הזנה ורידית קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/11/2017 | 19:47 | מאת: גלעד

שלום אני בן 45. לפני 5 שנים היה זיהום בבטן עם תוצאה שלתרבית חיובית ומאז כאבי בטן ושלשולים וכו'. צמצמתי מאוד את מגוון התזונה וזה צמצם את כאבי הבטן ועברתי לעצירות רוב הזמן. קולנוסקופיה לפני 3 שנים תקינה CT בטן לפני חצי שנה תקין רק לפני כמה חודשים אובחן קרוהן רק בקפסולה רק במעי הדק. ניסיתי טיפול בפנטסה ולא שינה משמעותית. לא מעוניין לקחת תרופות קשות יותר כרגע היות ורוב הזמן אין שלשולים אלא עצירות. בדיקות דם תקינות המוגלובין 13.2 CRP תקין אלבומין 4.7 רק קלפרוטקטין מוגבר כ 200-250. ירדתי ב 5 שנים מ 60 קילו שזה הנורמה שלי ל 48 קילו. BMI=15 וכעת יורד כ 300 גרם לחודש על תזונה יומית של כ 1600 קלוריות והתזונה יחסית לא מגוונת. אק"ג תקין. QT לא מוארך לפי הרופאה. הדופק שלי 60 במנוחה ובשעות הערב לפעמים יורד ל 55 ולחץ דם כ 95-55 רופאת המשפחה אמרה שאולי צריך לעשות הזנה ורידית כי המשקל כבר בעייתי. אבל הגסטרו בקופח אמר שלא רואה סיבה עדיין אבל שאנסה לקחת אנשור ולראות אם זה יעלה אותי במשקל. ניסיתי אנשור גרם לכאבי בטן. ניסיתי מודולן לא גרם כאבי בטן אבל גרם להחמרה בעצירות. 1. האם במצב כזה כבר חיוני לעשות הזנה ורידית? 2. עד כמה מסוכן להיות במשקל 48.5 קג ואיך יודע מה הקו שממנו כבר זה מסוכן מדי וחייב הזנה ורידית? 3. יש עוד דרך לעלות במשקל? תודה רבה

01/12/2017 | 09:15 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

1. האם במצב כזה כבר חיוני לעשות הזנה ורידית?ֿ -- לא 2. עד כמה מסוכן להיות במשקל 48.5 קג ואיך יודע מה הקו שממנו כבר זה מסוכן מדי וחייב הזנה ורידית? -- למשקל לשעצמו אין כל כך הרבה משמעות. חשוב, ברור - אבל לא הכי. לעומת זאת - העובדות שהאלבומין תקין (=גוף מקבל מספיק חלבונים), המוגלובין תקין (= יש מספיק חומרי גלם וברזל לבנות המוגלובין) - מרגיעות 3. יש עוד דרך לעלות במשקל? -- נשמע שאתה בחסר קלוריֿ אך לא בחסר אבות מזון. תנסה לעלות ערך קלורי של הארוחות. ויש עוד שתי נקודות שמחייבות התייחסות: 1. ״צמצמתי מאוד את מגוון התזונה וזה צמצם את כאבי הבטן״ -- יש אנשים שהמעי שלהם לא מסתדר עם מרכיבי מזון מסויימים, בין אם בגלל דלקת ובין לאו. אתה צריך הדרכה של תזונאי טוב. אם מרכיבי המזון שמחמירים לך כאבי בטן הם סוכרים קשים לעיכול (זה תזונאי ידע להגיע על פי רשימת המזונות) - דיאטה מסויימת בשם fodmap עשויה לעזור, וזאת מבלי לצמצם ערך הקלורי של הארוחות. גש לתזונאי. 2. בדקנו צליאק, חסרים ברמת נוגדנים מסוג IgA, רמת פעילות של בלוטת מגן, רמת סידן, צפיפות עצמות? מקווה שעזרתי שבת שלום

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס