קרוהן בירור

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

27/03/2018 | 22:29 | מאת: מאור

שלום ד"ר. אני בן 18, מתגייס עוד חודש. לאבא צליאק. תלונות: 1. לאחרונה החמירו כאבי בטן. כבר הרבה זמן סובל מכאבי בטן חזקים שמעירים משינה פעם בשבועיים. הכאבים באזור הטבור ומסביב. בחילה ללא הקאה ושלשול. הכאב נמשך 40 דקות - בהם אני קם לשירותים מתאמץ להתרוקן ולבסוף משלשל חוזר למיטה ושוב פעם כאב חזק ושוב משלשל. 2. נוספו כאבי בטן עמומים במהלך היום. לא משנה אוכל. בחילות. הכאבים לא כל יום. 3. ליחה 4. כבר הרבה זמן - יחד עם כאבי הלילה - ביום יום באופן קבוע לסירוגין צואה רכה/ שלשול וקשה להוציא/ עצירות. תמיד לא מצליח להתרוקן באופן מלא והולך לשירותים כמה פעמים. דחיפות במתן צואה. 5. אפטות בפה 6. בצואה - בדרך כלל חתיכות גדולות לבנות/ חתיכות שחורות. בנוסף קליפות של עגבנייה כנראה יוצאות בצואה אם אני אוכל. סרולוגיה לצליאק שלילית. ביצעתי גסטרוסקופיה היום נלקחו ביופסיות מהתריסריון (התעקשתי על 6 לפחות) ללא מראה דלקתי. בנוסף ביצעתי מבחן נשיפה ל HP חיובי. התחלתי טיפול עם נקסיום מוקסיפן קארין ופלגיל. בגסטרוסקופיה רירית נודולרית ולדברי הרופאה דלקת קשה. לא לקחה ביופסיה משם כי הליקובקטר חיובי והתחלתי טיפול. אומרת שהדבר היחיד שיראו זה הליקובקטר. מחר אבצע קלפרוטקטין. הרופאה אומרת שהבדיקה נחליט אם לעשות קולונוסקופיה. אמרה להפסיק חלב לשבועיים ולראות אם עוזר אבל הכאבים לא כל הזמן אז אי אפשר לדעת. מדדי דלקת גבוהים - CRP 9.6. US בטן בסדר - כליה שמאלית ציסטה קורטיקלית קטנה. באבחנה מבדלת - צליאק, לקטוז, מעי רגיז, קרוהן וקוליטיס. חשוב לי לציין - הכאבים במהלך היום החדשים כנראה קשורים לקיבה ולחיידק אבל לכאבים המעירים משינה ולשלשול ועצירות לסירוגין הן תלונות נפרדות. שאלות - 1. מה דעתך על התלונות לכאבים החזקים והשלשול? צליאק? קרוהן וקוליטיס? מעי רגיז? לקטוז? הקלפרוטקטין תקין אומר בוודאות שזה לא קרוהן וקוליטיס ולא צריך קולונוסקופיה? 2. האם בגלל מראה הצואה כדאי להוסיף בדיקת צואה רגילה? הבנתי שהחתיכות יכולות להעיד על בעיות בעיכול. 3. האם כדאי לבצע בדיקת לקטוז? 4. האפטות מכוונות למחלה מסוימת? 5. ממש חשוב - האם הרירית הנודולרית עתידה לעבור אחרי ארדיקציה של הליקובקטר? תוך כמה זמן? איך מוודאים? זה מסוכן? יכול להיות שגם אחרי ארדיקציה דלקת תמשיך? האם הרופאה טעתה שלא לקחה ביופסיה? מצטער על האורך אבל אני לחוץ והזהירו אותי ממערכת הרפואה הצבאית. אם יש בדיקות שחשוב לעשות אדרוש אותן בקופת חולים. נקבע לי תור לגסטרו בבית חולים ומקווה שהצבא יסכים שאצא.

08/04/2018 | 19:14 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום אבחנה של צליאק תשלל לאחר קבלת תשובות הביופסיות רירית הקיבה עתידה בהחלט להבריא לאחר טיפול מוצלח בהלקובקטר פלורי. מוודאים שהחידק הוכחד בתבחן נשיפה חוזר. לעיתים רחוקות ממליצם גם לחזור על גסטרוסקופיה- בהתאם להחלטת הרופא שבצע את הבדקה קלפרוטקטין תקין לא ימנע באופן חד משמעי צורך בביצוע קולונוסוקופה בטוחה שהצבא יאפשר המשך הבירור עד שתגיעו לאבחנה וטיפול מתאים בהצלחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס