הרחבה של האורטה בבדיקת אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/01/2019 | 17:44 | מאת: פורת

שלום. בן 62 גובה 184 משקל 90 ק"ג סובל מכולסטרול ,ל.ד שהיה מאוזן ,הרחבה של האורטה .ללא התקף לב וכד' . שאלה : לטיפול בל.ד נטלתי פעמים ביום אנלדקס 15 מ"ג ולחץ הדם היה מאוזן - 130/80. עקב בדיקת אקו והרחבה של האורטה החליפו לי את האנלדקס באוקסאאר 50 פעם ביום, בשלב זה ל.ד אינו מאוזן 145/85-90 שאלה :האם האוקסאאר ידוע כמונע או עוזר במניעת התרחבות האורטה? תוך כמה זמן האוקסאאר אמור לאזן את ל.ד ?

אין תרופה ספציפית שמונעת הרחבה של האאורטה. כן חשוב לאזן את לחץ הדם, עם כל תרופה, גם אוקסר טוב, גם תרופה ממשפחת חוסמי ביתא כמו קרדילוק טובה, החשוב הוא שלחץ הדם יהיה מאוזן.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים