אבחנה בין שפעת לוירוסים אחרים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/01/2020 | 11:09 | מאת: שחר

שלום. בני בן 3.5 מזה יומיים חום שנע בין 38.5-39.5 .. חולשה עייפות וחוסר תאבון.אבל מגיב ומדבר ומחייך. מסכים לשתות ומידי פעם לאכול מעדן או פרי. קצת מנוזל ומשתעל(ממש מעט) . והקיא פעם אחת במהלך היומיים האלו. בבדיקת רופא ריאות גרון אזניים נקיים. היות ואי אפדר לדעת אם מדובר בשפעת (חזירים לדןגמא) או סתם וירוס אחר ללא בדיקות דם.. 1. מה סימני האזהרה שעלי לשים לב אליהם? 2. האם לאחר 48 שעות במצב סטטי(מבחינת חום ותסמינים) יכולה להגיע החמרה או שפחות סביר? 3. כמו כן יש לי ילדה בת שנתיים בבית ולצערי הוא התעטש עליה בבוקר.. למה עלי לשים לב? שניהם לא חוסנו לשפעת ואני לחוצה מאד. תודה רבה

שלום שחר, 1. סמני אזהרה לתחלואה קשה בילדים שמחייבת בדיקת רופא/ה כוללים, בין השאר: • הפסקת נשימה (Apnea). • טכיפנאה / נשימה מהירה (עד גיל חודשיים: מעל 60 בדקה, גיל 12-2 חודשים: מעל 50 בדקה, גיל 12 חודשים 5 - שנים: מעל 40 בדקה, מעל גיל 5 שנים: מעל 30 נשימות לדקה). • רטרקציות נשימתיות, אנחות, סטרידור, צפצופים, ממצאים (קליניים ו/או רנטגניים) המתאימים לדלקת ריאות, ריוויון חמצן מתחת ל- 90% באוויר החדר. • חום מתחת ל-35°C או מעל 39°C . • לחץ דם סיסטולי נמוך (בתינוקות: מתחת ל- 70, ובילדים מעל גיל 6: מתחת ל- 80) . • כיחלון, חיוורון. • בלבול, לתרגיה, חוסר הכרה, התכווצויות, פונטנלה מלאה, קשיון עורף, פוטופוביה (אי סבילות לאור) או סימנים נוירולוגים אחרים. • ירידה משמעותית בתפקוד. • אי שתייה, הקאות תכופות. הרבה בריאות אפי

03/01/2020 | 17:41 | מאת: שחר

תודה רבה. כמה זמן לאחר ירידת החום הילד נחשב כלא מדבק?(בהנחה שעדיין משתעל ומתעטש)

שלום שחר, השפעת בילדים נחשבת כמדבקת, בד"כ, במשך כ- 10 ימים מתחילת המחלה. הרבה בריאות אפי

03/01/2020 | 18:03 | מאת: שחר

תודה שאלה אחרונה ברשותך מה ההבדל בין משטח אף לבין בדיקת דם לאיתור השפעת?

שלום שחר, משטח אף מגלה את הנגיף עצמו בזמן אמת (בטכניקה הקרויה PCR). בדיקת דם (סרולוגיה) מגלה רק את הנוגדנים לנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות