אומפרדקס ו CAG - סיכום ביקור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/06/2017 | 09:58 | מאת: אבי

שלום סיכום ביקור אצל רופא גסטרו : * חולה בן 34,בריא בד"כ,אינו נוטל טיפול תרופתי קבוע,במסגרת בירור של חוסר ויטמין B12 נבדק רמות גסטרין שנמצא גבוה. - החולה ללא תסמיני Gl. - 29.3.15 : כעת הגיע לביקורת חוזרת , HP שלילי בתבחין נשיפה (תיקון : בפועל נבדק אנטיגן בצואה ל HP ולא בתבחין נשיפה), APCA חיובי. - 7.8.16 : כעת הגיע לביקורת חוזרת, ב 4.15 גסטרסקופיה גסטריטיס אטרופית באיזור הפונדוס - בהיסטולוגיה גסטריטיס אטרופית כרונית עם SEVERE IM. - 11.6.17 : כעת הגיע לביקורת חוזרת , גסטרוסקופיה ב 5.17 ללא מצא פתולוגי,בהיסטולוגיה מהאנטרום וגוף קיבה - היפרפלזיה פואובלרית עם דלקת כרונית מינימלית. - לאחרונה סובל מחומציות בפה בעבר סבל מצרבת ( בפועל אמרתי לרופא שאני סובל בעיקר מטעם מלוח בפה ולא מצרבת על שהייתה בעבר). אבחנות : * CHRONIC GASTRITIS UNS,atrophic * GERD תרופות : OMEPRADEX 20MG 30CAP PO 1 CAP X 1/day for 30 days 1 O.P. (10%) דיון והמלצות : לאור הנ"ל גסטריטיס אטרופית אוטואימונית . בשל IM בעברו יש לחזור על גסטרוסקופיה בעוד שנה עם ביופסיות מכל הקיבה. GERD - נסיון טיפולי ע"י PPI לחודש ימים. לאור הנ"ל מספר שאלות : 1. הגסטרואנטרולוג המליץ להתחיל טיפול לחודש ימים באמפרודקס וציין "שזה יעלה במעט את הגסטרין אבל לא נורא. רמת גסטרין אחרונה שנבדקה טרם הגסטרוסקופיה האחרונה בחודש מאי הייתה > 1000. השאלה אם אכן מומלץ להתחיל טיפול באמפרודקס במצב הנ"ל היות והוא יעלה עוד יותר את רמת הגסטרין שגבוהה גם ככה ? אציין שהטעם המלוח אכן מפריע לי במיוחד שלא ממש עובר. 2.לפני כמה חודשים במסגרת בדיקות דם שגרתיות ה B12 עומד על 500.רופא המשפחה המליץ להפסיק ליטול בכלל B12 ל 3 חודשים ולאחר מכן לבדוק את רמתו בדם.איני מבין למה צריך להפסיק טיפול ב B12 היות ועד כמה שאני מבין בגסטריטיס אוטואימונית יש פגיעה ב intrinsic factor שאחראי על הספיגה של B12. כלומר תמיד תהיה בעיה בספיגה של B12. אז למה הוא הורה לי להפסיק לחלוטין לקחת B12 ל 3 חודשים ולאחר מכן לבדוק אותו שוב ? 3. אציין שלפני 4 שנים התגלה המחסור ב B12 בעקבות תסמינים. מאז ועד היום אני מרגיש מעת לעת עייפות,חוסר אנרגיה, וחוסר ריכוז שלדעתי יש לו קשר לחוסר ב B12 שלא אובחן בזמן.אני מבין שבגסטריטיס אוטואימונית יש בלא מעט מקרים גם חסר בברזל ואצלי לא נמצא חסר בברזל - האם זה הגיוני ? תודה אבי

במידה ויש חשד לרפלוקס ניתן לבצע בדיקת PH מטריה לפני התחלת הטיפול אפשר לעקוב אחר רמת ב 12 בדם וטיפול בהתאם. לא בהכרח חייב להיות גם חוסר ברזל

25/06/2017 | 23:52 | מאת: אבי

בגסטריטיס אוטואימונית לא נוצרת מספיק חומצה בקיבה. תרופות נגד ריפלוקס מפחיתות /מעכבות יצור חומצה. מדוע צריך לקחת תרופות שמפחיתות יצור חומצה במצב בו מלכתחילה יש תת יצור שלה ? במילים אחרות,גסטריטיס אוטואימונית וריפלוקס אינטואיטיבית לא אמורים ללכת ביחד או שאין קשר ? אשמח לקבל הסבר כי זה לא מסתדר לי. תודה אבי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה