נגישות
נגישות

נפיחות בעיניים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טריכינלה: תולעים מטיילות בבטן

לידיעת אוהבי הבשר: הטריכינלה הינו טפיל מעיים שעובר לאדם, בעת אכילת בשר נא, או כזה שלא בושל דיו הטריכינלה, (שערונית) הינה מחלה טפילית, הנגרמת מתולעת סרט זעירה, המתבגרת כטפיל בתוך מעי האדם. הזחלים של הטריכינלה חיים בתוך כיסים בבשר בעלי חיים ובעיקר בחזירים. ד"ר יורם מיזריצקי, מנהל מחלקה פנימית ב' במרכז רפואי זיו, מסביר כי "הסימפטומים הראשונים הינם תחושת אי נוחות באזור הבטן, חום, עייפות, שלשולים ובחילה. לאחר מכן, כשהתולעים יוצרות שלפוחיות ברחבי הגוף יכולים להופיע סימפטומים נוספים, כגון: צמרמורות, חום, נפיחות בעיניים, כאבי ראש, כאבי פרקים, כאבי שרירים ואפילו דימומים". הסימפטומים של קיום הטפיל במעי יכולים להופיע תוך יום-יומיים מזמן ההידבקות. סימפטומים נוספים מופיעים בדרך כלל בין שבועיים לשמונה שבועות לאחר אכילת בשר נגוע, בצורה קלה מאוד, או קשה בהתאם לכמות הזחלים שנכנסו לגוף. ד"ר...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לנפיחות בעיניים

דלקות וזיהומים בעיניים - תמונת המחשה
דלקות וזיהומים בעיניים סבתא סיפרה לכם כי יש למרוח שום על שעורה בעין? אתם מאמינים שתוכלו להיפרד מהמשקפיים בעזרת...
שעורה בעין - תמונת המחשה
שעורה בעין סבתא סיפרה לכם כי יש למרוח שום על שעורה בעין? אתם מאמינים שתוכלו להיפרד מהמשקפיים בעזרת...
רפואת עיניים - תמונת המחשה
רפואת עיניים מדיוויד בואי ועד אליזבת טיילור: הטרוכרומיה היא תופעה שבה קשתית עין אחת היא בעלת צבע שונ...
כלזיון - תמונת המחשה
כלזיון כלזיון (שעורה כלואה כרונית בעין) הוא תופעה שכיחה מאוד. ניתן לנסות לטפל בו באמצעות קומפר...
הרפס בעין - תמונת המחשה
הרפס בעין הרפס בעין עלול לפגוע בלחמית (במקרים קלים) ובקרנית (במקרים קשים). מערכת חיסונית חלשה וסט...
דלקת עיניים - תמונת המחשה
דלקת עיניים דלקת עיניים היא שם כללי למגוון דלקות של חלקי העין השונים. אילו סוגי דלקות עיניים קיימים...
ללמוד עוד על נפיחות בעיניים
אלרגיה: חתול בשק-תמונה

אלרגיה לפרוות חתול היא אלרגיה גנטית, שממנה סובלים 5%-8%...

מאת: יעל טל
01/03/2011
עיניים-תמונה
מאת:
11/10/2011
טריכינלה: תולעים מטיילות בבטן-תמונה

לידיעת אוהבי הבשר: הטריכינלה הינו טפיל מעיים שעובר לאדם,...

מאת: מערכת zap...
23/07/2007
שפעת החזירים: המדריך המלא-תמונה

האם החיסונים נגד שפעת החזירים מכילים כספית? ומהן תופעות...

מאת: מערכת zap...
09/11/2009

נפיחות בעיניים: רופאים מומלצים

אופטיקה מני בע"מ

אופטומטריסט
(0 דירוג ממוצע)
(0 חוות דעת)
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לנפיחות בעיניים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

נפיחות בעיניים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

ביתי בקוסטריקה. לפני 24 שעות נעקצה בעין בביקור בגן בוטאני לא מוסדר (יותר גונגל). כנראה מיתוש. מאז לאחר 24 שעות הנפיחות קיימת ולא נראה שיש הקלה. ניסתה קרח, שקית תה ולימון. הייתה הקלה אבל הנפיחות לא ירדה. מבקשים יעוץ.

הבן שלי גם כן נעקץ בעיןמספר פעמים וגם לו התנפחה העין [מאד] ,כולל מצח.צריך להתחיל טיפול עם טיפות ומשחה בשם פניסטיל ,טיפה לכל ק"ג של הילדה,ורואים את השיפור בד"כ יום למחרת.

שאול שלום, ישנם אנשים שרגישים לעקיצות, במקרים קיצוניים הדבר אפילו יכול להסתיים בשוק אנפילקטי. במקרה של נפיחות סביב העין לאחר עקיצה ניתן להיעזר בקומפרסים קרים ומשחה סטרואידית במקרים קיצוניים כפי שציינה נורית ניתן להשתמש בתרופות אנטיהיסטמיניות כגון פנסטיל בשלוב עם סטרואידים ססטמיים, בדרך כלל עקיצות חולפות תוך 3-4 ימים תלוי כמובן סוג העקיצה. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר.

יש משהו שעקץ אותי במצח יש נפיחות מה לעשות בשביל להוריד את הנפיחות מהר לקחתי תרופות שמתי קרח ומשחה ועיידן המצח נפוח ואפילו שמתי גם שקיות תה לפי הנחיות תורפה של סבתא ולא עזר

שלום רב, אני בהריון בשבוע 14, היום בעלי הלך לרופא בשל נפיחות בעין ויצא שיש לו הרפס , מה הסיכון לעובר? מה אני צריכה לעשות ?

כל עוד לא נדבקת אין סכון לעובר. עלייך להימנע מהדבקה ( הדבקה הינה במגע ישיר) ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

ד"ר שלום רב, בת 58. עקב נפיחוות בעין ימין מזה מספר שנים, כאשר האבחנה כל הזמן היתה פסאודוטומור של האורביטה, וכעט נפיחות בעין שמאל רופא העיניים החליט לבדוק דברים אחרים שמא אולי זה לא פסאודוטומור כל השנים ושלח אותי לבדיקות דם לבדוק את בלוטת התריס שיצאו תקינות. בוצא לי גם בדיקות אלה: PROTEIN TOTAL = 7.8 (טווח הנורמה הינו 8.3 - 6.6) ALBUMIN BY EP = 53.0 (טווח הנורמה הינו 66.1 - 55.8 ) GLOBULIN ALPHA-1 = 4,4 (טווח הנורמה הינו 2.9-4.9) GLOBULIN ALPHA-2 = 10.9 (טווח הנורמה הינו 7.1-11.8) GLOBULIN BETA-1 = 6.7 (טווח הנורמה הינו 4.7-7.2) GLOBULIN BETA-2 = 7.6 (טווח הנורמה הינו 3.2-6.5) GLOBULIN GAMA = 17.4 (טווח הנורמה 11.1-18.8) לא נעשו בדיקות נוספות. רציתי לשאול על מה מעיד אלבומין BY EP נמוך ועל מה מעיד גלובולין בטא-2 גבוה? האם יכול להעיד על תהליך סרטני? האם מעיד על מחלה אוטואימונית? על דלקת? די מודאגת, ורופא העיניים ששלח אותי לא נמצא בארץ, ויש לי רק בחודש מרץ תור חוזר, אנא תשובתך. תודה מראש בברכה

את שואלת על בדיקות אלקטרפורזה של חלבונים, מבחינה המטולוגית מה שחשוב לראות בבדיקה שאין "מונוקלון". זה בדרך כלל רשום ואם לא זה כנראה תקין.

ד"ר שלום רב, התייעצתי עמך בחודש דצמבר לגבי תוצאות בדיקות דם שביצעתי באקראי לגבי אלקטרופרזה של חלבונים כפי שתיראי במייל מיום 26.12.16 שלי אליך . הסתכלתי על דף התוצאות שהתקבלו אז ולא מצאתי ליד התוצאה של ערכי ייחוס לעומת טווח הנורמה את המילה "מונוקלון" כפי שרשמת לי והצלחתי להרגע. כעט, עקב כאבים באזור בית החזה שאגב כבר החלו אצלי בחודש דצמבר פניתי שוב לרופא המשפחה והוא נתן לי לבצע את הבדיקות לאלקטרופרזה של חלבונים. אני ממתינה לתוצאות כבר כחמישה ימים וטרם התקבלה התוצאה. אני בחשש גדול שמא הפעם הבדיקה תצא לא טובה. הבנתי שיש קשר בין כאב בעצמות (כאב בעצמות בית החזה) למיאלומה נפוצה. האם את יודעת תוך כמה זמן מתקבלת תוצאות מעבדה של הכללית? האם ייתכן והכאב מאז חודש דצמבר ועד היום שבא והולך לסירוגין יכול להיות בכל זאת מיאלומה נפוצה על פי הבדיקה הראשונה? לציין כי רופא המשפחה כשראה בפעם הראשונה את תוצאות הבדיקה של חלבון אלקטרופרזיס אמר שאין צורך לחזר על הבדיקה, אך הפעם בכל זאת נתן לי לבצעה בעקבות התלונות החוזרות ונישנות שלי לגבי הכאב בבית החזה. אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה בברכה

ד"ר שלום רב מצרפת בכל זאת את תשובות הבדיקות שביצעתי בחודש דצמבר 2016 PROTEIN TOTAL = 7.8 (טווח הנורמה הינו 8.3 - 6.6) ALBUMIN BY EP = 53.0 (טווח הנורמה הינו 66.1 - 55.8 ) GLOBULIN ALPHA-1 = 4,4 (טווח הנורמה הינו 2.9-4.9) GLOBULIN ALPHA-2 = 10.9 (טווח הנורמה הינו 7.1-11.8) GLOBULIN BETA-1 = 6.7 (טווח הנורמה הינו 4.7-7.2) GLOBULIN BETA-2 = 7.6 (טווח הנורמה הינו 3.2-6.5) GLOBULIN GAMA = 17.4 (טווח הנורמה 11.1-18.8)

שלום רב, אימי הפסיקה את הטיפול בטיפות (לאחר ניתוח קטרקט) כבר שבועיים, ועדיין העין נפוחה (חל שיפור קל). מה הסיבה לכך? האם הנפיחות לא היתה אמורה לחלוף? האם יש לה דלקת בעין? היא גם טוענת שהעפעף הסמוך נמתח? האם יש קשר לניתוח?

שלום רב, קשה לי להעריך במה מדובר אך ורק על סמך התאור שציינת. אני ממליץ לפנות לרופא המטפל או לרופא עיניים לבדיקה. יתכן והנפיחות על רקע הניתוח.