רמת ה ck גבוה מאוד 971 , האם זה יכול להיות אוטם שריר הלב ואינני מרגי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

13/08/2020 | 18:30 | מאת: דניאל

שלום ד"ר דן אליאן בן 37 , 180 ס"מ גובה, 90 ק"ג משקל, לא מעשן, עוסק בפעילות גופנית 3 פעמים בשבוע, חדר כושר,,, היום (חמישי)עשיתי בדיקת דם כללית ויצא לי רמת ck גבוה מאוד 971, הרופא המשפחה יגיע רק ביום ראשון, עד אז לחוץ מאוד אחרי שקראתי מה יכולות להיות הסיבות,,, דווקא בימים האחרונים הרגשתי אי נוחות באזור החזה והגב,,, אבל לא משהו חזק, ומצד שני אתמול עשיתי פעילות גופנית די מאומצת, השאלה איך מבדילים אם התוצאה של הבדיקה היא מאיזשהו נזק לבבי או בגלל אימון,,, הבנתי שאפשר לעשות בדיקת דם נוספת שנקראת טרופונין שיכולה להראות אם יש נזק ללב,,, השאלה אם אני יעשה אותה ביום ראשון או שני היא עדיין תהיה מדוייקת? יש תוקף לבדיקת טרופונין? הכוונה אם היה לי נזק לבבי שאינני יודע עליו מלפני חודש זה עדיין יראה שהיה נזק? תודה מראש

שאלת המון. הסיבה הכי שכיחה לעליית אנזים CPK היא השחרור שלו משריר אחרי אימון גופני. ניתן להבדיל בין CPK משריר רגיל CPK - MM ממצב של נזק בשריר הלב ואז עולה CPK MB . יש בדיקה רגישה יותר וזה אכן הטרופונין .אין לי ספק שלא עברת התקף לב והעליה קשורה למאמץ הגופני. ישנם מצבים נוספים של עלית CPK כמו מחלות שריר או תופעת לואי של תרופה - סטטין.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים