נגישות
נגישות

פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
1457 הודעות
1377 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

שלום. לפני תשע שנים עברתי ניתוח קטארקט בשתי העיניים. הניתוח הצליח אבל אחרי כשנה הופיע קטארקט משני שטופל בלייזר. גם בהצלחה. לפני כשנה הופיעה עכירות בראיה בשתי העיניים ורופא העייניים טוען שזו עכירות של העדשות המושתלות. האם ניתן לחזור על טיפול הלייזר או טיפול אחר? תודה

במקרה הנדיר של התעכרות העדשות, הטיפול היחיד הינו החלפתן בניתוח. מדובר בניתוח לא פשוט ולכן יש לבצעו רק כשההפרעה לראיה משמעותית.

תודה רבה על תשובתך. האם ידוע מדוע זה קורה והאם לרוב יש סיכוי שלא תהיה החמרה משמעותית ? תודה

רק חלק מהסיבות ידועות- למשל אחרי שעוברים ניתוח נוסף למשל לרשתית עם הזרקת גאז בעין למשל וכמובן בעיות נדירות של ייצור. לא ניתן לצפות אם תהיה או לא תהיה התדרדרות.

בס"ד שלום לד"ר האם מחייב שהראיה תהיה מטושטשת אחרי ניתוח קטרקט? כי שמעתי שחלק כן וחלק לא.אשמח לתשובה המון תודות תזהה למצוות

לקריאה נוספת והעמקה

הניתוח נועד לשפר את הראיה ולכן כעיקרון אחרי הניתוח הראיה משתפרת. לעיתים לוקח זמן להחלים ובהתחלה הראיה מטושטשת, לפעמים משקפיים פותרים את הבעיה, לפעמים מתגלה בעיה נוספת שלא מאפשרת לראיה להשתפר.

אשתי צריכה לעבור ניתוח קטרקט, נאמר לה שהחומר המוכנס הוא חןמר אקרילי, אשתי אלרגית למגע עם חומרים אקריליים, האם יש תחליף? מהו התחליף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדשות תוך עיניות עשויות מחומרים אקריליים ומסיליקון. לדעתי בארץ אין עדשות סיליקון בשימוש וגם בעולם הן פחות נפוצות. אפשר להזמין עבור אשתך עדשות סיליקון אבל סביר להניח שהיא לא רגישה לעדשות האקריליות. היא יכולה לעשות טסט עורי אצל רופא עור עם עדשות מגע כי הן עשויות מאותו חומר אקרילי ולבדוק אם רגישה לחומר הזה. סביר שאינה רגישה.

16/07/2019 | 11:05 | מאת: ארתור

בשימוש קבוע בעדשות מגע רכות יומיות חד פעמיות. כמה זמן לפני בדיקה ביומטרית, עבור עדשה טורית לניתוח קטרקט, אין להשתמש בעדשות המגע ?

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף שבועיים לפחות לעדשות רכות. אפשר גם שבוע אבל כדאי להשתדל שבועיים.

16/07/2019 | 07:38 | מאת: אלישע

שלום, הייתי אצל רופא שיניים ובמהלך הטיפול, הוא בטעות לחץ עם אחת האצבעות על צד העין, ממש הרגשתי שהעין "נדחפת" לכיוון האמצע/האף, ניסיתי לסמן לו, הוא הבין בסופו של דבר אחרי מספר שניות והזיז אותה, האם יכול להיגרם איזשהו נזק לעין? אני לא מרגיש תופעות כלשהן. תודה רבה

איני חושבת שיש מקום לדאגה. לחץ פיזי מתון לכמה דקות לא יכול לגרום לנזק.

15/07/2019 | 18:57 | מאת: עדשות סימפוני

שלום לפרו'פ אסיא. ברצוני לדעת האם עדשות סימפוני הן מולטיפוקליות. והאם הן טובות גם לטווח הקרוב ובכלל האם הן מומלצות ותוצרת איזה מדינה הן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדשת סימפוני אינה מולטיפוקלית. בדרך כלל היא מאפשרת ראיה לטווח ביניים, בנובף לראיה לרחוק. מיוצרת בארה״ב.

15/07/2019 | 22:37 | מאת: עדשות סימפוני

תודה רבה לך ד''ר

12/07/2019 | 19:07 | מאת: לילך

שלום! אמא שלי תצטרך ניתוח קטרקט (הניתוח יכלול תיקון ראייה). אבל היא תרצה לנתח עין אחת ואז לחכות *כמה חודשים* לפני ניתוח העין השנייה. השאלה: בחודשים הללו. האם היא תוכל ללבוש משקפיים שעדשה אחת בהם היא אופטית (לעין שעוד לא נותחה) ועדשה אחת שקופה, "כאילו" - לעין שנותחה. זה משהו אפשרי? תודה, לילך

לקריאה נוספת והעמקה

זה תלוי במשקפיים שהיא מרכיבה היום ובמה שיהיה בעין המנותחת אחרי הניתוח. אם ההפרש בין העיניים שיווצר אחרי הניתוח יהיה גדול, ייתכן שלא תוכל להסתדר עם משקפיים כפי שתארת.

12/07/2019 | 21:31 | מאת: לילך

תודה! הכוונה - האם אחרי הניתוח אפשר לשים משקפיים חדשים. שבהם משקף אחד - יהיה שקוף, לא אופטי - לעין שנותחה. ומשקף אחד אופטי לעין שטרם נותחה? זה לא משהו שיעשה השוואה מוחלטת בין העיניים וככה לא יהיה הפרש? לילך

לא תמיד. שוב- זה תלוי מה המספר לפני ומה אחרי. אם יש מספר יחסית גדול מראש והוא יורד באחת העיניים בניתוח, עלול להיווצר פער שלא יהיה נעים.

12/07/2019 | 12:02 | מאת: גוטי

שלושה ימים אחרי ניתוח יאג קפסולוטומי ועדיין יש לי תחושה קלה של טשטוש .משתמש בטיפות וולטרן אופטה טיפה אחת פעמיים ביום. האם זאת תופעה ידועה או שעלי לפנות להתיעצות רופא.

לקריאה נוספת והעמקה

חכה עוד כמה ימים ואם זה לא יחלוף תיגש להיבדק.

12/07/2019 | 12:14 | מאת: גוטי

תודה

10/07/2019 | 16:06 | מאת: דודי

אני בן 72 עם קוצר ראיה גבוה בימין -12 ובשמאל בסביבות -6/7. מה מומלץ עבורי ? מונופוקל או מולטי ? האם יש חשיבות גם לתוצרת העדשה? וכן לתקן לרחוק או לקרוב בהתחשב שאני משתמש די הרבה במחשב.

לקריאה נוספת והעמקה

אם לא אכפת לך שיהיו לך משקפיים אזי האופציה שהטובה ביותר הינה עדשות מונופוקליות ולא מולטיפוקליות וכן ששתי העיניים תהיינה זהות. אני חושבת שזו אופציה מצויינת לכוון לטווח המחשב ואז תזדקק למשקפיים לרחוק ולקריאה. תוכל להרכיב משקפיים מולטיפוקליים. אופציות אחרות הן לכוון לקריאה, לכוון לרחוק, עדשות מולטיפוקליות וגם עין אחת לרחוק ואחת למחשב. כל זה תלוי גם במדידות שתעבור ואם זה באמת מתאים. מה שאמרתי רק תאורטי.

09/07/2019 | 12:59 | מאת: א

שלום, עברתי ניתוח קטרקט לפני כשבועיים. אם קורה מצמוץ חזק מאוד או לחיצה בטעות על האיזור מתחת לעיניים (לא על העפעף ישירות), האם יכול להיגרם נזק? אין כאבים.

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך לפחד ממצמוץ חזק וגם לא מנגיעה קלה או נגיעה באזור שמתחת לעין.

07/07/2019 | 18:47 | מאת: ארתור

במידה ויש אפשרות לבחור, איזו עדשה מונופוקלית טורית ורגילה עדיפה - HOYA או ALCON ? מה היתרונות והחסרונות של כל אחת ?

לקריאה נוספת והעמקה

האמת היא שאין לי כמעט נסיון עם עשות hoya. הן אמורות להיות מעולות. למיטב ידיעתי שתיהן מצויינות באותה מידה. אין עדשה ללא חסרונות וסה״כ שתיהן די זהות מבחינת תוצאות וסיבוכים.

לאחר כמה ימים ניתן לטוס לאחר ניתוח יאג

ניתן לטוס מיד לאחר הטיפול

שלום רב. כל התופעות שהיו לפני ניתוח הקטרקט בשתי עיניי(יובש, סינוור בלילה, צללית נעה, דקירות), חזרו ובעיקר מטריד כאב דוקר בעין אחת והצללית שרצה ימינה ושמאלה בשתי עיניי. הצללית כעת גדולה בהרבה ממה שהיתה ומפריעה מאוד לתיפקוד העין שמתעייפת כעת מהר יותר. הרופא שניתח, אמר שאין פתרון גם לא ניקוי בלייזר, רק לשים יותר טיפות( משתמש בסיסטיין או natural 2 free). אולי לפרופסור הנכבד יש פתרון לתופעה? תודה עמי

לקריאה נוספת והעמקה

לפי מה שתארת כנראה שאין פתרון לבעייתך. הפלואטרים שהחמירו הינם תופעה מוכרת ועדיין אין לה פתרון טיפולי. מה שקצת מקל הוא שימוש בטיפות של דמעות מלאכותיות וגם הרכבת משקפיים, לפעמים אפילו עם עדשות מיוחדות נגד סינוור או רק עם עדשה מעט כהה. עם הזמן התופעות בדרך כלל נרגעות ופחות מפריעות.

17/06/2019 | 19:00 | מאת: הגר

שלם רב, רופאת העיניים שלי המליצה לי על ניתוח קטרקט בשתי עיני. אני תוהה מה עדיף מולטיפוקל או עין לקרוב עין לרחוק? אני מבינה שהעדשה המולטי היא מאוד יקרה, אבל אם זה עדיף (אשאיר פחות ירושה) אשמח לתשובתכם. אגב גילי הוא 61

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטה וההמלצה צריכות להינתן אחרי שתיבדקי וכל הנתונים יילקחו בחשבון. אני יחסית שמרנית ונמנעת מעדשות מולטיפוקליות אצל רוב המנותחים משום שמעבר לעלותן, ישנם חסרונות כגון הילות סביב מקורות אור בעיקר בשעות חשיכה. האופציה של מונו-ויז׳ן יש לה את החסרונות שלה- לפעמים לא מתרגלים לעניין וגם במצב כזה הראיה התחת מימדית והמרחבית יכולה להיפגע.

17/06/2019 | 18:32 | מאת: דורון

שלום, רציתי לדעת האם מעבר לחוסר הנוחות הזמנית בסנוור מריכוז שמש על מראה/שמשה או על פריטים מבריקים, יש גם סיכון לטווח ארוך לעיניים? הרבה פעמים קורה לי (במיוחד בזמן נהיגה), שאני מסתכל לכיוון הרכב שלפניי או על הרכב שלידו אני חונה או לכיוון המראה כדי לעבור נתיב ויש ריכוז של השמש שמסנוור מאוד, לפעמים אני צריך להמשיך ולהסתכל לאותו כיוון, למרות חוסר הנוחות, לעוד כמה שניות, בד"כ אני עם משקפי שמש אבל בכל זאת מסתנוור, האם זה רק לא נוח/נעים או גם יכול ממש לפגוע בעיניים/בראייה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אל דאגה. מה שמסוכן זה מבט ממושך וממוקד לשמש או לקרן חזקה שכזו וגרוע מכך לתקרן לייזר.

11/06/2019 | 14:03 | מאת: לינדה

נותחתי לפני 3 שבועות בעין שמאל קטארקט ועד היום אני סובלת מסינוור כאבים מקומיים. אני שמה טיפות סטרודקס. האם תופעה זו תחלוף? היש משהו במקום? נגד כאבים מה לקחת? אתמול בלית ברירה שמתי טיפות לוקלין וזה הקל עלי. האם אוכל להמשיך לשים?

לקריאה נוספת והעמקה

יש סיכויים טובים לשיפור גם ללא טיפול נסי להוסיף טיפות של דמעות מלאכותיות כ-4 פעמים ביום. אל תשמשי בלוקלין!

04/06/2019 | 11:29 | מאת: שפרה

שלום. יש לי קטרקט המכסה את האישון והומלץ עדשה מונופוקלית. ( צורך רק לקריאה). יש ברקע ERM ואין צורך כרגע בניתוח. האם עדיף ללא לייזר? תודה תודה לצערי לא הצלחתי להגיע אלייך לבדיקה לפני ניתוח רק בעוד חודש.

לקריאה נוספת והעמקה

אין חובה להשתמש בלייזר. ישנם מקרים שבהם מומלץ למשל- אם ישנו שימוש בתרופות מסויימות לטיפול בערמונית, אם ישנה בעיית קרנית מבויימת או אם יש קטרקט מאד מתקדם. ממה שתארת לא ניתן להבין את הדברים הללו כך שאיני יכולה לתת המלצה מלומדת.

אני סובלת מקלסטרופוביה קשה, כשנותחתי בעין אחת הסתבר שאני לא יכולה שמכסים לי את הפנים (בפלסטיק הסטרילי) והאחות הציעה לרופא לא לכסות (שיטת חיתול) עכשיו אני צריכה לבצע ניתוח בעין השנייה והרופאים לא מוכנים לא לכסות את הפנים שלי, אני פשוט לא יכולה לנשום במצב הזה, מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

אין פתרון טוב לבעיה. את צריכה לנסות ולשלוט בבעיה שלך עם תרופות הרגעה או לקבל טשטוש או שתאלצי להינתח בהרדמה כללית. אם מדובר בעין ימין אז לפעמים (וזה יכול להשתנות מחדר ניתוח אחד לשני) אפשר להרים מעט את הכיסוי מהצד ולאפשר לך הרגשה פתוחה קצת בלי לפגוע בסטריליות.

27/05/2019 | 18:51 | מאת: מיכל

היי, סבתא שלי בת 89 עם מחלת amd, מקבלת זריקות אבסטין, וכעת עקב ירידה פתאומית בראיה תעבור ניתוח קטרקט. כתוב בהפניה עם סיכון לppv, במה מדובר? מה הסיכון הזה? האם סטנדרטי? בנוסף נקבעה לנו פגישה עם מרדים. תודה מראש!!!

לקריאה נוספת והעמקה

PPV הכוונה לניתוח ויטרקטומיה ייתכן שיש חשש שהקופסית של העדשה פתוחה מההזרקות שעברה זה לא דבר רגיל

27/05/2019 | 19:26 | מאת: מיכל

אז מה שונה בעצם? לא מתבצעת החלפת עדשה רגילה? או שפשוט יש יותר סיכון? שוב תודה

אם הקופסית פתוחה העדשה יכולה ליפול אחרונית בניתוח ואז זה ניתוח גדול יותר עם סיכונים אחרים. בסופו כן משתילים עדשה אבל לפעמים בצורה אחרת מהמתוכנן.

24/05/2019 | 20:01 | מאת: אפולו

שלום רב,, אני בן 65. אני עיוור בעין ימין עקב היפרדות רשתית ו-7 ניתוחים שנכשלו כולם. בעין שמאל- החל תהליך דומה של היפרדות רשתית, אך ניתוח חירום הציל אותה. הראיה 6/6 ,הדיסקה והמקולה במצב תקין. לחץ תוך עיני- 15. העין הבריאה- עין שמאל -עברה הלחמת לייזר ברשתית וכן חיגור גבוה. שאלותיי: 1- בבדיקה לפני כשבועיים הרופא גילה תחילתו של קטרקט גרעיני. מתי מומלץ לנתח את העין? אני רואה בה טוב מלבד כמה עכירויות זגוגית. האם מדובר בשנים או בחודשים? 2- במצב שלי, שבו העין נתונה בחיגור , האם ישנה סכנה של היפרדות רשתית עקב ניתוח קטרקט והאם ישנה שיטה עדיפה לניתוח- כמו לייזר- או כל שיטה אחרת על מנת לצמצם את הסיכוי לסיכונים או סיבוכים? 3- האם ידוע לך על מקרים דומים של עין הנמצאת בחיגור שעברו ניתוחי קטרקט בהצלחה או שהם הסתבכו עקב מצב העין? 4- מי צריך לנתחת- מומחה לרשתית וקטרקט או רק מומחה לקטרקט או כל מומחה אחר? כל השאלות האלה באות היות שאני חרד מאוד מניתוח שכזה. בתודה מראש, אפולו

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע שבשלב זה אינך זקוק לניתוח- גם מבחינת הרגשתך וגם הרופא אמר שהקטרקט התחלתי. כשתצארך לעבור את הניתוח, ולא ניתן לצפות מתי זה יקרה, ישנם סיכויים מאד גבוהים להצלחה מלאה. העובדה שכבר עברת חיגור תורמת להגנה מסויימת בפני הפרדות עקב הניתוח. כשתחליט להנתח, לדעתי כדאי שיהיה זה מנתח קטרקט שינתח אותך.

23/05/2019 | 22:41 | מאת: נירית

לאן לפנות לטיפול במה שנראה לי כאלרגיה כרונית בעיניים? מיואשת- 3 רופאים טענו שאין כלום. סבל קטן אך תמידי- כל הזמן כמו קצת הפרשה על העיניים, שלא רואים אותה אך מרגישים צורך לשפשף את העין כדי לראות טוב יותר. שללו לי קטראקט, וגם לא נראה יל שזה יובש, שיכל להיגרם למשל מגיל המעבר (בת 48). כנראה אלרגיה

לקריאה נוספת והעמקה

כל רופא עיניים מומחה למקטע הקדמי של העין או לדלקות עיניות

24/05/2019 | 09:49 | מאת: נירית

תודה רבה על הכיוון!!

שלום, אני סובל כבר שנים מבלפריטיס, הפתרון שמצאתי בהתייעצות עם הרופא המטפל הוא לחפוף את הריסים עם שמפו תינוקות מדי יום וזה באמת עוזר מאוד, בנוסף מדי פעם (אחת לשבועיים בערך) יש לי פסוריאזיס בשקע שמעל העפעף העליון (כלומר בשקע שבין הגבה לעפעף) ואני משתמש במגבון עיניים כדי לנסות ולנקות את המקום, אני משתדל לעשות את שני הדברים בעדינות אבל ברור שאני מפעיל לחץ מסוים על העין (לפעמים ל-2-3 דקות סה"כ) ולפעמים לוחץ קצת יותר כדי שהפסוריאזיס ירד. האם טיפול כזה לא יזיק/יפגע לי בעין/בראיה לטווח הארוך בצורה כלשהי? אני בחור צעיר וחייב להגיד שזה מעסיק אותי מאוד. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע שאתה שולט בעניין. מה שאתה עושה עדיף על שימוש במשחות סטרואידליות. נסה לעשות קומפרס חם לפני הניקוי של האזור. זה קצת מרכך את המקום. ואפשר למרוח משחה לשימון לפני השפשוף של הנגע הפסוריאטי- משחת ויט-אייפוס

תודה רבה

13/05/2019 | 15:08 | מאת: יצחק

שלום, האופטיקאי שלי המליץ על מינוס אחד בעין אחת ובשניה מינוס שתים ורבע, על מנת להרויח גם רחוק וגם קריאת ספר ומחשב. הרופא סובר שעדיף מספר זהה בשתי העינים למרחוק ומשקפי קריאה לקרוב. מי צודק?

לקריאה נוספת והעמקה

אין תשובה נכונה. כל אחד מה שמתאים לו.

13/05/2019 | 18:52 | מאת: יצחק

תודה, האם יש קושי למוח להסתגל למה שהציע האופטיקאי?

בדרך כלל לא כי ההבדל שהציע בין העיניים קטן יחסית אבל זה מאד אינדיבידואלי וייתכן שכן יהיה קושי ואז יהיה צורך במשקפיים.

שלום ד"ר הומלץ לי לעבור ניתוח להוצאת פטריגיום מדיאלי קרוב לגבול האישון עם שתל לחמית. רציתי לדעת איך מתבצע ההליך? מה משך ההחלמה הצפוי? האם יש כאבים במשך תקופת ההחלמה אחוזי הצלחה?

לקריאה נוספת והעמקה

כפי שבוודאי שמת לב זה פורום קטרקט... אבל אוכל לענות לשאלותיך: הניתוח אורך כעשרים דקות, אינו כואב אבל כן אחרי הניתוח ישנם כאבים למשך 24 שעות בערך ואח״כ אינוחות לכמה ימים. האודם נמשך אפילו כמה שבועות. בניתוח מסירים את הפטריגיום ואז ישנן כמה אפשרויות: שתל לחמית מאזור עליון בדרך כלל שאותו תופרים או מדביקים למקום. אפשרות שניה- הנחת חומר בשם מיטומיצין C למשך 2 דקות על האזור, שטיפתו וסגירה של המקום בעזרת שתל או ״הלוואה״ של לחמית מאזורים סביב. אחוז החזרה של פטריגיום עומד על כ-5%. סיבוכים אחרים בדרך יחסית קלים- אובדן השתל, יובש וגירוי שנמשכים.

אשתי ביצעה ניתוח משולב של קטרקט וויטרקאטומיה. לאחר הניתוח מספר המשקף של העין המנותחת השתנה מפלוס שתיים למינוס אחד וחצי. האם זה נורמלי? או שמה טעות העדשה המושתלת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ממספר של פלוס תמיד מורידים לאפס או למינוס בהצאם לרצון המנותח או למה שניתן לפי מצב העין השניה. מינוס אחד וחצי משמעותו שהיא תוכל לעבוד בטווח של מחשבב ללא משקפיים. אם זה היה במכוון זה צריך לשאול את המנתח מה תכנן.

תודה על התשובה המהירה. הבעיה שהעין השניה במספר שתים פלוס ולכן ההבדל בין שתי העיניים גבוה מאד וההבתגלות קשה. האם יש דרך לפתור את הבעיה

אם לא תהיה הסתגלות אפשר לנסות עדשות מגע או עדשות למשקפיים מיוחדות של חברת Hoya היפנית

עברתי ניתוח קטרקט לפני 5 שבועות. לפני כשבוע גמרתי להזליף טיפות. העין הילה לכאוב מעט והיא אדומה וכן מפרישה . יש לי תור ליום חמישי. האם זה סובל דיחוי ד יום ה?

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע שזה יכול לחכות. נסה להשתמש בטיפות של דמעות מלאכותיות ואפשר גם לטפטף הוד פעם ביום את הטיפות הסטרואידליות.

27/04/2019 | 21:18 | מאת: יואל

שלום, האם התמקדות בנקודה מסוימת באובייקט לבן במסך מחשב עלולה לגרום לאיזשהו נזק לעין? אני שואל כי שמתי לב שאני מרגיש מעין בוהק/אי נוחות בעיניים כשערכתי תמונה והיו בה מספר אזורים לבנים שהייתי צריך להתמקד בהם. תודה

אין שום נזק במה שעשית. לפעמים כשמסתנוורים נותר בוהק לכמה שניות ארוכות ואז זה נעלם.

שלום שמי רגינה לאמאי עשו ניתוח עיניים קטרקט והרסו לה קרנית קרעו לה את הקרנית ועד עכשיו היא לא רואה טוב למרות אחרי ניתוח ההוא ראשון עשו עוד 5 ניתוחים תיקונים ולא מצליחים האם אפשר לעזור?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מצטערת לשמוע. בדרך כלל אם הקרנית נפגעת בזמן ניתוח קטרקט- מחכים כמה חודשים ואם אין שום שיפור צריך לעשות ניתוח השתלת קרנית. נשמע שניסו מספר ניתוחים ואין הצלחה אז כנראה שאין מה לעשות אבל לא ניתן לענות על שאלה כה מורכבת ללא הכרת המקרה מקרוב.

לאחר ניתוח קטרקט מתי אפשר להשתמש באחת התרופות ויאגרה,לויטרה, או סיאליס

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה להשתמש כבר כמה ימים לאחר הניתוח.

לאחר ניתוח קטרקט מתי אפשר להשתמש באחת התרופות הנזכרות בנושא, ויאגרה או סיאליס או לויטרה?

15/04/2019 | 07:03 | מאת: תרופות אחרי ניתוח קטרקט

שלום רב, שבועיים אחרי ניתוח קטרקט. עם סכרת סוג 2. איזו תדירות יש לטפטף לעיניים OFLOX,STERODEX' NEVANAC. גם קמתי הבוקר עם עין אדומה. האם יש מקום לדאגה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם האודם הוא ממש שטף דם בדרך כלל אין צורך לדאוג. אם אתה מקבל מדללי דם שמצריכים ניטור בבדיקות דם צריך לוודא שאתה מאוזן. אם הראיה טובה ואין כאבים אפשר לנסות להוסיף טיפות של דמעות מלאכותיות מספר פעמים היום ואם האודם ישתפר אין צורך לדאוג, אולם אם הבעיה תמשיך או שכן יש כאבים וירידה בראיה- יש לפנות בהקדם לרופא המטפל.

06/04/2019 | 09:37 | מאת: ריקי

שלום רב, הגעתי לבדיקת מעקב שנתית לרופאת עיניים. בדיקה תקינה, ירידה בראייה. אין לי תלונות על הפרעה בראיה והרופאה אמרה לי שאני צריכה לנתח קטרקט. האם יש מקום לנתח גם אם אינני מתלוננת על הפרעה בראיה?

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל לא מנתחים אם אין תלונות או לפחות תלונות משמעותיות. ישנם מקרים לא מעטים שבהם יש מיעוט תלונות אולם כן ישנה המלצה לנתח מסיבות שונות. למשל- בחולי סכרת שלא ניתן אצלם לראות מספיק טוב את רשתית העין לצורך מעקב סכרת, אם הקטרקט הופך מאד נוקשה ואז הניתוח עלול להפוך למורכב יותר, במקרים של בעיית קרנית מסויימת שבה מעדיפים לנתח מוקדם דוקא ועוד.

30/03/2019 | 23:31 | מאת: תום

שלום, נבדקתי ע"י רופא עיניים במכשיר הסטנדרטי שמניחים את הסנטר ומצמידים את המצח והרופא עובר עם מעין נורה מצד לצד ומאיר על העין. מה שהיה שונה מבדיקות כאלה שעשיתי בעבר הוא שתוך כדי הבדיקה, הרופא חיפש 2 אביזרים שהיה צריך, ובזמן שחיפש (כ20-30 שניות בערך, פעמיים) עדיין הייתי באותו מצב, כלומר עין ימין הייתה קרובה מאוד לנורה שהאירה ממש למרכז העין, האם הנורה לא יכולה לפגוע / להזיק לעין? הייתי אמור להוציא את הראש מהמתקן בזמן הזה? או להסתכל לכיוון אחר מכיוון הנורה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

זה בסדר גמור שהשארת את הראש במקום שציינת בתוך המכשיר. האור מסנוור אבל לא מזיק לראיה לטווח ארוך.

03/04/2019 | 06:19 | מאת: תום

תודה רבה

לפני כחודש עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין. מיד לאחר הניתוח כבר ראיתי מאוד מטושטש לאחר מכן התברר שיש לי דלקת חריפה בשתי העיניים . שוב אני מטופלת בסטרודקס וב=טיפול וולטרן. הראייה עדיין מטושטת מאוד. זה מאוד מדאיג אותי. נא תשובתך המהירה. בהמון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא יכולה להרגיע אותך לצערי. אין לי מספיק פרטים לגבי טיב הדלקת והסיבה לראיה הלא טובה.

24/03/2019 | 22:58 | מאת: איוון

שלום, היום נהגתי בשעת בוקר במשך מספר דקות לכיוון מזרח, השמש הייתה "מכוסה" כמעט לגמרי בעננים, העניין הוא שהשמש הייתה בדיוק בכיוון המבט בנסיעה, לא סנוורה ולכן לא הרגשתי צורך להוריד את הסך שמש, האם יש בכך סיכון כלשהו לעיניים? אני יודע שלא UV בגלל השמשה אבל אולי קרינה אחרת שעוברת? תודה

לא נראה לי שיש בעיה עם מה שעשית

שלום, שלשום עברתי הליך להסרת קטרקט משני. מעונינת להיכנס למים בים. האם קיימת מגבלה כלשהי בעניין זה בעקבות ההליך שעברתי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אני מבקשת מהמנותחים שלי להימנע משחיה ומכניסה לים ולבריכה במשך חודש ימים מהניתוח!

20/03/2019 | 06:44 | מאת: טיפות וולטרן וטיפות אטרופין

שלום רב, יש לי סכרת סוג 2. קיבלתי לשים לפני הניתוח טיפות וולטרן (3 פעמים ביום, שלושה ימים לפני הניתוח) וטיפות אטרופין (פעם ביום, 3 ימים לפני הניתוח). רופאת המשפחה פחות אהבה את המירשם לאטרופין. האם ניתן לוותר עליהן? האם אצטרך את הטיפות גם לאחרי הניתוח? לא היה אטרופין ובית המרקחת ביקש להחליף לATROSPAN 1%. האם לבקש להחליף?

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי אפשר לוותר על האטרופין (אטרוספן זה אטרופין) אבל תצטרכי לקבל אישור מהמנתח.

כ-5 שנים לאחר ניתוח בשתי העינים. הושתלו לבקשתי עדשות שמחייבות משקפיים לרחוק. לקרוב ראיתי מצויין עד לפני מספר חודשים. הבחנתי שיש בעיה בראייה מקרוב. בבדיקה של רופא עיניים אכן יש ירידה והרופא המליץ למשקפיים מקרוב או מולטיפוקל. הגיוני?

לקריאה נוספת והעמקה

לא בדיוק ברור לי- את רצית לכוון כך שיישארו משקפיים למרחק ותוכלי לקרוא ללא משקפיים? אם כן אז כנראה שהתוצאה לא יצאה כמו שתוכנן וקורה לפעמים שתריך להשלים עם משקפיים את מה שלא רואים מספיק טוב.

שלום רב, עברתי ניתוח קטרקט בלייזר לפני כשבועיים בעין ימין. הושתלה לי עדשה מונופוקאלית לתיקון קוצר ראייה 6.5- ובוצע תיקון אסטיגמטיזם של 0.25 צילינדר. בשבוע הראשון לאחר הניתוח הראייה הייתה מצויינת, אפילו מושלמת, כולל תיקון אסטיגמטיזם. שבוע לאחר הניתוח הופיע מה שנראה כמו "חוט" או שערה בהירה בקצה הימני של שדה הראייה. בלילה "החוטים" התחלפו להבזקים וחדות הראייה פחתה. סביב נקודות אור (פנסים, תאורת רחוב) הופיעו "הילות". בבדיקה שבוע לאחר הניתוח אמר המנתח שמדובר בשינויים בזגוגית העין, שזו "הפרעה חשמלית" וזה יעבור. שאלותיי: 1. לא סבלתי מהתופעות הנ''ל לפני הניתוח. האם ניתוח קטרקט (בלייזר במקרה שלי) עלול להיות "טריגר" כלומר גורם ישיר לתופעת היפרדות זגוגית העין? 2. בהסתמך על נסיונכם תוך כמה זמן התופעות הנ''ל מפסיקות בדרך כלל? שבועות? חודשים? יתכן שאצטרך לחיות עם זה? 3. אני מבין שקוצר ראייה מעל 6- (אצלי 6.5-, 6.75-) מהווה גורם סיכון להיפרדות רשתית. האם כדאי להיות במעקב מיוחד או ליטול תרופות/טיפות מסויימות כדי להפחית את הסיכון להיפרדות רשתית (שעלולה להביא לאובדן ראייה)? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אכן הניתוח יכיל להוות טריגר לתופעה ויש גם קשר ישיר למידת קוצר הראיה שממנה את סובל. אין לדעת בבטחה מתי התופעה תחלוף או תשתפר ואם בכלל אבל בדרך כלל ישנה הסתגלות ותוך כמה ימים עד שבועות כבר לא שמים לב לתופעה או כמעט שלא שמים לב אליה.

אחרי ניתוח בשבוע שעבר , נשארה חתיכה קטנה של קטרקט בעין, הרופא אמר לחזור עוד כמה ימים לניתוח לשאיבת החלק. האם זה שכיח? איך קורה דבר כזה. ומה תהליך הניתוח השני להוצאת החלק?

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בסיבוך לא מאד נדיר. זה קורה במיוחד במקרים בהם היה קטרקט מתקדם במיוחד. בניתוח נכנסים דרך החתך הניתוחי המקורי ומוציאים את החתיכה שנשארה.

14/03/2019 | 06:42 | מאת: עדשה PHACO ECCE RI

שלום רב, הוצעה לי עדשה PHACO ECCE RI INSERT LENS AT CATAR EXT מה היתרונות ומה החסרונות של העדה? האם יש עדשה שמשפרת את החסרונות? האם מתאימה לסכרתיים? כמו כן, כיצד על סכרתי להתנהל לפני /במהלך ואחרי הניתוח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה שם הניתוח הרגיל. אין שום דבר מיוחד במה שהציעו לך.

14/03/2019 | 07:57 | מאת: עדשה PHACO ECCE R

תודה. ומה לגבי היערכות לניתוח ואחריו?

ההערכות כמו אצל כל מנותח והיא תלויה בדרישות המנתח וחדר הניתוח. לסכרתיים מומלץ לקבל טיפות של וולטרן או נבנק כהכנה לניתוח ולאחריו, אם אין מניעה בריאותית.

12/03/2019 | 17:52 | מאת: שיר

שלום, האם העובדה שאני סובלת מגלי חום קשים בגלל גיל מעבר, משמעה גם עליית לחץ דם באופן פתאומי מספר פעמים בימממה- מסכנים החלמה תקינה של ניתוח קטרקט? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא. אין סכנה מוגברת עקב כך בהחלמה.

שלום 15 שנים אחרי ניתוח בשתי העיניים רופא אבחן אתמול שזזה עדשה בעין ימין . מה החלופות לטיפול ?אודה אם תוכלי להפנות אותי למידע ללתרונות אפשריים ? בנוסף ( כמהנדס אני סקרן להבין את ההיבט התפקודי והסיבות לתזוזה ) האם תוכלו להפנות אותי למידע כללי בנושא תזוזת עדשה אם קיים ? האם נחקרו מתאמים וסיבות הקשורות בתפקוד של העין לאחר הניתוח ? , והאם יש סטטיסטיקה לגבי באיזה עין ובאיזה סוג ומיקוד ( קרוב רחוק )עדשה יש יותר תזוזה ולקשר באימוץ העיניים ( עומס קריאה על עיניים וכו' ?

לקריאה נוספת והעמקה

תזוזה של העדשה ביחד עם הקופסית שלה יכולה לקרות עקב ניתוח טראומטי, עקב pseudoexfoliation וגם בעיניים קצרות רואי במקור. עם השנים הזונולות של העדשה נחלשות וחלה תזוזה. חבלה לעין או נפילה יכולות לזרז את התזוזה וכן לייזר לטיפול בקטרקט מישני. תחפש באינטרנט- intraoculae lens subluxation. הטיפול כירורגי- תפירת העדשה הקיימת לקשתית או לדופן העין.

תודה וכל הכבוד על התגובה המהירה והמידע שאלה כללית לגבי ניתוח בשתי עיניים האם יש המלצה להעדפה באיזה עין לשים עדשה לקרוב ( לקריאה ) ובאיזה עין לרחוק ( ליום יום נהיגה נוף וכו' )?

אין הנחיות או המלצות ספציפיות. בדרך כלל אם יש עין דומיננטית עדיף לכוון אותה לרחוק. אם יש עין עם יותר צילינדר עדיף שהיא תהיה העין לקרוב.

06/03/2019 | 10:53 | מאת: אדם

בניתוח קטרקט בלייזר לעין עם צילינדר 1.25-1.50. האם מכשיר הלייזר מבצע oct וקובע אוטומטית את נקודות חיתוך הקרנית, וע"י כך מקטין את האסטיגמציה ? במקרה כזה,האם ייתכן מצב שעדשה טורית, שנתוניה נקבעו מראש, עלולה להביא לתיקון יתר ?

לקריאה נוספת והעמקה

החתכים להורדת הצילינדר אינם מבוצעים באופן אוטומטי, אלא צריכים להיות מתוכננים. החתך הניתוחי הראשי נלקח בחשבון בחישוב של העדשה הטורית.

02/03/2019 | 19:28 | מאת: קובי

ניתוח פטריגיום כואב או הזריקת הרדמה כואבת מה זמן ההחלמה והאם יש כאבים לאחר הניתוח ?

לקריאה נוספת והעמקה

הזריקה אינה כואבת. אחרי הניתוח ישנה אי נוחות משמעותית למשך מספר ימים וביומיים הראשונים גם כאבים.

26/02/2019 | 18:49 | מאת: אדם

בניתוח קטרקט המצריך השתלת עדשה טורית לתיקון אסטיגמציה - האם ניתוח באמצעות לייזר עשוי לתת תוצאה טובה יותר מבחינת דיוק מיקום זוית העדשה ? מבחינת סיכון נמוך יותר לפגיעה בתאי האפיתל ? ומבחינת הקטנת תופעות לואי וקיצור זמן ההחלמה. כל זאת לעומת ניתוח קטרקט רגיל.

לקריאה נוספת והעמקה

אין הבדל משמעותי בין ניתוח בלייזר לבין ניתוח ללא לייזר. הבדל קטן לטובת לייזר במיקום העדשה ובשמירה על האנדותל.

24/02/2019 | 13:47 | מאת: נוגה

אני טסה לארה"ב אחרי ניתוח קטרקט שאעבור 4 ימים קודם לכן האם זו בעיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף לנסוע אחרי 10 ימים כדי לוודא שלא חלו סיבוכים מוקדמים אם יהיו סיבוכים מאוחרים תוכלי לפנות לטיפול בארה״ב.

24/02/2019 | 10:03 | מאת: עדשה לניתוח

שלום רב, מועמד לניתוח קטרקט בעין אחת, בה עשיתי ניתוח לייזר לפני מספר שנים בודדות. הוצאה לי עדשת טכניס סימפוני. עין שניה -2.5. מה העדשה האופטימלית, אם אני לא רוצה משקפיים אחרי הניתוח? מה עלוליות להיות תופעות הלוואי הסבירות?

לקריאה נוספת והעמקה

ממה שאני מבינה אתה רגיל למצב של מונו ויז׳ן שבו עם העין שעברה לייזר ראית לרחוק ועם השניה לקרוב. לכן אופציה של עדשה לרחוק או עדשת סימפוני יכולות להתאים וככה תמשיך ללא משקפיים. הסימפוני עוזרת מעט לטווח הביניים מה שיכול להוסיף עוד לחוסר תלות במשקפיים, אבל העדשה הזו עלולה לגרום למעט יותר הילות וסינוורים לעומת עדשה מונופוקלית רגילה.

24/02/2019 | 10:42 | מאת: עדשה לניתוח

תודה על המענה. אז הבחירה תהיה בין בלי משקפיים ועם הילה וסינוור או עם משקפיים בלי הילה וסינוור? לא מכיר את התופעות של הילה וסינוור. עד כמה הם בעייתיות?

24/02/2019 | 10:45 | מאת: עדשה לניתוח

והתופעות מפריעות רק בערב/בלילה או גם ביום? איך זה מסתדר עם מחשב/סלולארי.טלויזיה? תודה

שתי העדשות נותנות מענה לראיה למרחק. הסימפוני עוזרת קצת במחשב. ההילות בעיקר בלילה.

17/02/2019 | 15:34 | מאת: אליעזר

איך נוצר בצקת לאחר ניתוח קטרט.?

לקריאה נוספת והעמקה

בצקת בקרנית נוצרת מיידית עקב הניתוח. בצקת במקולה מצטברת לאורך מספר שבועות ורק אז בדרך כלל באה לידי ביטוי.

15/02/2019 | 08:44 | מאת: אליהו

אני אחרי ניתוח קטרת(לפני חודש וחצי) ראיתי מצויין,אך פתאום מופיעה לי נקודה קטנה שבאה והולכת

לקריאה נוספת והעמקה

זה משהו שמצריך בדיקה. בהקדם אבל בלי לחץ. לא צריך לרוץ למיון אבל כדאי להבדק תוך כמה ימים.