פוטופוביה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מצבי חירום בסוכרת: מה חשוב לדעת?

חוסר איזון ברמות הסוכר בדם עלול לגרום למצבים מסכני חיים עבור אנשים הסובלים ממחלת הסוכרת. אילו מקרים יכולים להיות בעייתיים עבור סוכרתיים ומה יש לעשות בכל אחד מהם? מדריך חירום חשוב סוכרת היא ללא ספק מגפת המאה ה-21. כיום, חיים בישראל למעלה מחצי מיליון סוכרתיים שנדרשים לשמור על רמות סוכר מאוזנות באופן מתמיד, על מנת להימנע מסיבוכים מסוכנים. להלן כמה מהסיבוכים השכיחים שעלולים להתרחש כאשר רמות הסוכר של חולה סוכרת אינן מאוזנות:   היפוגליקמיה היפוגליקמיה זהו מצב שבו רמת הסוכר בדם נמוכה מהרגיל. מצב זה עלול להתרחש כאשר לחולה בסוכרת יש יותר מדי אינסולין ביחס לרמת הגלוקוז בדם. היפוגליקמיה נפוצה יותר אצל סוכרתיים מסוג 1 ואצל סוכרתיים מסוג 2 המזריקים אינסולין (במיוחד בקשישים).     במצב של היפוגליקמיה, יש להעלות את רמות הסוכר בהקדם האפשרי על ידי אכילה או שתייה מתוקה. צילום: שאטרסטוק   מתי זה קורה? כאשר מדלגים על ארוחה ולא מנטרים את רמות הסוכר. הזרקה של יותר...
ללמוד עוד על פוטופוביה
מיגרנה: 10 עובדות חשובות-תמונה

מהם הגורמים לאחד מכאבי הראש הנפוצים ביותר? האם גם ילדים...

מאת: ד"ר רחל...
26/04/2009
תסמונת ראיית המחשב: התסמונת של דור המסכים-תמונה

יושבים רוב שעות היום מול מסך מחשב או סמארטפון? סביר להניח...

מאת: אופטיקה צדקי...
27/02/2019
תרופות פסיכיאטריות: הגישה במזרח-תמונה

הן פותרות מצבים קשים של פסיכוזה ומאניה-דיפרסיה, אבל האם...

מאת: אתר תמורות
06/02/2007
ויטמינים וחשיבותם לגופנו-תמונה

ידוע כי ויטמינים חשובים לתפקוד תקין של הגוף, אך ישנם הבדלים...

מאת: ~~סמדר...
28/10/2008
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לפוטופוביה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

פוטופוביה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום אני בת 23 ונטלתי קונצרטה 36 מג כשנתיים על בסיס יומי. הקונצרטה גרמה לי לתופעות לוואי- רגישות לרעש, רגישות לאור (בעיניים), רגישות עורית פיזית ותחושתית, רעד, דופק מהיר, ואף מחשבות מוזרות וחרדות. לאחר שאימתתי את העניין עם פסיכיאטר המסקנה היא שכל התופעות האלו הן חד משמעית תוצאה של תופעות הלוואי של הקונצרטה, והוא החליף לי את התרופה לויואנס 30 מ"ג. מאז אני נוטלת את הויואנס כשבועיים (על בסיס יומי) ואיני מרגישה בשום שינוי מלבד עליה משמעותית (אולי אפילו מוגזמת) בתאבון. וכעת לשאלותיי: שאלתי הראשונה היא, האם יכול להיות שנוצר כאן איזשהו נזק בלתי הפיך? ז"א בנוגע נגיד לפחדים וחרדות, תבניות חשיבה מוזרות, רגישות בעור גם מבחינת זה שכל שריטה נהיית פצע שמשאיר צלקת וגם מבחינת זה שאני מרגישה את הבד של הגרב מונח לי על אצבעות כף הרגל וזה מדגדג ומחרפן, יכול להיות שזה משהו שהגוף שלי אימץ לאחר שהקונצרטה הרגילה אותו להרגיש כך למשך תקופה? שאלתי השניה היא כמה זמן מומלץ לתת לויואנס לפני שאנסה לעבור לתרופה אחרת על מנת אוכל להיות בטוחה שלא וויתרתי מהר מדי? ושאלתי האחרונה היא, האם בכלל יש טעם להמשיך ולנסות תרופות אחרות? בהתחשב בעובדה שויואנס נחשבת לתרופה החדשה והמוצלחת ביותר כתחליף לריטלין, ואני יודעת להעיד מנסיון שגם הקונצרטה וגם הויואנס גרמו לי לאותן תופעות לוואי לא נעימות.. יש לציין שאני נמצאת במתכונת של לימודים ואוטוטו מתחילה תואר, לכן אני בוחרת בתרופות בעלות טווח ההשפעה הארוך ולא הקצר. תודה רבה מראש!! (:

תרופות מעוררות (סטימולנטיות) הן לרב הבחירה הראשונה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז .התרופות הסטימולנטיות כוללות מתילפנידאט (כגון ריטלין, קונצרטה) ואמפטמינים (כגון ויואנס, אדרל). רב תופעות הלוואי של סטימולנטים הן בדרגת חומרה קלה עד בינונית, אשר לעיתים קרובות חולפות עם הסתגלות לטיפול, שינוי מינון או משטר טיפול. פרופיל תופעות הלוואי של מתילפנידאט ואמפטמינים הוא דומה. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר של סטימולנטים הן ירידה בתאבון ונדודי שינה בתחילת הטיפול, כאבי ראש וכאבי בטן, עצבנות ואפאטיות. בנוסף תתכן עליית לחץ דם וקצב לב (האפקט לעיתים דועך עם הזמן), בחולים מסוימים ישנו ריבאונד בסימפטומים של ADHD לאחר הפסקת ההשפעה של התרופה, המתבטאים ברגישות יתר, עצבנות וכו'. כ-10-30% מהמטופלים ב- ADHD נאלצים להפסיק טיפול בפסיכוסטימולנטים עקב יעילות חלקית/ חוסר יעילות או בשל אי סבילות ותופעות לוואי. התרופות הלא סטימולנטיות שניתנות לעיתים שייכות לקבוצות פרמקולוגיות שונות ורשומות להתוויות אחרות. אם לא חל שיפור בתסמינים לאחר תקופה של שבועיים של טיפול בתרופה החדשה, מומלץ לפנות לרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להתאמת טיפול.

שלום, האם פלקווניל יפחית את הנשירה ? ימנע החרפה של הנשירה והנגעים המתקרחים על הקרקפת ? האם אלוקום נוזלי עוצר את ההתדרדרות ? הדבר הזה מפחיד ביותר. תודה

פלקווניל ואלוקום אמורים לעשות את הפעולות שתיארת. האם בפועל הם יעשו ועד כמה אפשר לדעת רק תוך כדי הטיפול

דר' באבאיב בוקר טוב. תודה רבה לתשובתך. בנוסף: -האם השיער הקיים פוגם בטיפול ? כלומר אולי עדיף להסיר לגלח את השיער וכך לטפל בכל נגע ? - האם אלוקום מספיק חזק כדי להילחם בנגעים ? האם יש תרופה אחרת ? מה היא ? זריקות ?

אין צורך לגלח שיער - טיפול מקומי ישפיע היטב על הנגעים גם ללא גילוח. אם האבחנה דיסקואיד לופוס כמו שכתבת בכותרת - קיימים טיפולים רבים. את כבר התחלת 2 טיפולים שנחשבים לטיפולי בחירה שאיתם מומלץ להתחיל (אלוקום , פלקווניל). יש טיפולים נוספים. שוקלים אותם כשהטיפול ההתחלתי לא עבד. בין הטיפולים הנוספים - תכשירים מקומיים לא סטרואידלים: משחת פרוטופיק. כדורים: רואקוטן - יעיל לנגעים עבים. ישנם עוד טיפולים רבים אך ללא עדות מבוססת מספיק במחקרים.

תודה רבה !!! לתשובתך

בנוסף, האם השיער בטלאים שנשר השיער, חוזר לצמוח ? אם כן, תוך כמה זמן ?

אם לא חלה הצטלקות - חוזר לצמוח . זמן משתנה בדרך כלל מספר חודשים

איך יודעים אם יש הצטלקות ?

הרופא שבודק מזהה הצטלקות על פי סימנים כמו עור נוקשה ומבריק , העדר מוחלט של זקיקי שיער באיזור המצולק ועוד.

דר' באבאיב, אני כלכך מודה לך שאתה משיב לשאלותי. תודה רבה !!! כל טוב לך אמן. האם אוכל בעתיד, כשההתלקחות תגווע, לעשות טיפולי אסטתיקה (בוטוקס, חומצה היאלרונית וכו')? מתיחת פנים (חיתוך בקרקפת) ? טיפולי לייזר ? תיקוני עפעפיים (חיתוך)? שוב, תודה ושבת שלום

אין מחקרים מסודרים שניסו לענות על שאלה זו . בכל מקרה בהחמרת לופוס לא מבצעים טיפולים שאינם הכרחיים. במצב בו אין החמרה/התקף פעיל - מנסיון אישי שלי ושל רופאים אחרים בתחום - לא היו בעיות מיוחדות בהזרקת בוטוקס וחומרי מילוי במטופלים עם לופוס מכל סוג. לגבי לייזר - התשובה מורכבת , יש סוגי לייזר שאינם מומלצים בגלל רגישות יתר לאור ונטיה לדלקת , דוגמא - IPL , גלי רדיו. יש סוגי לייזר שמותרים. בגלל המורכבות חשוב שרופא עור יחליט על הטיפול. בניתוחי מתיחת פנים עקרונית יכולה להיווצר בעיה בהחלמת הפצע הניתוחי - אבל כל מקרה לגופו, דנים על כל האפשרויות עם המנתח לפני שמחליטים.

אלוקום גורם לי הגברת הגרד והעקצוצים על הקרקפת. האם אוכל למרוח דרמובט 0.05% w/w במקום האלוקום ? יחד עם פלאקווניל...400 מג ליום שלקחתי גם קודם. אם לא, מה יכול לבוא במקום אלוקום ? שגם מגביר את האדמומיות...

לא ניתן לענות במסגרת הפורום , עלייך להיוועץ ברופא עור מטפל. צריך לבדוק אם את לא רגישה לסטרואידים

לפני שנה וקצת היתה לי פריחה בשתי כפות הידיים, זהה במראה (לזו העכשווית שעל הקרקפת). אותה דוגמא בדיוק. וגם מגרדת. לפי מרשם מרופא עור מרחתי דרמובט וזה עזר . אומנם נשארה רגישות, עקצוץ ותחושת "שורף" בכפות הידיים (או קר מאוד מאוד בכפות הידיים), אבל את הפריחה זה ריפא. לכן, לא נראה שאני רגישה לסטרואידים.

שאלה נוספת: הנחיית הרופא עור לשימוש באלוקום היתה 3 פעמים בשבוע למשך חודש. ב 10 הימים הראשונים של השימוש מרחתי כל יום פעם ביום מהסיבה שלא הייתי בטוחה שבכל סבב של מריחה אני מכסה את כל הנגעים...אחרי 10 ימים הרגיש לי שזה יותר מידי ... ומרחתי 3 פעמים בשבוע. עכשיו הסתיים חודש ושבוע מתחילת השימוש. האם אני צריכה להמשיך עם אלוקום ולהפחית הדרגתית עד הפסקת שימוש ? אם כן, באיזו תדירות להמשיך למרוח ? תודה מראש ושבת שלום

אפשר להמשיך פעמיים בשבוע עד שמסתיימת לך כמות התרופה שיש ברשותך , לאחר מכן תעשי בדיקת מעקב אצל רופא עור כדי לבדוק האם יש השפעה

האם מותר לצבוע שיער בתקופה הזו ? בצבעים שמוכרים בבתי המרקחת ? 6% חמצן. פלקווניל התחלתי מלפני כמעט חודשיים. ואלוקום מלפני חודש וחצי כמעט. לא רואה עדיין שיפור.... האם מותר צבע שיער

מותר לצבוע שיער

דר' באבאיב, אני מאחלת לך שנה טובה, גמר חתימה טובה טובה טובה ! לך, למשפחתך וליקיריך...באשר הם.

תודה רבה , מאחל גם לך שנה טובה ובריאות איתנה

יש לי 2 שאלות: - האם טיפול prp מתאים/יתאים למצב הנ"ל.? - האם , כשמדובר בנשים בגיל המעבר יכול להיות שהנשירה נגרמת מסיבות נוספות (בנוסף ללופוס), כמו לדוגמא Dht ?

- כמו כן , האם תוסף תזונה קולגן יתאים ? גם בהתחשב בלופוס

יש יחסית מעט דיווחים על יעילות PRP במצבך , אבל מדובר בטיפול חדש , לכן לא ניתן לומר חד משמעית , בכל מקרה אפשר לנסות. בגיל מעבר תורמים לאיבוד השיער גם הגורמים שציינת

לתוסף קולגן יכולה להיות השפעה מיטיבה מינימלית , אפשר להעריך יעילות אחרי נסיון של 3 חודשים

-איזו בדיקה צריך ל dht לאישה בגיל המעבר ?

אין כזה דבר

לפני חודש וחצי עברתי ניתוח קטרקט. מאז אני סובלת מפוטופוביה. אני סובלת מכאבים עזים בעיין למרות שאני משתמשת בתחליף דמעות ומשחת לעין בלילה שעליהן המליץ הרופא המנתח. מה ניתן לעשות כדי לטפל בביה?

בניתוח הושתלה עדשה ״רגילה״, מונופוקלית? לפני הניתוח סבלת מיובש בעיניים? אם מבחינה רפואית הכל בסדר בעין, אפשר לשקול לנסות טיפות בשם רסטזיס. את צריכה לדבר עם הרופא שלך לגביהן כי הן מצריכות מרשם.

שלום רבד'ר שלו עברתי ניתוח עפעפיים עליונות ותחתונות לפני כ 40 יום אצל מומחה מומלץ ובכל זאת לצערי יש אי סימטריה בין שתי העיניים. הבעיה העיקרית זה אי הסתגלות לאור השמש ולאור חזק במיוחד .. האם זו תופעה טבעית ואם כן מהו טווח הזמן לשיפור. בעיה מטרידה נוספת היא שבלילה העיניים מתמלאות בדמעות , דבר שגורם לכאבים בתוך העיניים. אני משתמשת בטיפות עיניים נגד יובש, האם זו תופעה שתחלוף ? תודה מראש על תשובתך .

שלום, המנתח שלך צריך להיות זה שיתייחס לבעיה כמובן נראה שמדובר ביובש. הייתי מנסה משחה כמו Duratears לפני השינה. בברכה דר. שלו .