הפרעת גוף דיסמורפית

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

18/08/2020 | 09:24 | מאת: ליאור

אני בטוח שיש לי הפרעת גוף דיסמורפית אני מודע לבעיה ורוצה לפטור אותה מכייון שכל יום עובר אני סובל מבחינת המחשבות והדימוי העצמי אשמח לפתרונות והמלצות שיעזרו לי פטור הבעיה הזאת

שלום ליאור, אבחון עצמי הוא מפוקפק ביותר, בלשון המעטה. ככלל, הפרעת גוף דיסמורפית (במידה והדבר יאושש בבדיקה קלינית אצל מומחה) מחייבת טיפול תרופתי ופסיכולוגי מקצועי ולא ייעוץ דרך פורום באינטרנט. הטיפול התרופתי הוא לרוב תרופה ממשפחת ה-SSRI (ציפרלקס, פרוזק וכו') המעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח וכתוצאה מכך, מפחית את הדיכאון והחרדה הנלווים להפרעת גוף דיסמורפית. הפרעה זו היא מקרה פרטי של OCD, אך בניגוד ל-OCD שעשוי להישאר יציב, בהפרעת גוף דיסמורפית קיימת סכנת החמרה המתבטאת בהימנעות המגבירה את החרדה והדיכאון. הדבר גורם הסתגרות, דיכאון ובמקרים קיצוניים התאבדות. העובדה שאתה מודע לבעייתך היא יתרון גדול, משום שלרוב הסובלים מההפרעה משוכנעים בליקוי הגופני שלהם ואינם פונים לטיפול. טיפול הבחירה הפסיכולוגי הראשון הוא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), אך כמובן שיש לבחון כל מקרה לגופו ולהתאים טיפול אינדיבידואל. פנה לפסיכיאטר ולפסיכולוג. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות