לאילו חולים כרוניים שפעת מסוכנת ומדוע היא מסוכנת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/11/2014 | 20:09 | מאת: יהושע

שלום יהושע, להלן רשימת האנשים שנכללים ב'קבוצות הסיכון' לפתח סיבוכים מסכני חיים כתוצאה מתחלואה בשפעת (לפי חוזר משרד הבריאות). אנשים הסובלים מ: -מחלת לב וכלי דם נרכשת או מולדת, כולל מחלת לב שיגרונית -טרשת עורקים -אי ספיקת הלב -קצרת הסימפונות (אסתמה) -ברונכיטיס כרוני -פיברוזיס ציסטי -ברונכיאקטאזיס -אמפיזמה -שחפת -מצבים כרוניים לאחר הפרעות נשימתיות בתקופת הילוד -מחלת הסוכרת -מחלות מטבוליות כרוניות אחרות עם נטיה מוגברת לפתח זיהומים -מחלות כרוניות של הכליות ודרכי השתן -מחלות כבד -מחלות נוירולוגיות -מחלות המטולוגיות -מחלות מלוות דיכוי במערכת החיסון, לרבות AIDS ומחלות ממאירות -חולים אשר מקבלים טיפול מדכא חסינות -חוסר דם ממושך -השמנה חולנית – BMI 40 ומעלה. אנשים בני 50 ומעלה. הרבה בריאות אפי

01/11/2014 | 22:51 | מאת: יהושע

לחולי לב, סוכרת ,כבד, כליות? ומדוע מומלץ להתחסן לבני 50 ומעלה בריאים?

מנהל פורום מחלות זיהומיות