יש קשר בין אובססיה לאגרנות?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/10/2017 | 19:51 | מאת: ירון

מנסה להבין .. איני סובל מאובססיה . אין לי מחשבות טורדניות כלל. אבל אני סובל מהפרעת אגרנות. כשאני כותב את ההפרעה של בגוגל אני מקבל את הפרעת ה ocd עזרי לי הבין כמומחית : האם הפרעת אגרנות הינה ocd? כיצד ניתן להיפטר מההפרעה הזו ? גם כשאני נמלך בדעתי וזורק מהר מאוד חפצים חדשים מתמלאים ... הפרעת אגרנות מה את ממליצה לסובלים כמוני מן התופעה הקשה? תודה

היי ירון, אגרנות כפייתית אינה OCD, אבל היא הפרעה על הספקטרום האובססיבי. קיימות הפרעות אובססיביות/ כפייתיות שאינן OCD, אבל הן מקושרות ל- OCD בגלל הדמיון ביניהן. אגרנות כוללת התנהגות כפייתית, שהיא אגירת החפצים והימנעות מלזרוק אותם. גם לאגרנות, בדומה ל- OCD, טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) יכול לעזור מאוד. בטיפול זה, בונים תכנית עבודה- כיצד להיפטר מהדברים, וכיצד להימנע מלצבור "סחורה" חדשה (חשוב לא פחות). בנוסף, יש גם עבודה קוגניטיבית, על דרכי החשיבה הקשורות באגרנות, כלומר על חוסר הרצון להיפרד מהחפצים והמחשבה ש"אולי אצטרך אותם מתישהו". כשעובדים על הפתרון לבעיה בצורה מסודרת, היא נפתרת לבסוף. כאשר יש רצון ומוטיבציה גבוהה מצד המטופל, זה קורה הרבה יותר מהר. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית