שלום רב

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

20/01/2011 | 08:44 | מאת: גלית

שלום וברכה, מבדיקות הדם שלי עולה כך: רמת כולסטרול כללי 235, כולסטרול רע 160, והטוב 53, הטגליצרידים בטווח הרצוי. שאלתי היא האם זה מצריך טיפול תרופתי? או ע"י תזונה נכונה בשומנים טובים יעלה לי הכולסטרול הטוב וכך הרע יירד? או שאין קשר בין הדברים? יש לציין שבד"כ אני אוכלת בריא. בתודה מראש על תשובתך .{בת 46}.

20/01/2011 | 12:34 | מאת:

גלית שלום, הכולסטרול הרע LDL צריך להיות נמוך מ- 160, מומלץ פחות מ- 130(אצלך 160), הכולסטרול הטוב HDL צריך להיות גבוה מ- 60 (אצלך 53) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ- 150, כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ- 200 (אצלך235). הטיפול המקובל כיום להורדת הכולסטרול הן תרופות ממשפחת הסטטינים (סימבסטטין, סימוביל, ליפיטור, קרסטור ועוד) תרופות אלו מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף הן לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו ,כמו כן הן יכולות לגרום לעליה באנזימי הכבד , ירידה של Q10 בגוף ועוד. על כן, לפני שפונים לפיתרון הטבעי כימי – מומלץ לנסות תחילה את הפיתרון הטבעי. בהחלט ניתן להוריד את ערכי הכולסטרול הגבוהים על ידי טיפול טבעי הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה ובמידת הצורך נטילת תוספי תזונה טבעיים . התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. ההמלצות הנ"ל הן מאוד כלליות, יש לזכור שכשני שליש מהכולסטרול בגוף מיוצר באופן עצמאי בגוף, ולכן תזונה עשויה בהחלט לעזור אך לא תמיד זה מספיק. פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים המשמעותיים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב (HDL) . מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. תוספי התזונה המומלצים עבורך להורדת הכולסטרול הם: NFN200 של חברת "סופהרב", זהו ויטמין B3/ ניאצין ללא תופעת הבעירה (NFN = Non Flush Niacin) .הניאצין מסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. מחקרים אחרונים משווים אותו לטיפול של הסטטינים. אופן שימוש: 3-1 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על NFN: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 בנוסף,במידה ואינך נוטלת תרופות, אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה טבעי הנקרא גוגול ליפיד, המכיל בין היתר את הגוגול ליפיד,סובין שיבולת שועל, שום אורגני, ניאצין ללא תופעות בעירה, פוספטדיל כולין ואינוזיטול. הקומפלקס מסייע בהורדת רמה גבוהה של LDL וטריגליצרידים, העלאת רמה נמוכה של HDL, הורדת רמות גבוהות של CRP ( סמן ניבוי דלקתי למחלות לב וכלי דם), מניעת התפתחות טרשת עורקים ונזק ראשוני למערכת הלב וכלי הדם . הנחיות שימוש: 2-3 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על גוגול ליפיד: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=416 כמו כן,אני בהחלט ממליצה על תוסף התזונה אומגה 3. אומגה 3 "950" של חברת סולגאר היא חומצת שומן חיונית שבין שימושיה העיקריים שלה עוזרת להפחית רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים, ניתנת לטיפול במחלות לב וכלי דם ומניעתן ועוד. הנחיות שימוש: 2-1 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=519 הקפידי על נטילת תוספי תזונה אלו למשך 3 חודשים ועשי בדיקת דם חוזרת. אשמח לענות לכל שאלה נוספת, איילת בש