מגלובין נמוך נמצא ממש בתת נורמה ועוד דברים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/06/2020 | 12:44 | מאת: אלון

שלום לך דןקטור יש לי מגלובין ממש נמוך תמיד היה גבולי הפעם ממש בחריגה וגם ALT גבוה תפקודי כבד לא תקינים עשו לי אולטרסאונד ויש לי כבד שומני אולי כי עליתי במשקל לאחרונה בשנה הזו 20 קג עקב כדורים פסיכאטריים אני לוקח ssri ואנטי פסיכוטי במינון נמוך לחיזוק ocd העניין שאני מחכה שהרבעון ייגמר כי אני לא רוצה לדבר עם רופא משפחה שלי לא התחברתי אליו עוד שבועיים אעזוב אותו השאלה שלי אם אפשר לקחת ברזל אם מגלובין נמוך? כי אני לא הכי מת על בשר אוכל אבל לא הרבה במקביל לכך אני מרגיש תמיד עייפות ויש לי נשירת שיער המון זמן האם מותר לקחת ברזל עם פרוזאק וסרקוואל ? שלא יתנגש ולמה התפקוד כבד שלי כזה אולי בגלל הכדורים או עליה במשקל? איך ניתן לטפל בכבד שומני? זה דברים שקרו לי הכל רק השנה ודי נמאס לי אבל מצד אחר עלי להמשיך בטיפול התרופתי תודה

היי אלון, העניין מורכב ולא ניתן לחוות דעה בלי לבדוק ולראות הבדיקות במדויק ולהבין איזה אנזימי כבד גבוהים. לגבי האנמיה, לפי נטילת ברזל צריך לוודא שמדובר באנמיה משנית לחסר ברזל ולא מסיבה אחרת. צריך להרחיב בדיקות לחומצה פולית, ויטמין B12, סידן, אבץ.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)