נגישות
נגישות

חולשה , לב, אשפוזים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/04/2019 | 12:56 | מאת: עירית

אבי כבן 80 מחלה כלילית מ 1996 אז mi ואח"כ cabg עם השקת lad-lima ווריד ל pda ב 2017 התפתחות אי ספיקת לב והיצרות אורטלית קשה. אובחן paf עבר tavi ובהמשך הוחל pradaxa יחד עם plavix ופוסיד. ב 11/2018 דימום רקטלי וירידה המוגלובין. הפסיקו פרדקסה ושינו ל eliquis ללא פלויקס. ב 1/2019 עברpta ל sfa שמאל אקג 12/2018 סינוס lbbb או פרפור עליות אקו הפרעה בינונית בתפקוד חדר שמאל ef 35-40% עם תפקוד תקין של תותב אורטלי mr קל בינוני לחצי מילוי גבוהים, י"לד ריאתי, תפקוד מופחת של חדר ימין, הרחבת עליות. אני פונה בשאלה למי על אבי לפנות על מנת לבדוק את הדרך היעילהה עבורו למניעת התדרדרות בשנה וחצי האחרונה חוזר לבתי חולים לאשפוזים אם בשל כאבים עזים בכף הרגל או בשל קוצר נשימה מתאר חולשה קיצונית וחוסר אפשרות לביצוע מאמץ או הליכה ללא מנוחה. האם מלבד הטיפול התרופתי יש מה לעשות מבחינת עזרה עבורו ? האם קוצב עלול לשפר קצת את מצבו ? הוא ממש נחלש וקשה לי לראותו מבלי יכולת לעשות את המקסימום עבורו !! אגב כיצד ניתן לדעת אם מצב האי ספיקה מחמיר האם רק לאור הסימפטומים ? האם בעזרת אקו ? האם ישנה בד דם שעוזרת להבין את המצב?

לקריאה נוספת והעמקה

אבא צריך מעקב טוב של קרדיולוג מעבר לטיפול תרופתי אינני רואה דברים אחרים שכרגע צריך לעשות כמובן שבדיקת אקו דופלר יכולה לשפוך אור על מצב הלב - תפקוד הלב, תפקוד המסתם התותב, הלחץ הריאתי

16/04/2019 | 15:12 | מאת: עירית

תודה רבה על תשובתך האם קוצב במקרה כזה לא יכול לעזור? האם יש הבדל בין אקו לב רגיל לאקו לב crt ??

CRT הוא סוג של קוצב שמקצב את הלב בצורה שונה מהקיצוב הטבעי .במקרה של אי ספיקת לב עם תפקוד ירוד של חדר שמאל והפרעת הולכה באק"ג ( כמו שיש לאבא ) ניתן לשקול השתלת קוצב כזה שיכולה לשפר את המצב. יש לבצע לפני כן בדיקת אקו בשאלה של CRT ,זו בדיקת אקו רגילה רק שמתבצעות בה מדידות נוספות כדי לראות אם הלב אכן יכול להנות מהשתלת CRT

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים