כאבי גב תחתון עם הקרנה דו צדדית ו MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

02/10/2011 | 00:45 | מאת: רונן

ד"ר דוידוביץ שלום, ראשית מתנצל על אורך ההודעה, אך השתדלתי לתת את המידע המדוייק והחיוני ביותר עבור הבעיה ממנה אני סובל. רקע: הנני גבר בן 31, ללא מחלות רקע, לא מעשן, ללא עודף משקל, פעיל ב 10 שנים האחרונות בפעילות גופנית מתונה בממוצע של 3-4 שעות שבועיות. הסיפור הרפואי: לפני כשלושה חודשים בפעם הראשונה בחיים שלי, הופיעו כאבי גב תחתון שהלכו והתגברו, הכאבים מקרינים לשתי הרגליים - מקרינים לעכוזים, לקדמת השוק, ולאצבע הראשונה של כף הרגל. לפני שלושה חודשים כשהגעתי לאורטופד, ערך את המבדקים הקליניים הבאים: בדיקות כוח גס (הליכה על עקבים, אצבעות, עמידה על רגל אחת) תקינות. בדיקות הכוח לכופפי הירך, פושטי הירך, כופפי הברך תקינות. קרוס SLR חיובי בשתי הרגליים אבל רק כאשר קרוב ל 90 מעלות יש פרסטזיה בכף הרגל הנגדית למורמת. SLUMP TEST - כאשר מפיקים מתח מקסימאלי במבדק בבדיקת רגל שמאל - יש כאב בעכוז שמאל. ברגל ימין אין כאב. לאחר הבדיקות אמר לי שהסימפטומים שלי הם של בלט דיסק ו\או פריצת דיסק אמצעיים ב L4-5 וב L5-S1. והסביר לי שההדמייה הטובה ביותר כדי לאשש\לשלול אבחנה זאת היא MRI. לאחר חודש של בירוקרטיה עם הקופה, למרות המצוקה הכלכלית שלי החלטתי לעשות MRI באופן פרטי. בתוצאות ה MRI הרדיולוג המפענח רשם שהכל "בגדר הנורמה" וכשהאורטופד שבדק אותי קרא את זה, אמר שמצד אחד יש סימפטומים, מצד שני הרדיולוג המפענח רושם "בגדר הנורמה" וטוען שיש צורך שמומחה עמוד שדרה עם נסיון בקריאת MRI של עמוד שדרה צריך לראות את הבדיקה. מצרף פה לינק ל 20 תמונות מהחתכים הרבים מהדיסק: https://picasaweb.google.com/110837015981883151125/MRI#slideshow/5658635580672869362 https://picasaweb.google.com/110837015981883151125/MRI#5658635580672869362 אני לא רופא וקטונתי אבל בתמונות 03 עד 09, נראה כי ב L4-5, L5-S1 הדיסקים כן בולטים אחורה ולוחצים, אך מי אני לעומת הרדיולוג שפיענח, (מצד שני אולי היה עייף בזמן הפיענוח ולא שם לב, הרי כולנו בני אדם). היום - לאחר שלושה חודשים, הכאבים אמנם מעט פחתו, אבל בישיבה ממושכת, עמידה ממושכת, או מעט מאמץ הכאבים בגב התחתון וההקרנות קיימים, כמו כן לא יכול ללכת מהר, הולך לאט, ולאחר הליכה ממושכת כואב לי. מהי חוות דעתך על הMRI והסימפטומים? אשמח לעזרתך אני אובד עיצות תודה מראש ושוב סליחה על השאלה הארוכה רונן

1) אתה צודק הבדיקה לא תקינה לחלוטין 2) על סמך התמונות שנשלחו הפתרון הוא לא ניתוח, גם לא אנדוסקופי. 3) אם תתמיד בשחייה ותמנע מעודף משקל, תשתפר

03/10/2011 | 23:43 | מאת: רונן

ד?ר דוידוביץ, תודה רבה על המענה המהיר, למה אתה מתכוון כשאומר ?הבדיקה לא תקינה לחלוטין? 1. האם יש לי בלט דיסק, פריצת דיסק, או משהו אחר? 2. במקרה ויש בלט או פריצת דיסק באיזה חוליות אתה רואה שיש את הפתולוגיה. 3. והאם הבלט/פריצה חמורים? גדולים? 4. אני יודע ש mri היא בדיקה שכעיקרון מדגימה טוב יותר רקמות רכות, אך האם כדאי לי לעשות ct אשר יכול להדגים רקמות שונות ברזולוציות שונות  שוב תודה רבה ומקווה שתענה לשאלותי רונן

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק