משחת קפסאיצין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בדיקות רפואיות בגיל 40 – מה הן הבדיקות הרפואיות המומלצות?

כבר שנים שעולם הרפואה שם דגש על רפואה מונעת וליתר דיוק: בדיקות סקר. אבחון מוקדם של מחלות הוא כלי אפקטיבי לטיפול יעיל בשינוי מהלכה של מחלה ואף למיגורה עיקרי הכתבה:  למה חשוב לעשות בדיקות סקר בגיל 40? רוב המחלות, לרבות גנטיות, ניתנות לזיהוי מוקדם בשלב ההתחלתי שלהן. האם אופי הבדיקות משתנה בין אנשים? על נבדקים בעלי היסטוריה רפואית אישית או משפחתית לבצע בדיקות ספציפיות. אילו הרגלים כדאי לסגל החל מגיל 40? פעילות חברתית והפעלה סדירה של פעילות מוחית.____________________________________ בשנים האחרונות, עם העלאת המודעות לרפואה מונעת ולצידה בדיקות רפואיות תקופתיות, עלתה גם ההבנה כי הציבור לא באמת נוהר בהמוניו למרפאות סתם כך. עם זאת, ידוע כי בדיקות הסקר, אלו הנערכות מדי תקופה ומותאמות למין ולגיל, הן בעלות חשיבות עצומה לגילוי ולאבחון מוקדם מבעוד של בעיות רפואיות והן עשויות לחסוך לא מעט כאב וסבל ולעתים אף להאריך את החיים עצמם. החל משנות...
ללמוד עוד על משחת קפסאיצין
כאבי גב? פרקים? שרירים?-תמונה

החורף הגיע למחוזותינו וכבכל שנה אנו נתקלים בעשרות פניות של...

06/01/2003
כאב נוירופתי: חשמל זורם בכפות רגליך-תמונה

כאב שורף ברגליים, המלווה בתחושות דומות לזרמים חשמליים,...

מאת: ד"ר רון דבי
12/09/2018
בדיקות רפואיות בגיל 40 – מה הן הבדיקות הרפואיות המומלצות?-תמונה

כבר שנים שעולם הרפואה שם דגש על רפואה מונעת וליתר דיוק:...

מאת: אלי פייבלזון...
18/02/2022
הליקובקטר פילורי: קשה לעיכול-תמונה

הכירו את החיידק בעל השם שובר השיניים, הליקובקטר פילורי -...

מאת: ד"ר חורחה...
27/04/2017

משחת קפסאיצין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, רופא אורטופד נתן לי להשתמש בברקסין , אבל מאז שהתחלתי להשתמש וההרגשה הכללית שלי רעה , צרבת , בחילות , סחרחורת, חולשה , והייתי חיובית לחיידק HP מקודם וטיפלתי בנוסף לצרבת תורשתית במשפחה .מה אתה אומר תודה

שלום, יתכן ומדובר בתופעות לוואי של הטיפול. נא לפנות לרופא מטפל בשאלה אם יש צורך בהמשך טיפול או לפחות החלפת טיפול. ברקסין - Piroxicam הינה תרופה ממשפחת ה- NSAIDS הגורמת לתופעות לוואי רבות במערכת העיכול כולל צרבות, כאבי בטן, בחילות, כיב קיבה ודימומים. בנוסף עלולה לגרום לסחרחורת. יש לפנות לרופא מטפל.

האם ברקסין רק משכך כאב או שהוא גם מטפל בדלקתיות?

כבר כמה ימים מרגישה כאב חזק במפשעה קיבלתי כדורים ברסקין האם זה אמור לפתור את הבעיה שלי כי ברגע שחולף כמה שעות הכאב חוזר מתי אוכל להרגיש טוב יותר?

ברקסין טוב לדלקת?

שלום שמי דני ואני בן 33, לפני כשמונה חודשים התגלה אצלי החיידק הליקומבר , טופלתי באנטיביוטיקה ולאחר שבועיים זה עבר, כיום "הגרפסים" הרבים חזרו ,הכאבים העזים ותחושת הלחץ באזור הושת שוב הופיעו. ישנן צרבות רבות, לשאלתי, האם כל התופעות מעידות על כך שהחיידק חזר?, האם ישנן בדיקות נוספות שאני צריך לבצע?

זה לא בהכרח מעיד על חזרה של החיידק. יש לשקול ביצוע בדיקת נשיפה כדי לוודא העלמות החיידק או גסטרוסקופיה. פנה לרופא המטפל. ד"ר גל

אני בת 49 חולת צליאק מאובחנת לפני 6 שנים. מקפידה מאוד על דיאטת נטולת גלוטן. בשנה האחרונה יש לי גרפסים רבים אחרי האוכל ואפילו גם ביום צום. מה עלי לעשות?

שלום רב, אני סובלת מכמויות א ד י ר ו ת!!! של גרפסים. במשך כל היום. לפני או אחרי האוכל... (אבל במיוחד כשאני רעבה) . בהריון האחרון שלי (לפני 3 שנים) היתה לי תחושת נימול באמצע הגב שבאה והלכה לסרוגין- (באיזור שמול הקיבה) אחרי הלידה תחושת הנימול הוחלפה לכאב עמום ומעצבן שהיה מופיע לעיתים למשך מס' ימים ולווה בהמון גרפסים. הייתי צריכה טפיחות על הגב כדי לשחרר את הכמויות. אני לא מרבה לאכול מחוסר זמן והתיאבון שלי לוקה בחסר... המצב די מתסכל ולא נעים. הזמנתי בדיקת הליקובאקטר ואני אבצע אותה בקרוב. לא יודעת אם זה קשור- אני מטופלת באלטרוקסין 100 מ"ג בשל תת-פעילות של בלוטת התריס . אשמח לשמוע את דעתכם ושוב תודה רבה.

שלום רב, זה כמה שנים אני סובלת מאי נוחות בחלק העליון של הבטן עם הרבה גרפסים אפילו בזמן רעב.. פניתי לגסטרו וסירב לשלוח אותי לגסטרוסקופיה. לפני עשרה ימים קבלתי VIRUS עם שלשולים אשר הפסקו . עכשיו הכאבים חזרו במיוחד לאחר אכילת מזון -כל מזון שהוא מלווה בחום עד 37.7 וגרפסים- זה כבר שבוע שני. אם אני בצום אין כאבים בכלל. היום בבוקר בצעתי בדיקת הליקובטר פילורי- האם יתכן שזו הסיבה או אחרת. אשמח אם תענות למייל שלי בתודה מראש אודט

שלום, מזה כחודשיים וחצי אני סובלת מסימפטומים של גזים שעולים כלפי מעלה בצורת גרפסים רבים ותכופים. לעתים זה מלווה בכאבים בחזה ולעתים רחוקות בצרבות. בנוסף מדי פעם הבטן מתנפחת למימדים גדולים מאד. לאחרונה אובחן החיידק HP וכרגע אני נוטלת את הטיפול המשולש. במשך השבוע הראשון של הטיפול חלה הקלה בסימפטומים אך לאחר שבוע הם חזרו (אני עדיין בטיפול). מה לעשות? מה הקשר של הנפיחות הבטנית לכל זה? מהי האבחנה המבדלת לסימפטומים שלי והאם עלי לפחד? אני מאד מודאגת....(דרך אגב אני סטודנטית לרפואה) תודה, דפנה

שלום, אני בת 50 ומזה שבועיים אני סובלת מגרפסים, בימים הראשונים היו גרפסים רק בלילה, וזה מס' ימים שזה במשך כל היום. אני אפילו לא יכולה להשלים שיחה בלי הגרפסים באמצע, וזה דבר שמאוד מפריע ל. אני בדרך כלל בריאה ולא סובלת משום מחלה וגם לא נוטלת שום תרופה. אני מאוד מודאגת מזה. אני צריכה ללכת לראות רופא או שיש איזה תרופה שאפשר לקחת ושזה יעזור. תודה מראש,?????

שלום לפני כשלוש שבועות התחיל לכאןב לי הגרון, בהתחלה זה היה כאב חלש ולא הפריע, ממש כמו דלקת גרון קטנה. אחרי שבועיים זה החמיר, הכאב עבר למקום נמוך מהגרון ועכשיו הוא בוושט העליונה ובשבוע האחרון המצב החמיר עוד יותר, כל הזמן יש לי חשק לבלוע רוק וכיאילו משהו תקוע לי בוושט וזה די כואב אבל לא בזמן שאני אוכלת או שותה , ובימים האחרונים נוסף עוד סינדרום של הרגשה כאילו האוכל עולה חזרה מהקיבה לוושט, בלילה המצב מחמיר ובבקרים אני קמה ללא כלום, אני לא יודעת לאיזה רופא לפנות. רופא אחד בדק אותי ואמר שלא רואה שום דבר וחושב שזה נפשי. אבל בינתיים ממש לא נעים לי עד כואב. אז לאיזה רופא אפשר לפנות? ומה זה יכול להיות?

שלום רב, כשלושה חודשים סובל מצרבת. תחושת שריפה וכאב קבוע שלא עובר מהבוקר עד הערב עם תחושה על משהו תקוע בגרון. מוקל בשינה ובזמן אכילה. בבדיקת גסטרוסקופיה התגלה רפלוקס אזופגיטיס דרגה ראשונה (לא תומך בעוצמת הכאב). EUS תקין, HP שלילי, בדיקות דם תקינות לרבות אקג וצילום חזה. נקסיום עזר לשבוע והפסיק לעזור, דקסילנט עזר לשלושה שבועות והפסיק לעזור. תזונה לא משנה את עוצמת וסוג הכאב. כבר מיואש. יש המלצות מה לעשות ? תודה

שלום נא תן לי פרטים נוספים אודותיך

שלום דר, הנני בן 45, בריא בדר״כ, בצעירותי אובחנתי שיש לי מעי רגיז, אך לא סובל מתופעות לוואי בעשרים שנים האחרונות (למעט כאבי בטן במצבי לחץ קיצוניים). מבצע פעילות ספורטיבית סדירה, לא מעשן, לא שותה אלכוהול כמעט ולא סובל מעודף שומן. לא הצלחתי למצוא קשר ישיר בין האוכל שאני אוכל לעוצמת הצרבת/כאב ברום הבטן. תודה, שחר

היי נסה למשך 10-15 יום לאכול רק 3 ארוחות ביום פחות או יותר בשעות קבועות. ללעוס כמה שיותר ולא לשתות בזמן האוכל אך לשתות הרבה מים בין הארוחות.. נסה לאכול א. עדב מוקדמת דווח

אשמח לשמוע אם עבר ואיך.. גם לי יש את זה

גם לי יש רפלוקס. יש לי בארט אורך 5 סמ ללא דיספלזיה. רפלוקס לילית לפי קפסולת בראבו, аbnormal ph. בקע גולש 1.5.פריסטלטיקה של ושט נכשלת. בליעת ים בגיום תקינה. דקסילנט 60מג בערב לא עוזר, שורף בגרון ולשון בכל הפה. המליצו על פונדופליקציה. האם זה כדי לעשות עם פריסטלטיקה של ושט נכשלת 100 %? לוקחת גם גסיסקון בלילה.

שלום השאלה עוסקת בהשפעות לטווח ארוך על הכליות של דיאטה מרובת חלבון.מדובר על דיאטת חלבון גבוהה לספורטאי (אדם בריא),2.5 גרם חלבון לק"ג של משקל גוף.הדיאטה היא דיאטה מאוזנת ומכילה גם אחוז פחמימות גבוה 1.5:1 לטובת הפחמימות. האם ידוע לרופאה על סיכונים/סיבוכים שטמונים בכזו דיאטה? בנוסף,אשמח מאוד אם הרופאה תוכל לתת .חוות דעת על המטא אנליזס הנ"ל https://academic.oup.com/jn/article /148/11/1760/5153345?login=false תודה רבה על זמנך.

אוסיף,לא חסרים מחקרים שטוענים ההפך לגמרי (בניגוד למטא האנליזס שנראה רציני(מצורף למעלה)),דיאטת חלבון גבוהה דווקא גורמת לנזק רציני בטווח הארוך (לחוקרים לא ידוע בדיוק המנגנון) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7460905/ "...high protein intake may adversely affect kidney function, particularly in the context of CKD, existing data suggest that glomerular hyperfiltration caused by a high-protein diet may lead to an increase in albuminuria and an initial rise and subsequent decline in GFR..." מאוד אשמח לסדר בדברים. תודה רבה על זמנך.

ותוספת אחרונה לשאלה. במידה והתשובה על הדיאטה היא אינדיווידואלית,איזה מדדים צריכים להיבדק כדי להבין מה הוא דגל אדום? בצעתי בדיקות שתן (ודם) לפני תחילת הדיאטה.הרי לא ברור יהיה להניח שהבדיקות יהיו זהות כמו ללפני הדיאטה ומהלך הדיאטה.סביר להניח שיהיו פרמטרים שישתנו (כמו למשל הGFR לפי המטא אנליזס) (המסקנה שלהמטא אנליזיס הייתה:Postintervention GFR comparisons indicate that HP (high-protein) diets result in higher GFRs; however, when changes in GFR were compared, dietary protein had no effect. Our analysis indicates that HP intakes do not adversely influence kidney function on GFR in healthy adults ) בעצם מה יהיו הנורמות החדשות של הבדיקות (כי הרי הבדיקות משתנות בדיאטת חלבון גבוהה),כדי שתיהיה אינדיקציה אם נגרם נזק או לא? תשובתך מאוד חשובה לי, שוב תודה ענקית לך על זמנך!

באי ספיקת כליות יש המלצה לתזונה דלת חלבון למניעת התקדמות וסיבוכי אי ספיקת כליות כרונית. האם דיאטה עתירת חלבון יכולה להאיץ/ לגרום לאי ספיקת כליות במטופלים ללא אי ספיקת כליות זה נושא לא פטור עדין כפי שאתה מצטט בעצמך. כמות החלבון שאתה אוכל נראית לי מופרזת, אלא אם אתה במקרה ספורטאי מקצועי ,ויש המלצה של דיאטנ/ית ספורט קלינ/ת . ממליצה לך לפנות להערכת דיאטנ/ית שיראה את התזונה בכללותה אל מול ממצאים מעבדתיים וקלינים וסוג הפעילות הגופנית .