מרווה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בצקת ברגליים – מה הן הסיבות וכיצד מטפלים?

בצקת ברגליים נגרמת עקב הצטברות נוזלים בגלל עודף משקל, חוסר פעילות גופנית, ישיבה או עמידה ממושכות וגם בגלל בעיות רפואיות כמו אי ספיקת כליות חריפה או קרדיומיופתיה. איך אפשר לטפל בבעיה ומהי בצקת סוכרתית? עיקרי הכתבה: בצקת ברגליים שונה מנפיחות רגילה. העור באזור כפות הרגליים נראה דק ומתוח.   לעתים, בצקת היא סימן למחלה קשה המתפתחת בגוף ולכן צריך להתייחס ברצינות לכל הופעה של בצקת.  יש טיפולים פשוטים להפחתת הבצקת, כמו התעמלות, שינויים באורח החיים ובתזונה, קומפרסים ועוד.  __________________________________ בצקת ברגליים היא הצטברות של נוזלים ברקמות הרגליים, מסיבות שונות. הבצקת גורמת לרגליים להיות נפוחות, כבדות וכואבות, והמצב הזה יכול להיות זמני (למשל בעונת הקיץ, בהריון או בתקופות של מחלה) אך גם מתמשך וכרוני. האם ניתן לטפל בבצקת ברגליים או שצריך פשוט לחכות שהיא תעבור? האם זה מסוכן ועל מה זה מעיד? הכל בשורות הבאות. מה זה בצקת ברגליים? בצקת מתרחשת כאשר מסיבות כלשהן...
ללמוד עוד על מרווה
לוקחים את השיער בידיים-תמונה

השיער מהווה חלק משמעותי במראה החיצוני שלנו ויש לו גם השפעה...

מאת: דורון...
02/02/2016
9 טיפים ומדריך לשמירה על שיניים לבנות וחזקות-תמונה

החל מצחצוח קפדני ועד לשמירה על תזונה נכונה: הדרך לשיניים...

מאת: מוריה סמייל...
04/02/2022
סוכרת 2: רפואה משלימה וטיפול טבעי-תמונה

מתמודדים עם סוכרת? רוצים להיפרד מהתרופות או לשלב טיפולים...

מאת: נדב סגמן
26/06/2018
יין וכורכום: 9 מאכלים שעלולים להכתים לכם את השיניים-תמונה

אם אתם מעוניינים בחיוך לבן, כדאי שתצמצמו בצריכת מזונות כגון...

מאת: ד"ר ירון יואב
01/04/2019

מרווה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אובחנתי מספר פעמים כסובל מ-IBS אך לדעתי הבעיה חמורה הרבה יותר. סובל מנפיחות, תנועות ורעשים מהבטן, שלשולים לפעמים, גזים, קשה מאוד להירדם בלילה. בלילות אני ישן בישיבה כי אם אני שוכב הבטן מרעישה וכואבת וסובל משלשולים בבוקר. התסמינים קיימים כשנתיים שלוש. מה ניסיתי עד היום: - שלילת צליאק - שלילת רגישות לקטוז - שלילת H. Pylori - נוטנסיל, קולוטאל - נקסיום, אומפרדקס - דיאטת FODMAP - אנזימי עיכול - קפסולות נענע - קרבוסילן - פתרונות טבעיים - ג'ינג'ר, זרעי שומר, תה נענע / מרווה / מליסה וכדומה... - ספורט - סיבים תזונתיים (soluble fiber) - פרוביוטיקה - ויטמין D + סידן - מגנזיום - אולטרסאונד - בדיקות דם בנתיים רק נמצאה רגישות קלה לפרוקטוז אבל כל התסמינים קיימים גם בלי צריכת פרוקטוז! הבעיה ממש חמורה, אני לא מסוגל לישון בלילה ומתעורר פעמים רבות בגלל כאבי בטן. אם אני אוכל ארוחה אני יודע שלא אוכל לישון במשך 5 שעות לפחות, לכן אני אוכל ארוחות ערב ממש מוקדמות. לא ייתכן שזה רק IBS, יש פה משהו אחר שלא הצליחו לזהות. עדיין לא נשלחתי לעשות גסטרוסקופיה / קולונוסקופיה וגם לא בדיקות צואה. מה יכול להיות לי??? למה אני לא יכול לשכב לישון ואני חייב לשבת?

IBS מומלץ COLOTAL

כמו שאמרתי ניסיתי קולוטאל ונוטנסיל, וגם כדורי נענע. כל אלה antispasmodics - לא עזרו בכלל. אם כל הטיפולים ל-IBS לא עוזרים אולי זה לא IBS? מה זה עוד יכול להיות?

אחי תעשה בדיקות צואה בקש מרופא תנסה כדורים נוגדי חומצה אולי יש לך בעיה בחומציות של הבטן שגורמת לכאבים בקש סיטי בטן עם יהיה תקין יש רדירולגית שעולה על הבעייה דרך גלגל העין ץקקרא על זה באנטרנט אחוזי הצלחה גבוהים ...תרגיש טוב אני גם אם בעיות כמו שלך

שלום, קניתי לאמא שלי מרווה מיובשת מחנות טבע. הבנתי שזה יכול לעזור בבעיות בעיכול ובלחץ דם (היא סובלת מעיבוי בשריר הלב, לחץ דם גבוה וצרבות). רציתי לדעת מה המינון המומלץ ואופן השימוש (פשוט שמים את זה במים חמים ושותים? בנוסף, היא לוקחת כדורים לדילול הדם, לא כי יש לה בעיה בקרישת השם אלא בגלל העיבוי בשריר הלב חשוב לשמור על הדם דליל, רציתי לדעת אם עלי המרווה יכולים להיות מסוכנים לה ולגרום ליתר דילול של הדם - איזה בדיקות כדאי לעשות כדי להיות במעקב ולשמור שהכל תקין?

שלום חגית, השימוש במרווה אינו מומלץ יחד עם תרופות לדילול דם, אנא פני עם אימך לקבלת ייעוץ מקצועי על מנת לקבל את הטיפול המתאים. רק בריאות!

19/11/2004 | 04:22 | מאת: יוני
מתוך פורום נטורופתיה

שלום רב, רציתי לדעת את התרומה של צמח זה לגוף. כמו כן, כמה עלים בכוס? והאם אפשר יום יום? תודה רבה!

20/11/2004 | 23:43 | מאת: יואל שניאור - נטורופת
מתוך פורום נטורופתיה

היי האם תוכל לתת את הש הלטיני של הצמח?

21/11/2004 | 01:40 | מאת: יוני
מתוך פורום נטורופתיה

נראה לי שזה סוג של מרווה (לא רפואית)

יוני שלום, האם את מתכוון ל"מרמריה" ונשמטה לך הר'? שזו בעצם מרווה בשפה הערבית. במידה וכן אז מרווה הוא צמח מרפא שתומך בכל מה שקשור למע' העיכול-גזים, כאבי בטן , אי נוחות, נפיחות, הוא גם אנטיספטי - מחטא דלקות של חלל הפה , הגרון - מומלץ לגרגר כשיש דלקות גרון כי הוא גם נוגד דלקת. בדר"כ כשעושים חליטה - לוקחים כף מהצמח הרצוי שמים במסננת , שופכים מים רותחים ומחכים כמה דקות,אבל ה"מרמריה " מאוד חזקה ומאוד מרה... ולכן במקרה זה אני לא ממליצה לך כף.. אלא 2-3 עלים ולבדוק את חוזק הטעם . ניתן לשתות כל יום , אבל כמו כל דבר במידה - לא לעבור את ה- 1-2 כוסות ותוכל לשלב גם חליטות צמחים אחרות : לואיזה , מליסה , בהצלחה.

22/11/2004 | 16:18 | מאת: יואל שניאור-נטורופת
מתוך פורום נטורופתיה

מרווה משפחת הצמח: השפתניים. חלקי שימוש: כל הצמח. חומרים פעילים: שמנים אתריים: צינאול, בורנאול, רוזמרי-קמפור. טנינים. פלבנואיידים. מרכיבים מרים. חומרים אסטרוגניים. שרף. תכונות: קרמנטייב - סופח גזים. אנטי-ספטי. משתן. מזרז ייצור מיצי מרה. לכאבי ראש ומיגרנות. מייזע. מחזק שרירים. משמיד כינים ומחזק שיער. לכאבים ראומטיים. לבעיות עיכול הנובעות מבעיות רגשיות. לתשישות כללית וחולשה במחזור הדם - מעורר. קוטל חיידקים, נגיפים, פטריות ותולעים. מוריד רמת סוכר בדם. מסייע למצבי אלרגיות. שימושים: תבלין. מרתח/חליטה: מפחית תופעות גיל המעבר, שיפור עיכול רטיה: לזירוז ריפוי פצעים שהגלדתם מתעכבת. שטיפת פה/גירגור: לכאבי גרון, דלקת שקדים כיבי פה. אזהרה: אסור לנשים בהריון, עם ל" חולי אפילפסיה ואנשים ד גבוה!

שלום רב, לפני שבוע ילדתי וידעתי מראש שלא אניק. קניתי את הכדורים להפסקת חלב, אבל יועצת ההנקה בבי"ח המליצה מאוד לא לקחת ולנסות בדרך טבעית עם כרוב וחליטות של מרווה, נענע ופטרוזיליה. מאז אני הקפדתי לשים כרוב קפוא ולהחליף כשצריך ועל שתיית הצמחים. עדיין יש גודש ורגישות רבה בשדיים, במיוחד כשהתינוק עח הידיים שלי ובשכיבה על הצד. האם יש טעם לקחת את שני כדורי הדוסטינקס יחד למרות שעבר כבר שבוע? למה כל כך נמנעים מלתת אותם והאם תופעות הלוואי הרבות של הכדורים האלה יכולות להופיע אחרי שימוש חד פעמי? תודה רבה ושבוע טוב

הסבירות שהכדורים ישפיעו במרחק כזה מהלידה היא נמוכה יותר. תופעות הלוואי יכולות להופיע לאחר שימוש חד פעמי. להחלטתך.