בצעתי ביופסיה משק הדמעות

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

16/07/2017 | 17:08 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, התכתבתי עמך בפורום השני שלכם ב-26/12/2016 ראה כותרת אז חשד לליפומה או מחלה אוטואימונית ואנסה לתמצת על מנת שתוכל לקבל רקע אודותו: בת 60, בעבר היתה דלקת בעין ימין שנחשדה כפסאודוטומור של האורביטה וטופל בסטרואידים ואחר כך חלף. בשנתיים האחרונות נפיחות בעין הפעם עין שמאל ועקב כך בוצע MRI של ארובות העין אשר הראה רקמה שומנית רעה, הרחבה של השרירים ולבסוף הוחלט לבצע ביופסיה בחשד ל- 1. לימפומה. 2. IGG4. כעט קיבלתי לאחר המתנה בת חודשיים וחצי לתוצאות הביופסיה: תאור מיקרוסקופי: 1. נתקבלו שבבי רקמה צהבהבה, אפורה\ רכה בנפח כולל 1 סמ"ק. 2. נתקבלו שני פרורי רקמה בקוטר עד 0.5 ס"מ. אבחנה: 1, LEFT UPPER LID BIOPSY WITH FEATURES CONSISTENT WITH XANTHELSMA. 2. LEFT LACRIMAL GLAND BIOPSY- SEE MICROSCOPIC DESERIPTION AND COMMENT. שק הדמעות מראה פיברוזיס ותסנין לימפוציטרי כבד עם מרכזי נבט. הלימפוציטים ברובם מסוג+ B CD20 וחלק קטן מסוג+ T CD3 בין הלימפוציטים לא מעט תאי פלסמה שהדגימו חיוביות ל- IGG. בצביעת IGG4 רק 10% מדגימים חיוביות ל- IGG4. כמות זאת אינה מספיקה לאבחנה - Lacrimal igg4 related disease. השינויים יכולה להתאים ל- SJOGRENS SYNDROME , אם אמנם ישנה התאמה קלינית. היינו ממליצים מעקב והתאמה קלינית. TAA810 MO9350 שאלותיי הן האם יש לי עפ"י בדיקת הבחןפסיה הנ"ל אבחנה ל- IGG4? (כשדיברתי עם האוקופלסקיאי שביצע הביופסיה אמר שלקח כמות מספקת לביצוע הביופסיה). מה הכוונה לימפוציטים מסוג B ומסוג T האם זה מראה על IGG4? ומה הכוונה סנידרום סיוגורן? האם זו האבחנה , ואיך בודקים מה מבין השתיים היא האבחנה לבעייתי? מה עלי לעשות עפ"י תוצאה זו? אני יודעת שעלי לחזור למעקב וביקורת אצל רופא האקופלסטיקא , אך מה עלי לדעת על מנת שאוכל גם לשאול אותו ולבצע כראוי ביקורת ומעקב נכונים? האם תשובה כזו יכולה להרגיע שאין לי IGG4? האם תשובה כזו שוללת לימפומה? (שוב אציין שהרופא האקופלסטיקאי אמר לי שהוא לקח כמות מספקת לביצוע הבירור). תודה מראש לסבלנותך ותשובותיך תודה

שירה שלום, בתשובה שקיבלת כתוב בפירוש ש"כמות זאת אינה מספיקה לאבחנה - Lacrimal igg4 related disease.". המשפט הזה מתייחס לכמות התאים הנצבעו בנוגדנים ל-IGG4 ולא לכמות החומר שנלקחה לביופיסה. המשמעות היא שלא ניתן לקבוע אבחנה של מחלה הקשורה ל-IGG4 בדגימה זו. הפתולוג/ית מציעים אבחנה של תסמונת שיוגרן שבה יש יובש בפה ויובש של הדמעות. בתשובה שקיבלת אין התייחסות ללימפומה. עם זאת, התאור "שק הדמעות מראה פיברוזיס ותסנין לימפוציטרי כבד עם מרכזי נבט. הלימפוציטים ברובם מסוג+ B CD20 וחלק קטן מסוג+ T CD3" מרמז על תהליך דלקתי תגובתי, ולא על תהליך גידולי (לימפומה). בהצלחה

18/07/2017 | 08:33 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובתך. בברכה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות