כאב רגעי בחזה בזמן אימון חדר כושר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/07/2020 | 12:04 | מאת: דניאל

שלום לך דוקטור דן אליאן היקר אני בן 37 שוקל 89 ק"ג, לא מעשן מזה שנתיים , עם לחץ דם תקין ופרופיל שומנים טיפה גבוה, כולסטרול כללי 230 מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע אימון משקולות בלבד אבל דיי אינטנסיבי אתמול לקראת סוף האימון באמצע התרגיל הרגשתי כאב במרכז החזה, הכאב לא היה עוצמתי ולאורך זמן, הוא היה די קצר, ניסיתי להמשיך להתאמן והרגשתי שוב פעם כאב קטן ובכל זאת סיימתי את התרגיל והלכתי הביתה, ההרגשה הכללית הייתה בסדר חוץ הפרנוייה ופחד שזה משהו מקדים או סוג של התראה,,, לפני חצי שנה עשיתי בדיקת מאמץ יצאה תקינה, ובגדול לפני שנתיים הבדיקת מאמץ הייתה חיובית עם צניחות st אופקיות 1.8-2 משמעותיות ונשלחתי לאקו במאמץ שיצאה תקין ונאמר לי שהייתה שגיאה בבדיקה הראשונה, אבל עדיין יש את החשש אולי בכל זאת יש איזה בעיה,,,גם לפני שנה יש לי ידיד בן 50 שהרגיש כאב בחזה הגיע לקופה בבדיקות שביצעו לו ( לא ידוע לי איזה ) אמרו לו שהכל תקין ואחרי יומיים יצא למסלול רכיבה על אופניים רגיל שהיה עושה שנים, קיבל דום לב ומת. האם הכאב הרגעי שהיה לי יכול להיות קשור לבעיה לבבית ? בקופה כבר חושבים שאני פראנוייד מוגזם כיוון שאני כל שנה מבצע מבחן מאמץ . האם כדאי לבקש בדיקות יותר מעמיקות כי גם הקרדיולוג שלי שאל אותי בפעם האחרונה למה אני עושה מבחן מאמץ כל שנה אם אין לי כאבים (במאמץ האחרון לא סבלתי בשנה החולפת בכאבים משמעותיים חוץ ממידי פעם שחשבתי אולי הסערפת או הכיבה בשביל לא להלחיץ את עצמי ) ובכל זאת יש לי מדי פעם כאבים ממש בצד שמאל קצת מתחת לשריר החזה, כאב שבא והולך אחרי כמה דקות וכבר התרגלתי כי זה כבר כמה שנים לפחות פעם בחודש. נעשה סדר האם הכאב בחדר כושר יכול להיות לבבי? האם כדאי לעשות בדיקות יותר מעמיקות? ובכלל מה אתה אומר על ההיסטוריה שלי? תודה רבה על הסובלנות

הפעם לפנים משורת הדין קראתי בעיון את השאלה המאד מאד מאד ארוכה שלך. מומלץ לתמצת ולקצר כדי לקבל תשובה. התלונות שלך בחדר הכושר לא נשמעות לי קשורות ללב ואינני רואה מקום לבצע כרגע שוב את הבדיקות שעברת. בעתיד ניתן תמיד לשקול בדיקה יותר "מקיפה" כמו צינתור וירטואלי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים