מולטי ויטמינים טבעיים ופרנטל בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

06/02/2020 | 14:31 | מאת: שואלת

שלום רב, סליחה על האריכות מראש, יש ברשותי פרנטל של אלטמן וגם כמוסות נפרדות של תוספי תזונה מחברה אחרת. א.האם עדיף לצרוך בהריון *רק* את הפרנטאל להריון "פמינה " של אלטמן הכולל המון תוספים כולל חומצה פולית בצורת FOLIC ACID --400 מק"ג, *או: את כל הכמוסות(הטבעיות) הבאות: א. כמוסות של פולאט מסוג "5 מתיל -טטרא -הידרו- פולאט methyltetrahydrofolate‏ 5", 400 מק"ג משולב עם יוד מאצת אולווה 150 מקג, ב. ברזל probiotic methylB12- מתילקובלאמין ג. סידן פחמתי אמורפי 200 מ"ג כל טבליה, (פרנטל מכיל 200 מג סידן וההמלצה היא 400מג ליום ) ד. ויטמין D3 -25 מ"ל המיוצר משמן זרעי מרווה מרושתת שאלה שנייה: במידה והפרנטאל עדיף , האם ניתן להתחיל איתו ולהמשיך עם כל הכמוסות האחרות ? אולי רק עם הסידן בנוסף ? או משהו מהן ?? (שיקול כלכלי יש ברשותי את שניהם ) או להפך - להמשיך עם הכמוסות האחרות ואח"כ פרנטל? או שניהם יחד להגדלת מינון ? (השתמשתי עד כה בפולאט טבעי רגילה לשילוב של חומצה פולית ויוד המופקים מהאצה ) והכי חשוב : האם עדיף לדעתך חומצה פולית רגילהFA או פולאט ?? או טובים באותה מידה? תודה !

המון פרטים בשאלתך . להתאמת תוספי תזונה בהריון ממליצה להתייעץ עם דיאטנית אישית או הרופא המטפל המכירים את הרקע הרפואי, בדיקות הדם שלך והרקע התזונתי. בגדול ההמלצה בהריון באופן כללי לאישה בריאה ללא חסרים תזונתיים מיוחדים/ בעיות רפואיות ברקע: 30 מג ברזל החל מטרימסטר 2 400 מקג חומצה פולית 400 יחידות בינלאומיות של ויטמין d 150-250 מקג של יוד. יכולה להשיג את כל מה שרשמתי בפראנטל ( מולטי ויטמין להריון)- יש חברות שונות בשוק, יש לשים לב למינונים. שוב, ממליצה להתייעץ באופן אידי להתאמת מינונים ספציפיים לך.

מנהל פורום תזונה בהריון