בן 16 מום לב מולד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/12/2012 | 13:18 | מאת: רון לוי

אשמח לחוות הדעת של ד''ר דני אליאן כי כבר שמעתי את חוות הדעת של ד''ר יוליוס הגש. שלום, שמי רון אני בכיתה י'. בתאריך 12.2002 בביקור באילת הייתי חולה ולא הרגשתי טוב , הלכתי לרופא ושם הוא בנוסף לשפעת שהייתה לי שמע רעשים מוזרים מהלב. הוא אמר לנו ללכת לבדיקה באזור המרכז איפה שאנחנו גרים. וכך בגיל 6 גילו שיש לי BICUSPID AORTIC VALVE - SBE prophilaxis. מגיל 6 כל 9 חודשים אני במעקב עושה אקו לב אצל ד''ר שאול ברעם. כל שנה יחסית היה בסדר עד לפני כמה ימים , הוא אמר לי שלא יגייסו אותי לצבא , שכנראה אני יצטרך לעבור ניתוח עוד שנה שנתיים עקב גדילה של עובי אבי העורקים ל 44 מ 38. וכשזה יגיע ל 50 יש בעיה רצינית. זה הממצאים של האקו לב שלי , אשמח אם תתנו לי חוות דעת מה אני יכול לעשות והאם אתם חושבים שנזקק לניתוח בעוד כשנה שנתיים וכיצד אני יכול להפחית את גדילת עובי אבי העורקים. תודה. בן 16.3 שנים במעקב אחר מסתם אורטאלי דו צניפי והצרות אורטאלית אסימפוטמתי. בבדיקה: ללא כחלון או קוצר נשימה . קולות הלב תקינים. אוושה סיסטולי 2/6 בגבול הסטרנום ראות-כניסת אויר טובה ושווה. אקו לב:גודל ותפקוד תקין של חדרי הלב. מסתם אורטאלי דו צניפי , הצרות קלה מפל עד 38/25 ממ''כ. דליפה קלה אורטה מתרחבת עד 44 מ''מ, טעת 26 מ''מ קשת האורטה נראתה תקינה. מוצא תקין של עורק כלילי שמאלי. לא נצפו נוזל בפריקרד או וגטציות. לסיכום: BAV AORTIC VALVE STENOSIS ממצאים הדורשים מעקב: ימנע מספורט תחרותי ימנע מהרמת משקולות . אקו לב חוזר באסף הרופא ויערך דיון במגבלות הגופניות. אשמח אם אפשר להרחיב על הניתוח וגם האם באמת צריך ניתוח ואם הוא מסובך.

לא רוצה לגזול את "פרנסתו" של ד"ר הגש כי הוא קרדיולוג ילדים אז בקיצור - מסתם אאורטלי דו עלי מגיע בסופו של דבר לניתוח החלפת מסתם לרב עקב היצרות של המסתם. הדבר לוקח לרב הרבה מאד שנים,מה שמשפיע על ההחלטה לנתח הם מספר גורמים ביניהם גם רוחב אבי העורקים.ניתוח החלפת המסתם האאורטלי איננו ניתוח מסובך ,בגיל צעיר משתילים מסתם מכאני המצריך נטילת כדור לדלול דם בשם קומדין,בגיל מבוגר משתילים מסתם ביולוגי, צריך להיות במעקב קרדיאלי מסודר כולל אקו פעם בשנה בשלב זה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים