מה הגורמים ואיך מטפלים.

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

21/03/2020 | 18:33 | מאת: קרן

שלום רב אני בת 41 פעילה מאוד, מטרקת בהרים בדר"כ כל סופ"ש וחופשת חג למרחק ממוצע של כ20 ק"מ ליום, עד 1000 מה עליות ועד 1000 מה ירידות. הליכה יומית של כ 12-13 ק"מ ומתרגלת עד לאחרונה יוגה וינאסה כפעמיים עד שלוש פעמים בשבוע, גמישות מולדת טבעית בעיקר באגן ושרירי הרגליים (לא בברך). לאחרונה החל כאב בעכוז ימין עם הקרנה לשרירים ירך אחורי, המסטרינגס-תחושת קיצור,נימול בבוהן אותה הרגל ובפיזור L5 מימין, בהמשך החלה הקרנה לגב תחתון אותו צד, ימין תחושת קיצור בגב התחתון ובמותן. ב 5.2.20 גם החלקתי בעבודה בפרדס על הישבן, אין שברים כלל. כאב גם בגיד המפשעה באותה רגל ימין, באחד מהימים בעל הליכה מהירה לאחר כ10 ק"מ הרגשתי מין תפיסה כואבת במיוחד של השרירים/גידים שסובבים את ירך ימין בתוך האגן והתקשתי להמשיך בהליכה. גם מקדימה במפשעה-תחושת קיצור. תחושה שעצם הירך לא יושבת טוב במפרק הירך. ב 23.2.20 בבדיקה תנועת פרקי ירכיים חופשיות. ב 25.2.20 הרגשתי שמלבד הנימול רוב הכאבים עזבו אותי ובערב הצלחתי להתארך כמו מלפני הכאבים ולהימתח מתיחות מלאות ביוגה ובמקביל התחילו כאבים במפרק ירך שמאל מקדימה. באותו הלילה הכאבים התחזקו ולא הצלחתי להתרומם משכיבה לישיבה. בבוקר ה26.2.20 צלעתי קשות והאורטופד שלא עשה לי בדיקה הרגיע ואמר שיתכן והצד מפצה על הפגיעה בצד ימין. ב 27.2.20 הגעתי למיון אורטופדי בu.s הודגם עודף נוזל צלולתוך פרקי בכמות קטנה משמאל בהשוואה לימין.וצויינה התעבות קלה של ירך פרוקסימלי משמאל. פזיותרפיה מסרבים לטפל עד אבחון, לא מבינים מקור הבעיה. כאבים בירך שמאל מתחזקים לעומת ימין ולפעמים משתווים. לאחר הליכה כאבים עזים בשמאל ובעמידה כאבים בגב תחתון ובמותן ימין וישבן ימין בעיקר, ( תחושת נימול או חישמול או ספסטיות בישבן ימין בעיקר בעת הליכה ממושכת) פיענוח mri מה 16.3.20 עמוד השדרה המותני: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T1, T2 במישור סגיטלי ואקסיאלי. הבדיקה בוצעה לבירור כאבים בעכוז מימין עם הקרנה לאורך הרגל. מצב אחרי נפילה על הישבן. עמדה מותנית לורדוטית רגילה. הקונוס בגובה D12. L1-L2 זיזים קידמיים של החוליות. L4-L5 בלט אנולוס דיפוזי. הבלט משיק לשורשים בפורמינה עם לחץ קטן על השורש מימין. אגן-מפרקי הירכיים: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T1-T2 במישור סגיטלי, קורונלי ואקסיאלי. באזור המאחז של גידי ההמסטרינג משני הצדדים נראות ארוזיות קטנות של האיסכיום. נראית סקלרוזיס והחלפה שומנית תת קורטיקלית באיסכיום. בצקת של גידי ההמסטרינג ומעט נוזל. נראית בצקת בין הגבשושית הקטנה של הפמור לבין האיסכיום משני הצדדים. הסננה של נוזל נראית סביב החלק הדיסטלי של האליו פסואס מצד שמאל עד למאחז לגבשושית הקטנה של הפמור. מפרק הסימפיזיס פוביס שמור. ללא בצקת במפרקים סקרו-איליאקלים. עמדה תקינה של ראשי הפמור באצטבלום משני הצדדים. אין כמות חריגה של נוזל הפרקים הירכיים. מעט נוזל חופשי באגן הקטן, פיזיולוגי. שאר איברי הבטן והאגן ללא ממצא מיוחד. המסה השרירית סימטרית. הפורמינה סכיאטיים חופשיים. בסיכום: הסננה בין האיסכיום והגבשושית הקטנה של הפמור משני הצדדים מתאימה לתסמונת צביטה דו צדדית. השינויים במאחז של גידי המסטרינג משניים הצדדים בנוכחות ארוזיות מחשידים למחלה ארומטית עם אנטיזיטיס יתכן שגם השינויים במאחז אליו פסואס משמאל מייצגים אנטיזיטיס. מרגישה התחזקות של הכאבים בתוך מפרק ירך שמאל מלפנים ומאחור ובשריר מקדימה מאז ה19.3.20 אולי בגלל הליכה ממושכת? שאלותי, מה עלי לעשות כעת כדי לקבל אבחון מדוייק, דרך טיפול והחלמה? האם פזיותרפיה מתאימה, כי לא התרשמתי במכון שיודעים מה לעשות איתי. האם עלי לפנות לאורטופד אגן בנפרד מאורטופד מומחה גב? האם עלי לפנות לראומטולוג? האם יש מרכז ששלושת מומחים אלו יכולים לראות אותי יחד לדון ולאבחן יחד את בעייתי ? האם כירופרקט/אוסתאופת יוכלו לעזור לי עם הבעיה בעמ"ש תחתון מימין , הכאבים ההקרנה לרגל ותחושות הנימול והחישמול? תודה מראש על תשובותיך ועל זמנך ⁦🙏🏼⁩

בחלק של עמוד השדרה כפי שמדווח אין ממצא מהותי. כמובן שפענוח אינו מחליף יעוץ מקצועי עם ההדמיה. בכל אופן כדאי שתפני למומחה מפרקים בתור התחלה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק