מיפוי לב ססטמיבי עם דיפירידמול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/07/2018 | 22:09 | מאת: לביאה

שלום, אבי הופנה למיפוי לב עקב תעוקת חזה לא טיפוסית, קוצר נשימה במאמץ ועייפות במאמץ. הסטורייה רפואית: היפרלפידמיה, יתר לחץ דם, סכרת ועודף משקל. מיקרו התקף לב 2002. צנתור בלון 2002 אחרי מיקרו התקף לב. צנתור סטנד ובלון 2003 במקום אחר. בדיקה אחרונה של מיפוי לב ב2014 הפסיק לעשן לפני 17 שנה. כ3 חודשים הפסיק לצרוך לחם, מקרוני, בורקסים ובצק. תוצאות הבדיקה: פגם מילוי הפיך קל בחומרתו בדופן האינפרו-אפיקלית ותחתונה. איסכמיה קלה בתפוצת RCA הבדיקה בוצעה עם דיפירידימול ומאמץ עקב השפעת חוסמי בטא. תגיבה קלינית לא איסכמית. איכות הדמיה בינונית עקבקליטת טכנציום בכבד ובמעי. המיפוי לא תקין. ממצא המיפוי: איסכמיה קלה בתפוצת של RCA. אין עדות לאיסכמיה באיזורים אחרים. אין עדות לאוטם ישן. בהשוואה למיפוי ססטמיבי/ תליום ב 2014 קיימת החמרה. מה אני רוצה לדעת? התור לקרדיולוג רק בעוד 3 חודשים. מה הממצאים של הבדיקה? האם נשקפת סכנה ויש סיכוי להתקף לב? האם יש צורך בצנתור? והשאלה הלא ברורה לי מה זה איסכמיה קלה בתפוצה של RCA? איך אני מסבירה את זה לאבא שלא דובר כל כך עברית? חשוב לציין שבינואר השנה אבי עבר ארטרוסקופיה בברך שמאל. מתקשה עדיין לעלות ולרדת במדרגות. בהליכה סביר אבל לא לאורך זמן. בחודשיים האחרונים הרגליים התנפחו ויש בצקת ולכן מקבל תרופות פוסיט. וגם אין תחושה חדה בחלק מהאצבעות וכף הרגל. תחושה שהאצבעות נרדמות. מציינת זאת מסיבה שאולי יש קשר ללב ואספקת הדם. זקוקה לעזרה. תודה רבה

המיפוי מצביע כאמור על כמות קטנה של אסכמיה ( ירידה באספקת חמצן לשריר הלב באזור שמקבל דם מהעורק הכלילי הימני ) . לא ניתן להמליץ על טיפול או להתייחס לצורך בצינתור מבלי להכיר ולבדק את אביך. שלושה חודשים לחכות לקרדיולוג נראה לי הרבה זמן אבל הממצא סה"כ לא כזה דחוף שמצריך לראות קרדיולוג כבר מחר.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים