נגישות
נגישות

תסמונת החומצה הרטינואית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טיפול בסרטן: עידן חדש בפתח?

מהפכה בטיפול בסרטן: טיפולים ביולוגיים שפוגעים במנגנוני הגידול וגם "אימונותרפיה", המפעילה את המערכת החיסון כנגד הגידול הממאיר בשנים האחרונות חלה התקדמות גדולה בטיפול במחלת הסרטן ואפילו מחלות מתקדמות וגרורתיות הופכות בהדרגה למחלות שניתן לחיות איתן עבור מספר הולך וגדל של חולים, תוך שיפור באיכות החיים והארכת תוחלת החיים. הטיפולים הביולוגים והאימונותרפיה מאפשרים טיפול מותאם אישי לחולה הסרטן הפרטני. האם הטיפול במחלת הסרטן השתנה בשנים האחרונות?בהחלט. סרטן היא מחלה ותיקה הקיימת כבר שנים רבות ובשנים האחרונות, פריצות דרך משמעותיות הובילו לחידוש הכלים הטיפוליים העומדים לרשות הרופאים הנאבקים במחלה. אפשר בהחלט לומר שאיכות הטיפול בסרטן השתפרה מאוד. ישנם סוגי סרטן רבים והרבה מאוד משתנים המשפיעים על הטיפול ולכן קשה להתייחס באופן אחיד לטיפול בכל המחלות, אולם ניתן לומר, בהכללה, כי הטיפול ברבים מסוגי הסרטן בשנים האחרונות...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לתסמונת החומצה הרטינואית

רפואה דחופה - תמונת המחשה
רפואה דחופה הקיץ בשיאו ומד"א כבר מדווחים על עלייה של 50 אחוז במספר הכשות הנחשים לעומת השנה שעברה. מ...
ללמוד עוד על תסמונת החומצה הרטינואית
טיפול בסרטן: עידן חדש בפתח?-תמונה

מהפכה בטיפול בסרטן: טיפולים ביולוגיים שפוגעים במנגנוני...

מאת: פרופ' רענן...
26/11/2014
סרטן המעי הגס: טיפול מותאם-תמונה

ההתפתחויות בתחום הבדיקות הגנטיות בסרטן המעי הגס מחוללות...

מאת: ד"ר הנרי...
20/12/2011
סיכול ממוקד לסרטן-תמונה

התרופות הביולוגיות, המחסלות תאים סרטניים תוך פגיעה מיזערית...

מאת: ד"ר אלי...
13/09/2012
סרטן המעי: מרקרים גנטיים-תמונה

אונקולוגיה מותאמת אישית מתבססת על ההבנה שיש שוני גנטי בין...

מאת: פרופ' סבין...
10/11/2014
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתסמונת החומצה הרטינואית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תסמונת החומצה הרטינואית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

דר' שלום, הרופאה במקום העבודה איבחנה איוושה בלב ושלחה אותי לאקו לב. האם יש מה לדאוג ומה המשמעות של "עלי המסתם האורטלי מעובים". אני בן 42,גובה 1.81 מ' ומשקל 100 ק"ג. מצאים: :Findings חדר שמאל: בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד תקין. תפקוד דיאסטולי תקין של חדר שמאל. חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. עליה שמאלית: בגודל תקין. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: מסתם מיטרלי תקין. מסתם אאורטלי: עלי המסתם האורטלי מעובים. מסתם טריקוספידלי: מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. אין סיגנל TR להערכת לחץ בחדר ימין. לחץ דם ריאתי תקין. תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. אבחנות: :Diagnosis NORMAL LEFT VENTRICULAR SYSTOLIC FUNCTION ESTIMATED LVEF 60% NORMAL LV FILLING PRESSURE THICKENED AORTIC VALVE NORMAL RV SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION Rhythm: Normal sinus rhythm Heart rate: 73 bpm Height: 181 cm Weight: 100 Kg BSA: 2.2 m2 BMI: 30.52 סיבת ההפניה לבדיקה: MURMUR Cardiac Chambers LVEDd (2D) 47 mm (39 -53) IVSd(2D) 10 mm LVESd(2D) 23 mm ( -) LVPWd(2D) 9 mm LVEDV (56 ml-104 ml) LV Mass(2D ASE) 153 g (66-150) LVESV (19 ml-49 ml) LVMass Index 69.7g/ m2 Diastolic Function Mitral Flow MV E Vmax 0.81 m/s MV A Vmax 0.54m/s MV DT 178ms MV E/A 1.50 Tissue Doppler (MV Annulus) MV E' septal 0.09 m/s MV A' septal MV E' lateral 0.12 m/s MV A' lateral MV E/E' lateral 6.80 MV E' average 0.10 m/s MV E/E' average 7.71 MV E/E' Septal 9.39 Right Ventricle TAPSE 25.97 mm (>16mm) RV Tei Index RVS vel 11.97cm/s Left Atrium LA Diameter(2D) 33 mm (27 - 38) LA Area 15.6 cm2 LA Volume, AL4 41 ml LA Vol Index, AL4 18.6 ml/m2 Right Atrium RAs Ant-Post (29 mm-45 mm) RAs Sup-Inf 46 mm RA Area 15.0 cm2 RA Vol. 39 ml RA Vol. Index 17.7 ml/m2 Aorta Aortic root (2D) 22 mm Ascending aorta 30 mm Aortic arch: בתודה מראש

עיבוי עלי המסתם האאורטלי במידה ותפקוד המסתם תקין - אין לו כרגע שום משמעות. מחייב המשך מעקב באקו בעתיד.

שלום דוקטור גיפס, קראתי שהתרופה Selumetinib‏ נבדקת בשילוב עם Docetaxel כקו טיפול שני עבור חולי סרטן ריאות גרורתי אשר מיצו קו טיפול ראשון והם נשאי מוטציה kras. הניסוי הוא בפאזה 3. האם השילוב הזה כבר ניתן לחולים בארץ? האם יש לך מידע בנוגע ליעילות שלו? האם מחפשים משתתפים לניסוי כזה? גילוי נאות: אימא שלי עדיין על קיטרודה כקו ראשון של טיפול ולא מדובר על הפסקה בינתיים. אבל בגלל הקריאטנין הגבוה אני רוצה להתחמש במידע ליתר ביטחון, למקרה שהאונקולוג יאמר לנו שהקיטרודה מסכנת את אימא יותר מדי וחייבים למצוא טיפול אחר. בבירור גנטי מצאו רק את המוטציה הנפוצה ב-kras. תודה רבה, אפרת. את המידע בנוגע לניסוי קראתי באתר של ויקירפואה: https://www.wikirefua.org.il/w/index.php/סרטן_הריאה_-_רפואה_מותאמת_אישית_-_Lung_cancer_-_personalized_medicine#.D7.9E.D7.95.D7.98.D7.A6.D7.99.D7.99.D7.AA_.D7.A9.D7.99.D7.A4.D7.A2.D7.95.D7.9C_.D7.A9.D7.9C_KRAS

שלום אפרת, התרופה עדיין לא ניתנת לחולים בארץ מכיוון שהיא לא רשומה עדיין בשום מקום בעולם. למיטב ידיעתי התוצאות של התרופה עדיין לא ברמה המצדיקה רישום, אבל מתקיימים עדיין מחקרים. בהצלחה

מה פרוש חולה בעל מוטציה kras 'כי אחי כעת בבירור עם סרטן אדנוקרצינומה בראה עם גרורות בין 60 באסף הרופא מחקים לתשובה מהדסה עיין כרם לתשובה לטיפול ממוקד.עשו מייס הקרנות מכוון לעכוז בו נימצאת הגרורה . מטופל עיי דייר סיחון . בבקשה מי מהרופאים הטובים בארץ אליו ללכת לקבל חוות דעת נוספת . אודה לכת אם תעזרו לנו .אני אחות במיקצועי ורוצה לעזור כמה שמהר .

שלום רב, כיום אין טיפול מכוון לגידולים עם מוטציה ב-KRAS. מתקיימים מחקרים, למיטב ידיעתי, לא בארץ. הטיפול, לכן, מבוסס על שאר הפרמטרים המאפיינים את הגידול. המדיניות שלנו באתר היא לא להמליץ באופן שמי על רופאים או מרכזים רפואיים. בהצלחה

שלום אפרת, אכן יש מחקר במספר מצומצם של חולים אשר נבדקה בו התרופה selumetinib בטיפול בקו שני (לאחר כשלון טיפול בקו ראשון), בחולים עם מוטציה ב-RAS. התרופה ניתנה עם טקסוטר, ובהשוואה לטקסוטר התוצאות היו טובות יותר, אך היו גם יותר תופעות לוואי. כרגע מתקיים מחקר במספר גדול יותר של חולים, אשר תוצאותיו יקבעו אם התרופה תירשם לשימוש או לא. לא ידוע לי שהמחקר מתקיים בארץ, אבל אני מציעה לשאול את השאלה הזאת את האונקולוג המטפל. יתכן שהמחקר מתקיים במרכז שלכם. בהצלחה

אשמח לקבל חוות דעת על התוצאה הפתולוגית האם יש עוד בדיקות מולקולריות שניתן לבצע (כמו pdl-1) גם באופן פרטי? האם יש אפשרות לקבל תרופה ביולוגית/אימונותרפית? וכיצד מבצעים? עוד לא התחלנו כימותרפיה ואני רוצה לדעת מה אפשרויות הטיפול הכי מומלצות, איזה בית חולים או רופא/ה הכי מומלצים מבחינת הטיפול ומבחינת השירות ללקוח (עונים לשאלות, שירותיים, מהירים) בינתיים עברו חודשיים מאז הביופסיה ולא התחילו טיפול האם מדובר בזמן סביר ללא התחלת טיפול? For ALK result, 10.3.16, see end of report - For EGFR result, 8.3.16 see below - Left lung upper lobe, CT guided biopsy- Poorly differentiated non small cell carcinoma, consistent with poory differentiated adenocarcinoma of lung origin, as sustained by immunostains results: TTF1(+ve), p40(-ve) 8.3.16 Next Generation Sequencing analyses for detection of EGFR, BRAF and extended RAS mutation performed No EGFR, KRAS, NRAS or BRAF mutations >/=1% of DNA extracted from located area were detected. Good quality DNA was produced, as demonstrated by the internal control of the sample. Percentage of tumor cells in located area: 30%. Macroexcision of tumor performed Next Generation Sequencing analysis was performed using the 454 NGS method; The assay detects mutation et Exons: 18,19,20,21, in EGFR gene, mutation at Exons: 2,3,4, in KRAS and NRAS genes and at Exon 15 in BRAF gene (limit of detection -1%). Relevant positive and negative controls were included in the test. Numerous additional mutation of unknown clinical significance were observed in exons: KRAS ex 2-4, NRAS ex 2-4, EGFR ex 18-21, BRAF ex 15, ranging between 0.27% up to 0.5% of DNA extracted from located area. Dr. J. Sandbank 10.3.16 – ALK immunostain results: ALK immunohistochemistry is negative, using D5F3 anti body (cell signaling) and performed on the automated immunestainer BenchMark XT (Ventana) according to the manufacturer's instructions. Positive and negative controls gave expected results. Interpretation: Negative for the ALK translocation. Dr. J. Sandbank

שלום ענת כפי שאת מבינה מדובר בסרטן ריאה. יש בבדיקה הרבה אפיונים ואלה מאפשרים כבר להתחיל טיפול. הטיפול המתאים בשלב זה, כקו ראשון ,מבוסס על כימותרפיה עם או בלי אבסטין. לגבי תרופות אימונותרפיות - בשלב זה הן ניתנות רק כטיפול קו שני ולכן לבדיקת PD-L1 לא תהיה כרגע משמעות טיפולית, אך זו לא טעות לבצע אותה. בכל מקרה - כדאי להיות בקשר עם האונקולוג המטפל. בהצלחה

שלום רב, אימי, בת 79 נשלחה לביצוע דופלר כליות, לאור כך שהיא נוטלת כמות גדולה של תרופות לאחר שעברה היפוך קצב. . - בסיכום נכתב - ללא סימני RAS דו צדדי. משני הצדדים RI גבןה כנראה עקב שינויים מיקווסקולריים (ימין - זרימה עורקית 51 סמש RI - ממוצע 0.79 גבוה, שמאל - זרימה עורקית 76 סמ"ש, RI ממוצע 0.81 גבוה. האם זאת עדות לבעיה בכליות?\ תודה רבה

RI גבוה שמעיד על שינויים בזרימת הדם התוך כלייתית, עלול להעיד על נזק לרקמת הכליה מכל סיבה. אם זה משולב בקליניקה וממצאי מעבדה מסויימים כמו עליית קריאטינין, זה אכן סביר שקיים נזק לרקמת הכליה.