שאלות בקשר חיסונים לקראת הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/11/2018 | 12:40 | מאת: אנונימית1

אין בידי את פנקס החיסונים מהילדות, אך זכור לי שחוסנתי בגן/בי"ס לפי התוכנית המומלצת לאותו זמן. חליתי באבעבועות רוח בילדות. בנוסף קיבלתי חיסון Heptitis B - חיסון ב3 מנות (10/02, 4/03, 11/03). תוצאות בדיקות אחרונות: Rubella igg 12.8IU/ml, (בבדיקה חודש וחצי לפני תוצאה של 13.5 ) Hepatitiss B surface Ag - Negative Varicella Zoster IgG - Positive Measles IgG - Positive שאלות: א.) חיסון אדמת לפני הריון - האם יש צורך לעשות לאור הנתונים הנ"ל (כאמור חוסנתי בילדות. לא ידוע לי אם מנה אחת או 2)? מה הסיבה לשוני בנתונים בבדיקות שנעשו בפער של חודש וחצי? האם ניתן לקבל חיסון רק נגד אדמת ללא חזרת, חצבת, אבעבועות? מכיון שכבר ישנם נוגדנים לחצבת ולורצילה שהחיסון נגדם מיותר, לא? כמה זמן יש להמתין עם הריון? נתקלתי בדיעות חלוקות של לפחות חודש או 3 חודשים. ב.) חיסון צהבת b - מכיון שחוסנתי ב3 מנות האם לא היו אמורים להיות נוגדנים? לכמה זמן החיסון "מחזיק"? מה עלי לעשות כדי להיות מחוסנת - האם לחזור על החיסון וכמה מנות? האם יש עדיפות לתרכיב חיסון מסוג מסוים? כמה זמן יש להמתין עם הריון? ג.) האם יש מגבלות בנוגע לזמן המתנה עם כניסה להריון כאשר הגבר מקבל חיסון צהבת b? בכדי להיות מחוסן האם ואיזה חיסון יש לקבל וכן כמה מנות - הגבר קיבל חיסון ב3 מנות ותוצאות הבדיקות שלו הינן: HBsAg - Negative HBsAb - 5.6 Negative ד.) באם תדרש נסיעה לחו"ל לצרכי עבודה - איזה חיסונים נוספים כדאי לבצע כעת בכדי לשלול הדבקה וסיכון כניסה ל/הריון? לגבר ולאשה. (סליחה על האריכות ושילוב הנושאים, השאלה נובעת מכך שמסיבות שונות אין אפשרות להמתנה ארוכה עם הריון , לקראת טיפולי ivf) תודה!

שלום אנונימית1, 1. רמת הנוגדנים שלך כנגד אדמת נחשבת כנמוכה, ואם את רוצה להקטין את סיכוייך לחלות במחלה זו בעתיד מומלץ לך לקבל חיסון נוסף. בקשר לכך, אין הבדל משמעותי בין התוצאה 12.8 ל- 13.5. אינני יודע היכן בארץ אפשר להשיג זריקת חיסון רק נגד אדמת, ואני ממליץ לך להפנות את שאלתך בנושא ישירות למשרד הבריאות. בדרך כלל מקובל לומר שזמן ההמתנה בין מועד קבלת חיסון זה לבין מועד הכניסה להריון הוא חודש (אך כאמור יש גם דעות אחרות). 2. בבדיקות ששלחת אלי ל א נכללת בדיקת נוגדנים כנגד 'הפטיטיס B'. כדי לדעת זאת עלייך לבקש בדיקה שנקראת HBsAb (ולא HBsAg כמו שעשית). 3. רמת הנוגדנים של הגבר שלך איננה נחשבת כמגינה עליו מפני הדבקה בנגיף 'ההפטיטיס B', ואם הוא רוצה להיות מוגן כנגדו מומלצת לו זריקת חיסון נוספת. בקשר לכך, אינני מכיר צורך להמתין בין המועד שהוא יקבל זריקה כזאת לבין מועד כניסתך להריון. 4. בקשר לחיסונים המומלצים לכם לקראת נסיעה לחו"ל- כדאי לך לפנות לפורום של 'רפואת מטיילים' ולציין את הארצות שאליהן בכוונתכם לנסוע. הרבה בריאות אפי

19/11/2018 | 19:39 | מאת: אנונימית 1

תודה רבה על התשובה המפורטת. אם אפשר לקבל הבהרה נוספת: 1.) אדמת - האם מכיון שאין תיעוד לכך שחוסנתי בעבר האם עלי לקבל 2 מנות של החיסון (כך נאמר לי היום ע"י האחיות בקופה) או מספיק מנה אחת? בנוסף - האחות ציינה שאחרי חיסון הכולל אבעבועות אין להכנס להריון במשך חודש בעוד שאחרי החיסון המשולש (אדמת-חזרת-חצבת) - אין צורך להמתין. האם יש הבדל בנושא זה בין 2 סוגי החיסונים? וכן - כמה זמן יש להמתין עם כניסה להריון לפי הדיעה המחמירה? מה הסיכון באי המתנה "מספקת" - חלילה מומים, הפלה? כמה אי חיסון מסכן הריון - שכן כרגע יש מחסור בחיסונים באזור מגורי (נאמר לי שההנחיה לתת עדיפות לילדים קטנים בשל מגפת החצבת)? 2.) צהבת - אנסה לבקש שוב הפניה לבדיקה מסוימת זו (ביקשתי בעבר ונאמר לי שכך שמה בקופה בה אני חברה). באם התוצאה שלילית או שלילית עם כמות נוגדנים מעטה מדי - האם עלי להתחסן שוב ב3 מנות או רק במנת דחף אחת? האם יש עדיפות לחיסון של חברה מסוימת במקרה זה? והאם לאשה כן יש הגבלות מבחינת כניסה להריון? 3.) חיסון נגד חצבת - האם לא כדאי שבן זוגי יתחסן כדי למנוע הדבקה בזמן הריון או אחרי לידה בעקבות טיסה/התפרצות מקומית? האחיות בקופה אמרו שגם אם יש נוגדנים לחצבת בבדיקת דם אך אין תיעוד שאדם התחסן ב2 מנות - יש להתחסן שוב. האם כך הדבר? תודה!

שלום אנונימית1, 1. אני בעד זריקה אחת, ובדיקת נוגדנים לאחר כחודש. לשאלתך הנוספת בנושא, משרד הבריאות טוען שלאחר קבלת MMRV צריך לחכות חודש, ולאחר קבלת MMR לא צריך. אני בעד לחכות חודש גם לאחר MMR. דרך אגב, החיסון לא הוכח כבעייתי במיוחד גם כשהוא ניתן לנשים ש כ ב ר היו בהריון (כפי שהתברר בדיעבד). 2. כשתקבלי את התוצאה אשמח לענות על שאלותייך בנושא. 3. משרד הבריאות לא ממליץ על בדיקת נוגדנים לחצבת, אלא על התחסנות לפי גיל ו/או לפי מספר החיסונים שהאדם קיבל בעבר. ראי למשל את הכתוב באתר הרצ"ב- https://www.health.gov.il/Subjects/vaccines/Pages/Measles.aspx הרבה בריאות אפי

20/11/2018 | 10:38 | מאת: אנונימת1

המון תודה על התשובות והסבלנות! אם אפשר שאלה אחרונה בשלב זה, בנוגע לחצבת: 1.) באם למישהו יש נוגדנים לחצבת, יש צורך להתחסן בכל זאת (כמו אצלי)? 2.) בן זוגי נולד לפני 1978 ואין לו תיעוד לגבי כמות מנות החיסון שקיבל. ככל הנראה קיבל לפחות מנה אחת, בשגרת חיסוני הילדות. האם במצב כזה רצוי 2 מנות בהפרש של חודש או בדיקת נוגדנים חודש אחרי המנה הראשונה? הרבה תודה ורק בריאות

שלום אנונימית, 1. מי שיש בידו תיעוד מעבדתי על חסינות כנגד חצבת נחשב כמחוסן כנגד חצבת. 2. ראי את סעיף 3 בתשובתי הקודמת. הרבה בריאות אפי

16/12/2018 | 15:40 | מאת: אנונימית1

בהמשך לשאלותי בנוגע לאדמת, חצבת וצהבת B: קיבלתי מנת חיסון MMR ב19/11/18. נאמר לי שעלי לקבל מנה נוספת עוד חודש. אם אקבל את MMRV, מה שניתן כשיגרה לנשים שמתכננות הריון, עלי להמתין חודש נוסף עם הריון. בנוסף נאמר לי שעלי לקבל מנה נוספת של חיסון נגד חצבת ולא משנה שבדיקת דם לנוגדנים היא חיובית. תוצאות בדיקת דם: Rubella igg 12.8IU/ml מחודש 4/2018 Measles IgG - Positive בדיקה ב-5/11/18 Hepatitis B Surface Ab - 100 mIU/ml -גדול מ בדיקה מ-28/11/18. המלצת לי לבצע בדיקת נוגדנים חודש מחיסון האדמת ולפי התוצאה לראות את הנחיצות במנה נוספת. מצאתי את פנקס החיסונים מהילדות - מתועד חיסון אחד של אדמת בשנת 89. 2 חיסונים של חצבת (האחרון בשנת 91). שאלות: א.) חיסון אדמת - מה ההמלצות לאור העבודה שחוסנתי במנה נוספת בילדות? האם כדאי בכל מקרה לבדוק נוגדנים לאדמת? מה מינימום הזמן הנדרש כדי לבדוק את השפעת החיסון - חודש ( 19/12) בדיוק? השאלה נובעת מכך שתשובות לבדיקות הנוגדנים לרוב לוקחת יותר מיום - יומיים. ב.) מבינה מתוצאות בדיקות הדם שאני מחוסנת לצהבת B בעקבות החיסון שקיבלתי 3 מנות ב-2002/2003. תודה רבה

מנהל פורום מחלות זיהומיות