האם פרכוס יכול להיות ביטוי לאירוע מוחי, גידול?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/03/2017 | 22:28 | מאת: רותי

שלום אישה מבוגרת שמאושפזת בבית חולים בגלל בעיה בעמוד שדרה. היום באופן פתאומי החלה לפרכס, לא כל כך הגיבה, ולדבר לא לעניין, נשלחה באופן מיידי לסיטי ראש, ויותר מאוחר לבדיקת EEG. נאמר לנו שהסיטי יצא תקין, את התשובות מה- EEG עדיין אין. אין עבר אפליפטי. אלו סיבות יכולות לגרום לזה? והאם פרכוסים ודיבור לא לעניין, חוסר תגובה (כנראה שאלו היו הסימפטומים היחידים) יכולים להיות ביטוי של אירוע מוחי, גידול? וסיטי תקין שולל בוודאות אירוע מוחי או שהוא מוגבל לזה (ובפרט בשעות הראשונות?) וכן האם שולל בוודאות גידול או שיכול להיות גידול שלא נראה בסיטי, ובאמ אר איי כן יראו? תודה

17/03/2017 | 08:07 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום רותי ישנן הרבה סיבות שיכולות לגרום לפירכוס כגון אוטם מוחי, זיהום במערכת העצבים המרכזית, או זיהום בדם שהתפשט אל מערכת העצבים המרכזית, הפרעות באלקטרוליטים (מלחים) בדם, דימום מוחי, רמת סוכר נמוכה, גידול מוחי או גרורות למוח ועוד.. לרוב ניתן לאבחן גידול מוחי לפי הדמיה, בהנחה והוזרק חומר ניגוד, אבל.. אם אני לא טועה, הדמיה מוחית תקינה לא תמיד שוללת נוכחות ממצא גידולי, לכן כדאי להיוועץ עם הרופאים לגבי ביצוע ניקור מותני על מנת להרחיב את הבירור (מנוזל חוט השדרה יכולים לשלוח לבדיקות שונות כגון חיידקים, וירוסים וגם בדיקה ציטולוגית לשלול נוכחות תאים ממאירים ב CSF שהינו נוזל חוט השדרה). מלבד זאת, הייתי גם מתייעצת עם רופאים נוירולוגים לגבי הרחבת הבירור בנוגע למחלות נוירולוגיות שונות אחרות שיכולות לגרום לפירכוס, וגם לגבי ממצאים ב MRI בצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)