חרדות ותחושות סף עילפון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/08/2019 | 15:39 | מאת: אבי

שלום ד"ר, אני אבי בן 24 - סובל מזה כ 5-6 שנים מחרדות בריאות. מטופל כבר שנתיים ברמוטיב. אסביר קצת את מה שאני חווה. מזה 5-6 שנים אני במעקב תמידי אחרי הדופק, כל מיחוש, תחושה, דופק, תחושה אני שם לב. כל ניואנס בגוף. זה התחיל מדופק גבוה, ואח"כ לתחושות של חולשה והרגשת עילפון בזמן אימון, ודופק שלפעמים מעיר בצהריים. או ערב בעיקר. עברתי במהלך השנים לפחות 4 או 5 בדיקות מאמץ, 2 הולטר לב, אקו, אקו + אגרומטריה, הולטר לחץ דם. 4 התייעצויות עם קרדיולוגים ועדיין מרגיש כאילו משהו מתפספס לי. תוצאת ההולטר אמרה שאין אדות לאיסכמיה אבל יש פעימות עליתיות מוקדמות מעטות , זה תקין ? בדיקות המאמץ והאקו אמרו שיש דלף מיטיראלי מינימלי, הבנתי שאין לזה פתלוגיה רפואית ושהכל תקין, נכון? מעבר לכך כל הבדיקות הראו שאין אדות לאיסכמיה והכל תקין. תמיד מפחד מהתקף לב בזמן אימון, קצת יש דופק גבוה מהרגיל וישר חושב ופוחד מהתקף לב, יש קצת מיחושים בחזה בזמן מאמץ ומקשר את זה לדום או התקף לב הכי חריף שיכול להיות. אני היפוכונדר אני מודה, אבל האם אני כבר מגזים ? האם אפילו בדיקת מאמץ אחת הייתה מספיקה כדי להגיד לי שהכל בסדר איתי? הקרדיולוג האחרון שהייתי אצלו אמר בשביל השקט הנפשי אולי כדאי לעשות צינתור וירטואלי, אני מפחד מזה כי אני מרגיש שאני מכניס ראש בריא למיטה חולה, עם הקרינה והיוד וכל הבלאגן הזה. רוצה להתרחק מזה. מה היא דעתך ד"ר? אשמח לתשובה מפורטת אני אודה לך מאוד, זה ירגיע אותי. מה הסיכוי שלי לקבל התקף לב? מדגיש - לא מעשן, לא שותה אלכוהול וכן מתאמן, אמנם עם חרדות, אבל עדיין משתדל. למרות שלפעמים מפסיק אימון באמצע כי מרגיש אולי שאני מתעלף .. (אגב מעולם לא נפלתי, או התמוטטתי, או התעלפתי, גם אם התחושות היו ברמה קיצונית ומאוד מורגשות). תודה רבה ד"ר. המשך שבוע מצויין!

21/08/2019 | 16:22 | מאת: אור

אחי דבר איתי שלח לי הודעה לאימייל [email protected]

אחרי כל הבדיקות שיצאו תקינות אינני רואה סיבה לצינתור וירטואלי מהכירותינו הוירטואלית אני בטוח שתמשיך להרגיש לא טוב גם אחרי צינתור וירטואלי תקין אז למה לחטוף קרינה? טפל בחרדות. נקודה !

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים