קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/05/2018 | 12:54 | מאת: מאור

שלום ד"ר בירון. בן 18, לאבא צליאק. במשך תקופה ארוכה סבלתי מכאבי בטן חזקם שמעירים משינה פעם בשבועיים עד פעם בחודשיים. הכאבים באזור הטבור ומסביב. בחילה ללא הקאה ושלשול. הכאב נמשך 40 דקות - בהם אני קם לשירותים מתאמץ להתרוקן ולבסוף משלשל חוזר למיטה ושוב פעם כאב חזק ושוב משלשל. כבר הרבה זמן - יחד עם כאבי הלילה - ביום יום באופן קבוע לסירוגין צואה רכה/ שלשול וקשה להוציא. לפעמים לא מצליח להתרוקן באופן מלא והולך לשירותים כמה פעמים. לפעמים מתאמץ. לפעמים דחיפות במתן צואה. בזמן האחרון נוספו כאבי בטן עמומים במהלך היום - באמצע הבטן או בטבור. לא משנה אוכל. בחילות. הכאבים לא כל יום. יותר צואה רכה ושלשולים. אפטות בפה לפעמים. ביצעתי HP חיובי וטיפלתי נקסיום מוקסיפן 1 גרם קארין 500 פלגיל 500 פעמיים ביום שבועיים. סרולוגיה לצליאק שלילית. ביצעתי גסטרוסקופיה לדברי הרופאה דלקת קשה רירית נודולרית שאמורה לעבור אחרי הטיפול. ביופסיות לצליאק נלקחו ואין צליאק. הגסטרו אמרה שהכאבים והשלשולים לא קשורים. הופסק חלב למשך שבועיים אותו דבר. מדדי דלקת גבוהים - CRP 9.6 יומיים אחרי ההתקף אחרי שבוע 5.1 ואחרי חודש 2.1. US בטן בסדר כליה שמאלית ציסטה קורטיקלית קטנה. קלפרוטקטין 73. באבחנה מבדלת IBS IBD. הייתי אצל גסטרו שחושב שהסיכוי לקרוהן נמוך אבל שלאמא שלי יש יתר פעילות בלוטת התריס לאבא צליאק לי תת פעילות בלוטת התריס תת קלינית. הוא נתן בדיקות דם, מנומטריה של פי הטבעת (בגלל מאמץ ביציאה), קפסולה אנדוסקופית. שאלות - 1. מה דעתך? האם ייתכן קרוהן? אני לא סובל משלשולים קשים אלא משלשולים לא מימיים (6 בסולם בריסטול) וכאבי בטן מציקים אבל לא חזקים במהלך היום כמו שקורה בהתקף. 2. האם הקלפרוטקטין 73 נחשב גבוה? 3. ומאוד חשוב לי להבין - הרופא לא שלח לקולונוסקופיה. לדעתו אם יש קרוהן הוא רק במעי הדק. איך על פי התסמינים אפשר לדעת האם זו מחלה של המעי הדק או המעי הגס? יש הבדל בתסמינים? 4. מכירה בדיקת US של המעי שמבצעים בתל השומר? רציתי לומר תודה אין ספק שאת אחת הרופאות הטובות ביותר.

06/05/2018 | 19:52 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום 1- על מנת לקבוע האם מדובר בקרוהן- יש לבצע קולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק הסופי ובהמשך לשקול הדמיית מעי דק או קפסולה אנדוסקופת התסמנם אינם קלאסיים לקרוהן- כפי שאתה מציין קלפרוטקטין 73 הוא בגבול התקין לרוב דלקת במעי הגס מתבטאת בשלשול דמי ורירי ודלקת במעי דק מתבטאת בשלשול מימי. סונר של המעי יכול לכוון באופן עקיף לדלקת במעי הדק והגס, בעיקר אם הדלקת פעילה ובחומרה בינונית או יותר קפסולה אנדוסקופית תזהה בצורה טובה גם דלקת קלה ועדינה ברירית המעי הדק לכל אורכו ולכן בדיקה טובה בחשד לקרוהן

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס