איך להתמודד עם מחשבות טורדניות שליליות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/04/2018 | 14:43 | מאת: נירית

יש לי המון מחשבות שליליות טורדניות וזה מוביל אותי לעייפות ותשישות חוסר אנרגיה מה לעשות? תודה

היי נירית, התיאור שלך מאוד כללי. ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע מתחום הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי לבירור מעמיק יותר. באופן כללי, אני יכולה לומר שככל שתתייחסי פחות למחשבות, לא תתנהגי בהתאם להן ולא תתני להן שום משקל בחייך, כך הן יפריעו לך פחות ופחות. אין הכוונה לניסיון שלא לחשוב אותן- להיפך, כדאי לאפשר להן להיות שם, אבל לא לשנות את ההתנהגות בגלל מחשבה זו או אחרת, ולהתנהג כלפי חוץ כפי שהיית מתנהגת אילו המחשבות לא היו שם. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית