פריצת דיסק C5-6 לאחר חבלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/09/2018 | 19:31 | מאת: דפנה

שלום, לפני כחודשיים בטיפול שיאצו המטפל לחץ חזק מהרגיל על צווארי וגרם לחבלה. ביממה לאחר הטיפול התחלתי להרגיש כאבים עם ירידה בתפקוד וחולשה בשתי הידיים. הופניתי (ב- 10 ביולי) למנתח אורטופדי לצילומים ראשוניים שראו את הפריצה וכן ל MRI צוואר שנקבע לאמצע ספטמבר. בינתיים הומלצה מנוחה וטיפול תרופתי אנטי דלקתי ולכאבים, ופיזיטרפיה עדינה. בעקבות החמרה בכאבים ובתחושות בגפיים התחתונות הקדימו את ה MRI לתחילת החודש (מצורפות ההדמיות). אתמול בביקור חוזר אצל המנתח הוא כתב בסיכום - "שינויים ניווניים קלים כצפוי לגילה וכן פריצת דיסק C5-6 שניראית טראומטית עם קרע ניתוק כדול ורחב של האנולוס מקצה C5 וללא סימני איחוי או ריפוי. לציין שקרע זה בולט לאחור עם לחץ על חוט השידרה וכן שינוי מרקם בחוט השידרה." פניתי לרופא ניורוכירורג היום בשביל דעה שניה בדוח שלו הוא כתב - "MRI של עמוד שדרה צוואי מדגים פריצת דיסק חריה C5-6 משמאל ללא כל לחץ על חוט השידרה ללא לחץ שורשי. לדעתי אין כל מקום בשלב זה לטיפול בניתוח. ממולץ על המשך טיפול ב- NSAIDS, פיזיוטרפיה והידרוטרפיה. אני די מבולבלת וכנראה אגש גם לדעה שלישית ... אני עם כאבים עזים תמידיים, כאב המקרין מהצוואר לידיים ובישיבה או עמידה ממושכים אני מאבדת תחושה בגפיים התחתונים, מעין תחושה של נמלים... מה עלי לעשות. תודה

במצבים גבוליים כאילו כדאי לבצע MRI דינמי (במצב של כיפוף ויישור של הצוואר)

03/10/2018 | 09:58 | מאת: דפנה

שלום רב, היום קיבלתי את הפיענוח של ה MRI - בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקליים: C3-C2 - בגדר הנורמה. C4-C3 - בגדר הנורמה. C5-C4 - בלט דיסק דיפוזי קל גורם לאימפרסיה על שק הדורלי ללא לחץ על החוט, היצרות חלקו פורמינלית מינימלית משני הצדדים. C6-C5 - בקע דיסק פרוץ פאראצנטרלי, סובארטיקולרי ופורמינלי מימין גורם ללחץ על שק הדורלי היצרות פורמינלית בינונית מימין. .פורמן משמאל שמור. המנגיומה מגרמית בגוף חוליה C6 . C7-C6 - בגדר הנורמה. D1-C7 - בגדר הנורמה. התרשמות: בקע דיסק פרוץ גדול בגובה 6-C5 פרט לכך הדמיית ע"ש צווארי בגדר הנורמה. האם עלי לעשות שוב MRI דינאמי? כדי לקבל החלטה ?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק