קלפרוטקטין ערך גבוהה מאוד

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

09/12/2019 | 14:57 | מאת: אלי

שלום הבת שלי בת 12 הייתה מאושפזת מעל חודש וחצי בגלל p.t.s לחץ תוך גולגולתי מוגבר הופיע לה במקביל קושי מאכילת מוצק ובליעה ירדה 25 קילו בחודשיים בבדיקות היה מדד קלפרוטקטין 3202 mg/kg Esr 10 חומצה פולית 6.6 האם זה מעיד על קוליטיס או קרוהן או עד דלקת מעי חריפה

שלום רב, בדיקת קלפרוטקטין בצואה אינה ספציפית למחלות מעי דלקתיות כגון קרוהן או קוליטיס אלא יכולה לעלות בנוכחות כל תהליך דלקתי לאורך המעי. יש להתייעץ עם רופאי הגסטרו לגבי צורך בהמשך בירור ומה משמעות בדיקה זו במצבה הנוכחי. רפואה שלמה ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס