הצורך בעקירת שן והחלמה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

16/02/2017 | 22:07 | מאת: מעין

האם בשביל אבחנה לעקירת שן בינה מספיק צילום במרפאה או חייבים פנורמי במכון וזה חוץ מהכאב שהשן קצת שחורה מעלה את הסבירות לעקירה ואם כן מה משך ההחלמה של כאבים מעקירה כזו לעומת עקירה של שן אחרת כי תמיד אומרים שזו שן בעייתית והאם הסיכוי בשן בינה לעקירה כירוגית ולא רגילה גבוה יותר?

שלום מעיין, שן מעט "שחורה" אינה בהכרח סיבה לעקירה. תמיד עדיף צילום פנורמי כי הוא מראה בפירוט את מבנה הלסת ומיקום הפרטים האנטומיים ליד השן. באם מדובר בשן בינה תחתונה לעיתים דרוש צילום סי טי בנוסף כדי לדעת מה על מיקום השורשים יחסית לכלי דם ועצבים הנמצאים קרוב. עוצמת הכאב של עקירה רגילה משתנה מאדם לאדם, לא שונה מכל עקירה אחרת. עקירה כירורגית מעט יותר. הצורך בעקירה כירורגית כאשר השן לא בקעה מספיק או נמצאת במנח לא נכון שאינו מאפשר בקיעה. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים