התייעצות - סינוס ברדיקרדיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/07/2020 | 09:33 | מאת: אבי

ד"ר אליאן שלום, קצת ארוך, אך מקווה שתמצא זמן לקרוא את זה. בן 37, בד"כ בריא. בעבר הלכתי לחדר כושר, אך לאחרונה הפסקתי עקב הקורונה אז עברתי לפעילות גופנית (ריצה) בשעות הפנאי. בשנת 2013 עקב תלונות של עייפות וסחרחורת גילו בבדיקות דם ויטמין B12 נמוך מאוד. מאז ועד היום אני ממשיך לקחת B12 פומית. בבירור לסיבת B12 נמוך מצאו גסטריטיס אוטואימוני ולכן כל שנה אני עובר גם גסטרוסקופיה. נכון להיום כל בדיקות הדם תקינות (כולל B12 וכל יתר הבדיקות גם תקינות) ואני נמצא במעקב של רופא משפחה. עם זאת אני ממשיך להרגיש מידי פעם תחושה של עייפות וחוסר עירנות שפוגעת בריכוז. לפני כשנתיים גם עברתי אבחון לקשב וריכוז ואני נוטל ויואנס באופן לא קבוע שעוזר עם העייפות ומשפר הריכוז. אך בעיית "קשב וריכוז" זה רק תסמין של מצב רפואי אחר שגורם לעייפות מתמשכת ובלתי מוסברת. מבחינה קרדיאלית אני סובל מברדיקרדיה עם דופק ממוצע בסביבות 50-53. לפני כשבוע הדופק ירד מתחת ל 50 ואף הגיע ל 45. הרגשתי חוסר יציבות וסחרחורת (מתברר שהסימפטומים האלה אופיינים למצב בו הדופק יורד מתחת ל 50). משום מה כל הרופאים שנבדקתי אצלם עד כה לא רואים בעיה בברדיקרדיה ורואים אותה כ"תקינה". אני מרגיש שבהעדר כל ממצא רפואי אחר שיכול להסביר את התלונות שלי של עייפות וחוסר ריכוז - הברדיקרדיה אחראית לכך. בעבר עברתי הולטר שהחשיד לדום נשימה בשינה ( OSA). לפני כ 3 שנים עברתי בדיקת שינה ביתית שהראתה OSA קל, אך לא ניתנה המלצה לטיפול. עברתי בדיקת שינה נוספת במעבדה ולא התגלה OSA. עם זאת, לעיתים, כשאני ישן עם ראש מוגבהה אני מרגיש רענן וערני יותר במהלך היום וזה עוזר להוריד את הסימפטומים של עייפות, אך לא תמיד מצליח. אני מצרף בדיקת אקו לב אחרונה (שיצאה תקינה לדעתי) והולטר 48 שעות שבוצעו לפני כשבוע. אשמח לדעתך בנוגע לברדיקרדיה כסיבה אפשרית לעייפות וחוסר ריכוז שחווה מזה 7 שנים ו/או כיווני בדיקה נוספים? תודה רבה על עזרתך, אבי. הולטר לב - 48 שעות: ללא הפרעות קצב חדריות\ על חדריות במהלך הבדיקה. הודגמו פאוזות עד 1.3 שניות. הודגמו קטעים קצרים של סינוס ברדיקרדיה עד 22 לדקה. קצב בסיסי: סינוס שנע בין 35 ל-95 לדקה (ממוצע 51 .(משך הבדיקה:22 שעות. הערות ..... :.........BEATS PACED 67..............: PAUSES 68488...........: TOTAL QRS........: BEATS DROPED 51.....: RATE HEART MEAN 35..: RATE HEART MINIMUM 95..: RATE HEART MAXIMUM 496.........: BRADYCARDIA.................: VTS..............: SALVOS............: TRIPLETS............: COUPLETS................: SVTS.: ABERRANTS PREMATURE...: NORMALS PREMATURE 1......: TOTAL ABERRANT 68406...: TOTAL BEAT NORMAL ללא הפרעות קצב חדריות\ על חדריות במהלך הבדיקה. הודגמו פאוזות עד 1.3 שניות. (לדוגמה בשעה 52:07 .(הודגמו קטעים קצרים של סינוס ברדיקרדיה עד 21 לדקה קצב בסיסי: סינוס שנע בין 32 ל-93 לדקה (ממוצע 49 .(משך הבדיקה:24 שעות ו-46 דקות. הערות ..... :.........BEATS PACED 206..............: PAUSES 74692...........: TOTAL QRS........: BEATS DROPED 49.....: RATE HEART MEAN 32..: RATE HEART MINIMUM 93..: RATE HEART MAXIMUM 574.........: BRADYCARDIA.................: VTS..............: SALVOS............: TRIPLETS............: COUPLETS................: SVTS.: ABERRANTS PREMATURE...: NORMALS PREMATURE......: TOTAL ABERRANT 74671...: TOTAL BEAT NORMAL אקו-לב: Rhythm: Normal sinus rhythm Heart rate: 56 bpm Height: 161 cm Weight: 65 Kg BSA: 1.69 m2 BMI: 25.08 איכות הבדיקה הדמיה באיכות בינונית סיבת ההפניה לבדיקה: DIZZINESS Cardiac Chambers LVEDd (2D) 5.0 cm (4.2 cm -5.9 cm) IVSd(2D) 0.9 cm LVESd(2D) 2.9 cm ( -) LVPWd(2D) 0.8 cm LVEDV 118 (67 ml-155 ml) LV Mass(2D ASE) 147 (96 g-200 g) LVESV 33 (22 ml-58 ml) LVMass Index 86.9 Diastolic Function Mitral Flow MV E Vmax 0.86 m/s MV A Vmax 0.45m/s MV DT 171ms MV E/A 1.91 Tissue Doppler (MV Annulus) MV E' lateral 0.14 m/s MV A' lateral MV E/E' lateral 6.15 Left Atrium LA Diameter(2D) 3.7 cm (3 cm - 4 cm) LA Area 18.0 Right Atrium RAs Ant-Post (2.9 cm-4.5 cm) RAs Sup-Inf 5.7 cm RA Area 19.1 cm2 RA Vol. 54 ml RA Vol. Index 32.0 ml/m2 Vessels Aorta Aortic root ( ) Ascending aorta 3.1 cm Aortic arch: ממצאים: :Findings חדר שמאל: אסותא מרכזים רופאיים - המערך הקרדיולוגי 2 עמ' מתוך 2 שם נבדק: זאב גולין ת.ז: 304564420 בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד תקין. תפקוד דיאסטולי תקין של חדר שמאל. חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. עליה שמאלית: בגודל תקין. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: מסתם מיטרלי תקין. מסתם אאורטלי: מסתם תלת עלי תקין. מסתם טריקוספידלי: מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. אין סיגנל TR להערכת לחץ בחדר ימין. לחץ דם ריאתי תקין. תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. אבחנות: Diagnosis NORMAL ECHO DOPPLER ESTIMATED LVEF 65%

17/07/2020 | 09:36 | מאת: אבי

בנוסף רציתי לשאול את דעתך לאור הממצאים לגבי המשך טיפול בויואנס. האם ניתן במצב שלי מבחינה קרדיאלית להמשיך וליטול ויואנס? האם לא יחמיר ברדיקרדיה או יגרום לנזק רפואי לרבות נזק לבבי? תודה, אבי.

אין מצב בעולם שתקבל תשובה עם שאלה כל כך כל כך ארוכה הפורום גם לא נועד שכל אחד יעתיק את תוצאות הבדיקה שעשה ואני אתן לו תשובה של הבדיקה פטור בלי כלום אי אפשר אז אומר כך- את התרופה אתה יכול להמשיך באשר לברדיקרדיה היא בהחלט יכולה להיות סיבה לעייפות, יש אינדיקציות ברורות מתי מתערבים ואת זה צריך לעשות מול קרדיולוג ולא כאן

19/07/2020 | 08:28 | מאת: אבי

ד"ר אליאן, תודה על תשובתך. קבעתי תור לקרדיולוג

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים