אכילה כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

22/02/2011 | 00:34 | מאת: שירה

אני בת 47 נשואה + 3 במשך כ 25 שנים העליתי כ 40 קילו. ניסיתי הכול מכל וכל. באמת הכול. האם יכול להיות שאני צריכה לקבל טיפול תרופתי המטפל בכפיתיות? את זה עוד לא ניסיתי. מה דעתך? יש שמנים שמטופלים בדרך זו?

שלום שירה. צר לי לקרוא שאת קוראת לעצמך "שמנה"... נשמע שאת באמת נאבקת שנים רבות. איני מכירה את האפשרות של טיפול בכפייתיות נגד אכילה רגשית, ולרוע המזל הטיפול האנטי כפייתי (ממשפחת ה SSRI) גורר פעמים רבות עלייה בתיאבון ולכן גם במשקל. ישנן תרופות להפחתת תיאבון ולשם כך עלייך להתייעץ עם פסיכיאטר המתמצא בטיפול תרופתי בהפרעות אכילה, אך יש לציין למען שאר הקוראים שזהו באמת המוצא האחרון כי יש לתרופות הללו תופעות לוואי משמעותיות. האם ניסית טיפול קוגניטיבי התנהגותי לטיפול באכילה כפייתית? פעמים רבות טיפול ממוקד בסמפטום ההתנהגותי (טיפול הכולל חשיפות ואימונים לעמוד בפני פיתויים שונים), יכול לסייע. את מוזמנת להמשיך לכתוב כאן עד שנמצא פתרון שיתאים לך. גילי

08/03/2011 | 00:02 | מאת: help

היי, אי במצב כבר ממש לא טוב באמת שאני מרגישה שאני כבר לא יודעת מה לעשות, אני סובלת מהפרעת אכילה בכל מיני מצבים שונים : לחץ, חרדה, תסכול, שעממום, כעס , בדידות, עצבות. כל רגש אצלי ניהיה מבוטא באכילה, אני כבר ממש מתוסכלת מזה , ושאני רוצה לברוח ממצב מסויים או מרגש מסויים אני פשוט אוכלת ללא הפסקה עד שמעירים לי על זה ואח"כ אני סובלת מבחילות נוראיות וכאבי בטן ואני ממש לא מרגישה טוב. ובחיים שלי לפני זה לא סבלתי מהפרעות אכילה תמיד ידעתי לבטא מצויין כל רגש שיש לי והייתי אוכלת רק במצבי רעב, בחודש- חודשיים האחרונים אני לא יודעת מה השתבש, באמת שאני מוטרדת ,צובה, מוטרדת ומרגישה שאני כבר לא יודעת מה לעשות . אני רוצה לשוב ולנהל מערכת יחסים בריאה עם האוכל כמונ שהייתה לי כל חיי. פתאום זה ניהיה כל כך קשה לבכות למרות שמבפנים אני מרגישה שהנפש שלי זועקת.ואני ממש מפחדת מלהשמין ולהעלות במשקל עם התקפי האכילה האלה.בהתחלה עוד הייתי אופטימית וכל פעם אחרי התקף הייתי מעודדת את עצמי קמה ואומרת לעצמי שממחר מתחילים מחדש ואין יותר התקפים ואוכלים מסודר והיו ימים שמשש הצלחתי עד שהיה מגיע איזה יום שפשוט הרס הכל והמעגל חוזר וחוזר על עצמו, אני לי כבר מה לעשות חוץ מלהיות מתוסכלת. אני ממש מרגישה שהמצב הזה כבר קשה לי מידי בסכ"ה אני רוצה להגיע למקום הזה למקוםמ העמוק הזה שנמצא אצלי בנשמה, בנפש ולהרגיש מחוברת אליו ולהבין אותו ואת הגוף שלי, ואני מרגישה שכל פעם זה להתמודד לבד , בבקשה תחזרי תשובה בהמשך , מה אנ י יכולה לעשות אני כבר ממש מבואסת.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית