעצמי, התאבדות וכולי... עכשיו אני יודעת ומבינה שזה הכל שטויות אבל זה בא בלופ וגורם לי לחרדה, אבן על החזה... אני מתפקדת טוב אבל זה כאילו תקופה שבא אני פשוט בניתוק בעצמי, הכל די על אוטומט. אני שמה לב שזה קורה בתקופת של שינוי- זה התחיל יום אחרי שעברתי דירה בבת אחת. וגם הילדים במסגרות חדשות ושיפוץ של בית... הכל בא יחד. אני מתלבטת אם לחזור לטיפול תרופתי... נמאס לי כבר כל כך מהמצב הזב

שלום לך, אני מבינה שאת סובלת מאוד מהמחשבות. טיפול תרופתי הוא בהחלט לא הפתרון היחיד, וחבל שתמשיכי לסבול ללא טיפול ותסמכי על הפוגות ספונטניות. האם ניסית טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT)? זהו טיפול שיכול לתת לך כלים של ממש להתמודדות ולפתרון. הרעיון הוא ללמוד להתייחס אחרת למחשבות כאשר הן מופיעות, כדי שלא יטרידו יותר ולא "יישבו עלייך" כמו אבן על החזה. שווה לנסות. שנה טובה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

01/01/2022 | 17:36 | מאת: אנונימית

היי אני חווה משהו מאוד דומה! הלוואי ותראי את ההודעה ונוכל לדבר..

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית