פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
1581 הודעות
1563 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

05/07/2020 | 13:09 | מאת: לנטיקונוס

שלום פרופסור אסיה, שמי מרדכי, אני בן 26 וסובל מקרטוקונוס. בחודש האחרון אני רואה שורות במחשב וכן עצמים שאמורים להיות מרובעים באלכסון (בשתי העיניים גם כשאני עוצם כל עין). עברתי מספר בדיקות (oct מקולרי ועצב ראייה, מיפוי קרנית, ct ראש)- לא עלתה איזושהי בעיה. בעניין הקרטוקונוס נאמר (ע י מספר מומחי קרנית) שאין החמרה במצב המחלה שיכולה להסביר את התופעה (לציין שעין אחת יותר חמורה משמעותית מהשנייה והתופעה הופיעה בשתיהן כאחד). אופטומטריסט מסוים אמר לי שאולי ניתן להסביר את התופעה כלנטיקונוס. השאלה שלי היא איך מאבחנים לנטיקונוס, (הטיפול, אני מניח, הוא כמו כל ניתוח קטרקט) והאם יש לך רעיון אחר שיסביר את התופעה. אני די נואש... תודה רבה!vhjvj

לדעתי אפשר לראות את זה בבדיקה ואם לא בבדיקה אז בבדיקת OCT של מקטע קדמי. בדיקה זו ניתנת לביצוע בחלק ממרפאות העיניים.

28/06/2020 | 21:58 | מאת: שמואל

האם לאחר ביצוע קטרקט לייזר יאג אפשר לרחוץ את הפנים ולשחות בבריכת שחיה

כן

27/06/2020 | 21:10 | מאת: אלינור ים

בת 46. לפני שנה ניתוח קטרקט ב 2 העיניים. מאז העיניים מחזירות אור מהאישונים בזוויות אור מבויימות..בעיקר בלילה. איך אפשר להיפטר מתופעת הלוואי המעצבת??

התופעה ידועה ואין לה פתרון טוב. משקפיים עוזרים כי המסגרת מקלה את העניין. אפשר לנסות טיפות שמרחיבות קצת את האישון או טיפות שדוקא מכווצות אותו.

28/06/2020 | 09:10 | מאת: אלינור

תודה רבה על התשובה המהירה..עד שנפטרתי ממשקי ראייה...לא אחזור להרכיב. ממש מבאס עניין ההשתקפות. לא ידעו אותי שסו אחת מתופעות הלוואי. למה לא רואים את התופעה באנשים מבוגרים?

זה לא קשור לגיל. זה כנראה קשור למבנה פנימי של העין והרשתית וגם משתנה בסוגי עדשות שונות (עיצוב שונה, חומר שונה). אם זה מופיע בעין הראשונה אז בדרך כלל בשניה מנסים להשתיל עדשה אחרת ולפעמים בשניה זה לא מופיעה ולפעמים כן. ההסבר לתופעה גם לא לחלוטין ברור.

25/06/2020 | 17:15 | מאת: קיפניס ויטלי

: לאחר 3 דימומים בקמרה קידמית של העין תוך חצי שנה מה המלצתך ואיך אפשר להבדק אצלך באופן דחוף דר קיפניס

אשמח לבדוק אותך. אתה יכול להשאיר הודעה פרטית באתר עם פרטים ונחזור אליך.

23/06/2020 | 18:49 | מאת: יעקב אורון

שלום, בבדיקות OCT מצב הקרום לא מתפתח בשנים האחרונות. יש גם קטרקט באותה עין. ההתלבטות היא אם לעבור ניתוח משולב קטרקט וויטקרטומיה. או לחכות עם הויטרקטומיה. מקולה ERM עדינה ללא בצקת. 235CMT מקרון מה סיכויי ההצלחה הסיכונים ומה הסיכונים לניתוח קילוף הממברנה? יש מגבלות לאחר ניתוח כזה ? כמה זמן נדרש להתאוששות ? תודה

ההחלטה תלויה באופי הממברנה וכמה היא משפיעה על הראיה. זה לא משנה אם היא לא משתנה כבר או לא. (לפי התאור כנראה היא קלה ולא מפריעה לראיה המיוחד). אין נזק בהפרדת הניתוחים. אפשר להתחיל עם הקטרקט ולראות כמה שיפור יהיה. קטרקט בכל מקרה כדאי לעשות כי כשמנתחים ממברנה תמיד מתפתח אח״כ קטרקט או מחמיר הקטרקט הקיים.

23/06/2020 | 16:16 | מאת: מריוס

האם יש מקרים שבעקבות קפסולוטומי יאג נמצא שינוי בראיה בעת קריאה הדורש שינוי מספר המשקפיים (שינוי פוקוס) ? האם הקרום המסולק בקפסולוטומי יש לו במקצת תכונת עדשה ? בתום הקפסולוטומי העין עוברת מ"אפקטיבית שתי עדשות" לעדשה יחידה ? כלומר לפני הקפסןלוטומי הקפסולה+העדשה יחד פועלות אפקטיבית כעדשה בעוד שלאחר הקפסולוטומי נשארים אפקטיבית רק עם העדשה המלאכותי של ניתוח הקטארקט ? זה יכול לגרום לשינוי פוקוס ? בקיצור: האם לקפסולה יש תכונות אופטיות קלות של עדשה מרכזת ?

לא אין לקפסולה תכונות רפרקטיביות

21/06/2020 | 15:44 | מאת: שלמה

עברתי לפני שלושה שבועות ניתוח קטרקט מונווויזן מצליח לקרוא עיתון ללא משקפיים. כותרות. וכותרות משנה. אולם אותיות קטנות רואה מטושטש( מרוח) האם הראיה במשך הזמן תשתפר או זה האופטימלי ? תודה

סביר להניח שלא יחול שינוי נוסף משמעותי. כנראה שהמנתח העדיף לא ליצור פער גדול מהעין השניה וגם לאפשר ראיה גם בטווח הביניים ולכן האותיות הממש קטנות לא ברורות.

20/06/2020 | 11:45 | מאת: יעל

שלום אני בת 56 וזקוקה לניתוח קטרקט בשתי העיניים יש לציין שאני מרכיבה משקפי אופיס שנותנים לי פתרון לכל שלושת המרחקים(קרוב,ביניים ורחוק).כמו כן יש לי צילנדר בשתי העיניים -בעין אחת 1 דיופטר ובעין השניה 2 דיופטר. אני מעוניינת לעבור את הניתוח עם השתלת עדשות מתקדמות ולכן יש לי כמה שאלות 1. האם אני צריכה את העדשה המולטיפוקלית או מולטיטורית ? ובמידה ואלך על המולטיפוקלית והמספר של הצילנדר יעלה בעתיד אז אצטרך משקפיים בכל במקרה? האם זה נכון? 2.מה אחוזי הורדת המשקפיים בעדשות המתקדמות? 3.מה הם תופעות לוואי בעדשות אלו? 4. האם יש מטופלים שלא הצליחו להתרגל לעדשות המתקדמות והיו צריכים להחליפן לעדשות רגילות בניתוח נוסף? תודה על תשובתך

כנראה שכן תזדקקי לעדשות מולטיפוקליות טוריות. העדשות כנראה יפטרו אותך מהתלות במשקפיים ב-95% מהזמן. יש סיכוי שב-5% מהזמן כן תזדקקי למשקפיים. כעיקרון המספר אמור להשאר יציב כל החיים אבל כן ייתכנו שינויים קלים במהלך החיים. החיסרון המרכזי של המרכיב המולטיפוקלי הוא הילות סביב מקורות אור בעיקר בלילה וקצת תחושת חושך בעיקר במקומות יותר חשוכים יותר. למשל במסעדה יותר חשוכה.

במקרה של הילות וסינוורים למקומות חשוכים שציינת, אוכל להשתמש במשקפיים רגילות(לא מולטי פורמליות) שיעזרו לי למקרים הספציפיים האלו ? תודה

כן אבל ההילות נובעות ממבנה העדשה והן חלק מתופעות הלוואי. עם הזמן ישנה הסתגלות אבל משהו תמיד נשאר.

19/06/2020 | 05:22 | מאת: שמואל

שלום, רציתי לדעת במשך כמה זמן אני יכול להשתמש בבקבוקון תחליף דמעות (ללא חומר משמר) שפתחתי? האם מדובר על שימוש חד פעמי בלבד (כמו שחלק מהיצרנים רושמים) או כל היום ואז לזרוק? האם קיים בכלל הבדל באורך החיים בין היצרנים השונים של הטיפות ללא משמר? תודה רבה

אוב הבקבוקים הם לשימוש במשך חודש ימים . ישנם בקבוקים מבויימים המאושרים לשימוש עד 3 ואפילו 6 חודשים מיום הפתיחה. תקרא מה כתוב על הבקבוק או על הפתק המצורף. אמפולות של טיפות הן לשימוש יומי בלבד.

19/06/2020 | 19:59 | מאת: שמואל

כלומר גם אם כתוב לשימוש חד פעמי (אמפולות), ניתן להשתמש במשך כל היום?

כן. חלק מהחברות מייצרות אמפולה שניתן אפילו לסגור אותה.

09/06/2020 | 13:16 | מאת: זינה

שלום דוקטור האם יש בארץ טיפות עיניים לטיפול בקטרקט עם הרכב כזא : Calcium chloride 2 mg Magnesium chloride 3 mg Nicotinic acid 0.3 mg Adenosine 1 mg זה היה ידוע כVita- Yodurol לפני הרבה שנים, זה היה עוזר נגד קטרקט, אבל היום אני לא מוצאת טיפות כאלה או עם הרכב כזא

לצערי לא מוכרות לי טיפות עם הרכב כזה.

מה ההבדל בין בדיקת שדה ראיה 24_2 לבין שדה ראיה 30_2. תודה רבה

זה לא הפורום המתאים אבל אענה בקצרה- 30-2 בודק 30 מעלות של שדה הראיה ו-24-2 בודק 24 מעלות. לכל אחד השימושים המיוחדים שלו עם חפיפה מסויימת.

שלום. האם זה נכון שיש טיפול אלטרנטיבי טבעי בקטרקט (פותח על ידי רופא עיניים רוסי) באמצעות טיפות עיניים ? במידה וכן, מה יחס הרפואה הקונבנציונלית לטיפול זה? האם זה יכול להזיק או ששווה לנסות

שמעתי שמועות על דברים כאלה. היחס של הרפואה הקונבנציונלית הוא שאין יחס.

14/06/2020 | 16:22 | מאת: פלג אבי

האם יש ניסיון בטיפול בטיפות עיניים לטיפול בקטרקט ,האם מעלים חלק מהקטרקט? והאם כדאי להמתין עם ניתוח כל עוד לא חייב ניתוח?

אין בנמצא טיפות שמעלימות קטרקט קיים. מטפלים בקטרקט כשמפריע משמעותית לראיה או אם לא מפריע אבל מאד מתקדם ברמה שהזנחת הטיפול בקטרקט מסכנת את העין.

אמור לבצע ניתוח קטורקט מבקש הבהרות לגבי קיום יובש כבד בעיניים. פלוטרס מרובים ב 2 העיניים עקב היפרגות זגוגית וחור בעין שהולחם בלייזר. מה הסכנה בממצאים שהובאו בפניך והשפעתם על ניתוח עתידי. ? או תופעות שיהיהו לאחר ביצוע קטרקט.

היובש לא אמור להחמיר בעקבות הניתוח. הפלואטרים עלולים להחמיר בעקבות ניתוח באופן כללי אבל מבחינת קרעים דוקא העובדה שכבר עברת הפרדות רשתית מהווה סוג של הגנה מסויימת מפני סיבוך דומה אחרי הניתוח.

04/06/2020 | 17:33 | מאת: מדינה

יש לי ירידה בראיה.(בת 60). בעיקר בעין אחת. רופא עיניים אמר לי לעשות קטרקט כי זו הסיבה לירידה בראיה. הייתי אצל מומחה קרנית ללא קשר לקטרקט ואמר לי יש לך ממש קטרקט קל ולא לעשות. הייתי אצל מומחית רשתית וגם אמרה שלא דחוף בכלל. אבל שני האחרונים לא הסבירו למה הירידה. מניחה שמומחית רשתית(פרופ) היתה אומרת אם יש לי חלילה ניוון וזו הסיבה לירידה באיכות הראיה ועליה במספר המשקפיים.. אני אובדת עצות. אשמח למעט הכוונה ממך כמומחית קורקט. רב תודות

נשמע שהבעיה מפריעה לך ולכן אולי כן כדאי להינתח. ייתכן שכשהיית אצל מומחה הקרנית, כפי שציינת, זה היה בהקשר אחר ולא סיפקת תלונות מספיקות כדי שירגיש שאת זקוקה לניתוח. מומחית הרשתית לא אמרה לא לעשות אלא שלא דחוף. אז אולי תחזרי למומחה הקרנית ותתלונני מספיק ובצורה מכוונת כך שיבין שאת כן זקוקה לניתוח.

03/06/2020 | 21:12 | מאת: ורדית

הייתי בבדיקה אצל רופא להתייעץ בעניין ניתוח קטרקט. רשום לי בדפי סיכום לאחר הבדיקה: עין אחת מקולה שמורה. עין שניה מקולה ERM. ואני בתהליך היפרדות זגוגית. מה זה אומר??? שתי ההגדרות למקולה. תודה

שמורה זה תקין. ERMזו ממברנה אפירטינלית- מעין קרום מצולק במרכז הראיה ברשתית שמוריד את הראיה במידה זו או אחרת ובדרך כלל לא ממשיך להחמיר אבל לעיתים כן ואז צריך לנתחו.

03/06/2020 | 13:19 | מאת: יוסי

תודה על תיקון בצקת ולא צלקת האם לאחר ההחלמה מהבצקת נתוני המונויזן לא יפגעו ? כלאמר זה לא יפריע לראות מקרוב ? תודה רבה מאד

נכון

02/06/2020 | 20:45 | מאת: יוסי

עברתי ניתוח קטרקט רואה מטושטש.נאמר לי שיש לי צלקת ושתוך שבוע יעבור. מה המשמעות ? איזה טיפול יש לזה ? האם אני יכול להיות רגוע בנושא? תודה

כנראה נאמר לך שיש לך בצקת. אם אכן זה כך, בדרך כלל הבצקת משתפרת מעצמה וגם בעזרת הטיפות שאתה מקבל. בדרך כלל תוך כשבוע זה מסתדר אבל לפעמים לוקח קצת יותר.

01/06/2020 | 14:56 | מאת: ניתוח קטרט למושתלת מח עצם

אימי מושתלת מח עצם עקב לוקמיה וכעת מיועדת לניתוח קטרט לשני העיינים. האם יש עדיפות לשיטת הניתוח קונבציונלי או לייזר למושתלי מח עצם? עדיפות לסוג עדשה מסוים?

לא, אין שום הבדל

27/05/2020 | 20:18 | מאת: יואל

שלום דוקטור, התחלתי להשתמש היום בטיפות לעיניים יבשות בהמלצת הרופא שבדק את העיניים, רכשתי טיפות ללא משמר של אחד היצרנים המובילים (המרכיבים שרשומים עליו הם: DEXTRAN ו-HYPROMELLOSE) ומשום מה מיד לאחר שהטיפות נכנסות לעין, יש לי תחושה חזקה של צריבה, העיניים דומעות למשך כחצי דקה עד שהצריבה מסתיימת, מדוע זה קורה? האם עליי להמשיך עם הטיפות? במקרה שתהיה שוב צריבה,האם עליי לא לעשות כלום או לשטוף את העיניים מהטיפות? תודה רבה

ייתכן שהצריבה נובעת מהיובש. בכל מקרה אם זה לא יותר מדי בלתי נעים אין מניעה שתמשיך עם הטיפות לפחות לשבועיים ככה, ונקווה שתרגיש שיפור. אם לא יכול שיפור תנסה לשטוף הרבה במי ברז ותנסה להבין אם זה יותר טוב.

26/05/2020 | 14:39 | מאת: מירן

שלום דר אבי בן 67 אמור לעבור ניתוח קטרקט חודש הבא חושש לשים טיפות עיניים לטיפול לאחר הניתוח ,נאמר לו שיצטרך... הצענו את עזרתנו לא מעוניין רוצה ללמוד לשים בעצמו האם ניתן לקנות לו טיפות כאלה שהוא יכול "להתאמן" כדי שלאחר הניתוח הוא ידע לשים את הטיפול בלי חשש ? ואיזה טיפות מומלץ לקנות ? תודה רבה ,מירן

זה רעיון מצויין. כל סוגשל טיפות עיניים של דמעות מלאכותיות בבקבוק סטנדרטי.

25/05/2020 | 21:26 | מאת: שמואל

שלום, בן 27, העיניים שלי רגישות לאור חזק ובנהיגה לכיוון מערב כשעה לפני השקיעה קשה לי מאוד לראות, כלומר הכל מסנוור - הכביש, שמשות הרכבים, גם קשה כמובן להרים את העיניים לכיון הרמזור כי שם נמצאת השמש. כמובן שאני משתמש במשקפי שמש פולרייזד ובסך השמש, האם זה נשמע סביר? מה ניתן לעשות? יש לציין שנבדקתי ע"י רופא עיניים לפני כשבועיים בהרחבת אישונים ללא ממצאים כלשהם. תודה רבה

אם מדובר בתופעה חדשה כדאי לבדוק אפשרות של יובש בעיניים. פשוט לטפטף במשך היום לפחות 4 פעמים ביום טיפות איכותיות של דמעות מלאכותיות, במשך שבועיים. אם יש שיפור, להמשיך בכך. אם אין שיפור- לחזור על הבדיקה. ייתכן שפיספסו משהו. אם לא תמצא כל בעיה כדאי להתייעץ עם נוירולוג. הסיבה לסינוןר יכולה להיות גם עיצבית, אבל פחות סביר.

26/05/2020 | 06:40 | מאת: שמואל

תודה רבה דוקטור, בהחלט אנסה! נראה האם יש שיפור. רק כדי לשלול סיבות אפשריות, במידה והיה מדובר בסיבה נוירולוגית, האם היו תסמינים נוספים? תודה רבה

זה יכול להיות כל סימן נוירולוגי אפילו כאב ראש ועד שום בימן נוסף. לא צריך להלחץ מזה כי רוב הסיכויים שלא בזה מדובר!

22/05/2020 | 14:36 | מאת: ישראל

שלום. עברתי ניתוחי קטרקט בשתי העיניים, לא במקביל. בשלב מאוחר יותר התפתח קטרקט משני באחת מהן (בעין שנותחה מוקדם יותר). עברתי טיפול בלייזר YAG. כמעט שנה מאוחר יותר, חוויתי אירוע של קרעים קטנים ברשתית, שטופלו גם הם בלייזר המתאים. למיטב הבנתי, ניתוח קטרקט, כמו גם טיפול בקטרקט משני, הם גורמי סיכון לקרעים/היפרדויות ברשתית. וכאן הגעתי לשאלה: האם הרופא המנתח יכול לבחור לטפל בקטרקט משני באופנים שונים, נניח מספר גדול יותר של פולסים חלשים יותר בלייזר - או ההיפך? או שהפרוטוקול הוא קשיח? האם ישנו אופן פעולה, שמקטין את הסיכון לקרע ברשתית בשלב מאוחר יותר?

אין קשר בין הלייזר לקרעים מכיון שעברה שנה בין שני הארועים. עד 3 חודשים בערך עוד איכשהו אפשר לקשר בין הארועים. אין פרוטוקול קבוע. לא כל קטרקט מישני דומה לרעהו. יש כאלו שמטופלים ב-5 יריות וכאלו שמצריכים 20 או יותר יריות.

תודה רבה!

19/05/2020 | 11:34 | מאת: משה

עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת עם עדשה טורית. רואה 6/6 עין שניה מיועד למונוויזן צילנדר בעין זו 1.75. האם בעין השניה צריך עדשה טורית או אפשר להסתפק העדשה רגילה ? תודה. רבה

כדי לקבל דיוק מירבי מומלצת עדשה טורית אבל אם ההוצאה הכסית קשה לך אז קרוב לוודאי שתוכל לראות לקרוב גם ללא התיקון של הצילינדר.

13/05/2020 | 02:02 | מאת: עודד

שלום, האם יש סיכון כלשהו לעיניים או לראייה במבט/התמקדות בלהבת נר למספר שניות? כמובן שהכוונה למרחק סביר, נאמר של חצי מטר מהנר. תודה

לא אין שום סיכון

11/05/2020 | 21:58 | מאת: אל

האם אפשר לעשות צביעת קירות ושימוש בחומרי ניקוי אחרי ניתוח עיניים שיוף?

אין לי מושג. זה לא הפורום המתאים.

05/05/2020 | 15:19 | מאת: חולה אובאיטיס

שלום רב, אני בן 52. אני לא רואה בעין שמאל מכיוון שאין בתוכה עדשה – העדשה הוצאה כאשר הייתי בגיל 18 בעקבות דלקת אובאיטיס שלא טופלה מההתחלה כראוי. בעין ימין אני מקבל גם כן התקפי דלקת אובאיטיס חוזרים ובדרך כלל אני מטובל בסטרואידים. הראיה בעין ימין ירדה משמעותית בחודשיים האחרונים ואתמול נודע לי מרופא העיניים שיש לי קטרקט בעין ימין. האם ניתן, כדאי ונכון לעבור ניתוח קטרקט (בעין ימין) במצב שלי? מה הם הסיכונים? האם יש טיפולים אחרים שיכולים לעזור לי לשפר את הראיה במקום לעבור את ניתוח הקטרקט? תודה רבה,

האם בעין שכבר נותחה אתה יכול לראות עם משקפיים במספר מתאים? הסיבה לחוסר הראיה בה היא רק החוסר בעדשה או שגם סיבוכים אחרים של האובאיטיס? בעין עם הקטרקט אפשר לנתח תחת הכנה מתאימההלפי הנחיות של רופא עיניים מומחה לאובאיטיס.

05/05/2020 | 15:35 | מאת: חולה אובאיטיס

בעין שמאל יש גם גלאוקומה (וגם בעין ימין מזה חודשיים) וכתוצאה מכך גם פגיעה מסויימת בעצב הראיה - לכן הראיה בה אינה משמעותית תודה רבה

03/05/2020 | 22:40 | מאת: 4579

ישנה שיטה בשם נוירוויזן לשיפור הראיה באופן כללי שנותנת תרגילים לביצוע מול מחשב מספר דקות ביום גם לאחר ניתוחי קטרקט ניתן לשפר את הראיה כך נאמר שם מה דעתך על השיטה הזו האם היא כדאית וישנ ם אחוזי הצלחה טובים בשיטה זו ? תודה

השיטה אינה רפואית ואינה יעילה. יש לה שימוש מאד ספציפי ומצומצם וכמעט שאין לה יתרון או תועלת.

04/05/2020 | 13:56 | מאת: 4579

מהו מונוויזן ? והאם מתאים לטיפול גם בעין עצלה מה היתרונות והחסרונות בשיטה זו ? תודה

מונו ויז׳ן זה כשעין אחת רואה לרחוק והשניה לקרוב. לפעמים זה מצב טיבעי ולפעמים אחרי ניתוח או בעדשות מגע. זה לא קשור לעין עצלה

04/05/2020 | 19:24 | מאת: 4579

מה הכוונה לפעמים זה מצב טבעי ? מה זה שכתבת עדשות מגע? אם עין רחוק ועין קרוב כל אחת רואה שונה לא יצטרכו כלל שימוש במשקפיים לאחר ניתוח קטרקט? ישלזה יתרונות וחסרונות ?

רוב הזמן לא יהיה צורך במשקפיים אבל בטווח הקרוב יש הבדל בין עבודה מול מחשב וקריאת ספר. לכן לא כל הטווחים מכוסים. החשש הוא שהמצב לא יהיה נוח כי בכל מצב רואים רק עם עין אחת. הראיה התלת מימדית נפגעת. העדיפות היא להשאיר פער יותר קטן בין העיניים ולכוון לטווח ביניים של המחשב וכן להמשיך עם משקפיים לקריאת ספר. הקטנת הפער מגדילה נוחות ומאפשרת הרכבת משקפיים ביתר נוחות כשמרגישים צורך.

מגם בנהיגה אין צורך במשקפיים ? מה בנוגע לטלפון או עיתון גם בזה לא יהיה צורך או שזה לפי ההרגשה של האדם עצמו ?

גם בנהיגה לא יהיה צורך כי עין אחת שרואה טוב מספיקה מבחינת החוק לנהיגה על רכב פרטי. בעיתון וכולי- זה תלוי במספר שיכוון אבל כעיקרון לא יהיה צורך למעט באותיות הקטנות.

לד"ר מיכאלי שלום רב! כמעט חודשיים לאחר ניתוח קטרקט. בכל התקופה לאחר הניתוח - גירוי בעין, לפעמים דלקת בעין מלווה בהפרשה - כל אלה בעוצמות שונות. לפעמים התופעות נעלמות לגמרי, אבל גם כשזה נעלם זה חוזר על עצמו. לקחתי אנטיביוטיקה כל פעם למשך שבוע שעזרה. הרופא המליץ על zeylet למשך שבועיים ולאחר מכן יחליט על המשך טיפול. 1. מאחר ואני לא מתה על כל דבר הקשור לסטרואידים רציתי לדעת מה דעתך על תרופה זו. 2. האם התופעות בעין יכולות להיות סימפטום של משהו (למשל משהו אוטואימוני). 3. האם רצוי במקביל לעשות בדיקות אחרות אצל רופא משפחה - למשל בדיקות דם. תודה רבה!!

דלקת אוטואימונית בדרך כלל מתבטאת בצורה שונה. הפרשות וגירוי חוזר כזה בדרך כלל מבטאים דלקת כרונית בעפעפיים שבאה בגלים ומשתפרשת עם סטראידים ואנטיביוטיקה (כמו הזיילט) וחוזרת כשמפסיקים. הטיפול כולל קומפרסים חמים וניקוי עפעפיים עם תכשיר מתאים, משחה אנטיביוטית ואפילו אנטיביוטיקה מסויימת דרך הפה. זו האבחנה המבדלת הכי סבירה לבעייתך.

תודה רבה!

26/04/2020 | 19:48 | מאת: רועי

שלום, ערב טוב. היום עברתי בדיקה בהרחבת אישונים, בסיום הבדיקה חבשתי משקפי שמש כהים (עם עדשות פולרייזד במידה וזה משנה) ויצאתי מהמרפאה לכיוון הבית, הליכה של כ-10 דקות שבה הרגשתי סינוור מהשמש ומהחזרים מחלונות רכבים. נחתי בבית במשך כשעתיים, ניסיתי לקרוא ולא הצלחתי, כשהתחלתי לראות שהאישונים מתחילים להצטמצם, יצאתי לעבודה כאשר עדיין חוויתי חוסר נוחות מהשמש למשך כחצי שעה, לאחר שהגעתי למשרד עדיין היה קצת קשה לי לקרוא ועברה עוד כשעה עד שהרגשתי חזרה לשגרה. האם בזמן שהאישונים מורחבים יש סיכון מיוחד/מוגבר מאור חזק (כי הרי נכנס יותר אור לעין) או שרק מדובר בחוסר נוחות? האם מותר לנסות לקרוא? זה לא מאמץ את העיניים או מעלה את הלחץ בהן? האם משקפי שמש מספקים הגנה מספקת מהאור בחוץ גם כשהאישונים מורחבים? מודה שאני מודאג מהנושא. תודה רבה

אין מקום לדאגה. ההרחבה נמשכת כמה שעות וגם אם יש סינוור הוא חולף ואין בכך כל נזק לעין. מותר לעשות הכל וגם לאמץ את העיניים אך להימנע מנהיגה ומדברים שדורשים ראיה טובה ועלולים לסכנך כל עוד יש טשטוש.

25/04/2020 | 10:37 | מאת: שואלת

שלום, אבא שלי, בן כ70, סבל מכאבי ראש חזקים לפני שבוע, ובנוסף כאב בעין שמאל. הוא נשלח לבדיקות במיון, שם נעשו בדיקות סיטי ובדיקה של העיניים. בבדיקת העין נמצא זלצמן נודול בקרנית וקיבל תחליפי דמעות. לפני כמה ימים עין שמאל נפתחה חלקית ולכן הלך אתמול לרופא עיניים. הרופא הבחין שמדובר בפטוזיס, ציין גם כן זלצמן נודול קטן באספקט עליון של הקרנית ולידו עכירות שטחית. המליץ לא לעשות דבר עקב הגיל, רק שימוש בתחליפי דמעות. היום החלה הידרדרות בראייה, בקושי מצליח לפתוח את העין, רואה מטושטש וכפול. אשמח להמלצות מרופאי העיניים. מה לעשות הלאה אם לא המליצו לעשות דבר? מיום ליום חלה החמרה במצב. תודה מראש

תיקנו בלי מרשם משחה בשם ויט-איי-פוס ושישים כל שעתיים בעין כולל לפני השינה. זה יעזור לו מאד. ומחר תנסו לזמן תור לרופא עיניים להמשך השבוע.

23/04/2020 | 22:01 | מאת: רון

יש לי מיופיה גבוהה -11 האם ניתן לתקן חלק מהצילינדר באמצעות עדשה רגילה?

הצילינדר קשור לקרטוקונוס והתשובה שלילית.

23/04/2020 | 18:05 | מאת: רון

נבדקתי ונמצא כי יש לי קטרקט אני סובל מקוצר ראיה גבוה -11 ומאחר ונמצא אצלי קורטוקונוס. נאמר לי בשל העובדה הזאת לא ניתן להחליףאת העדשה לעדשה מתוחכמת אלא רק לעדשה רגילה. אודה להתייחסות המומחים.

אכן לא כדאי להשתיל עדשה מולטיפוקלית, אולם כן ניתן במקרים רבים לתקן חלק משמעותי מהצילינדר.

האם ניתן לתקן חלק מהצילינדר באמצעות עדשה רגילה?

לא

21/04/2020 | 17:43 | מאת: ורד

במידה ועוברים את הניתוח בלייזר,האם זה משפיע על ההחלמה והאם זה מונע מצב של בצקת בקרנית אחרי הניתוח?

הלייזר מסייע בניתוח אך לא מונע בצקת קרנית. במקרה של קרנית שהיא עם נטיה לפתח בצקת, כנראה שיש יתרון בביצוע ניתוח בלייזר.

13/04/2020 | 20:17 | מאת: שירן

ד"ר שלום רב, סבא שלי בן 80 סובל מקטרקט שמחמיר עם הזמן. הוא בעל עין אחת מילדות. אף מומחה לא מעוניין לנתח אותו בשל העובדה שאין לו עין ואם חלילה הניתוח לא יצליח אז הוא יתעוור גם בעין השניה. חשוב לציין שגם בעין שכביכול הוא רואה הוא כמעט ולא רואה. רואה אולי 10%. האם אין משהו לעשות? לנתח בכל זאת? הוא מוכן לקחת את הסיכון שהניתוח לא יצליח. המצב ממש מתסכל אותו, הוא עצבני על הילדים שלא לוקחים אותו לעוד מומחי עיניים. ממש אבדה לו שמחת החיים וקשה לראות אותו כך.

אני מאד מצטערת לשמוע שמצבו של סבך בעייתי כל כך. בזמנים אלו של המגפה, לא כדאי לבדוק את העניין. כאשר ניתן יהיה, כדאי שתיקח אותו לבדיקה וייתכן שכן אפשר לנתח את הקטרקט ולשפר במשהו את הראיה שלו.

30/03/2020 | 19:46 | מאת: מור

לד"ר מיכאלי שלום, ניתוח קטרקט לפני שלושה שבועות בעין ימין מספר 2.5 עם צילינדר. בשמאל ניתוח קטרקט לפני 9 שנים מספר 4.75. אחרי כמה ימים עשיתי משקפיים זמניות - בשמאל הומלץ 4.25 שאלות: 1. כמה זמן ניתן להישאר עם המשקפיים זמניות בשים לב לכך שהחנות אופטיקה סגורה לרגל המגפה. 2. האם דחיה בעשיית משקפיים קבועות יכולה להזיק לבריאות של העיניים. 3. האם יכול להיגרם נזק לראיה בעין שמאל אם המספר שתואם הינו 4.25 ולא המספר האמיתי 4.75 תודה רבה!

אין שום נזק לעין בהרכבת משקפיים לא מתאימים. כן עלולים להיגרם כאב ראש או סחרחורת או או בחילה ואי נוחות. אם כל אלא לא קיימים, אין בעיה להמשיך כך עד שתוכל לעדכן המשקפיים ואפילו עדיף לחכות 2-3 חודשים מהניתוח עד להתייצבות המספר.

29/03/2020 | 19:52 | מאת: רוניג

שמתי לב שבלילה בחדר מדרגות חשוך מאד - דווקא העין המנותחת רואה פחות טוב - האם זו תופעה זמנית בעקבות הניתוח ?

בדרך כלל המצב הפוך והעין שנותחה רואה יותר טוב בכל מצב. אם הניתוח ממש טרי מהשבועיים האחרונים ייתכן שעדיין ישנה בצקת שמפריעה.

29/03/2020 | 20:56 | מאת: רוניג

לפני חמישה ימים . האם זה נראה כמו עניין של רשתית ?

אם הניתוח היה רק לפני 5 ימים עדיין ייתכן שפשוט אתה בהחלמה ויש בצקת בקרנית ותופעות אחרות שיחלפו. יתכן אפילו שהאישון עדיין לא התכווץ מספיק.

29/03/2020 | 21:11 | מאת: רוניג

תודה:-)

26/03/2020 | 14:01 | מאת: אור

שלום רב ילדתי לפני שלושה חודשים ובסוף ההריון סבלתי מלחץ דם גבוה ( שבועיים אחרונים) , בביהח נבדקתי בדיקת עיניים שהייתה תקינה . למרות ששמתי לב שלפעמים יש כמו נקודות קטנות שחורות צפות בעין אחת.. אבל הדבר היה עוד לפני ההריון מדי פעם לאחר הלידה לחץ דם גבוה נמשך והתחלתי לקבל טיפול תרופתי שעזר להוריד את הלחץ דם כעבור שבועיים אחרי הלידה. מדי פעם היו אפיזודות של טישטוש רייאה , בשינוי תנוחה או סיבוב הראש . הדבר היה מדי פעם ולא לעתים קרובות בנוסף לפני כמה ימים הייתה תקרית בו בזמן הבישול השפריץ טיפה שמן לתוך העין הימנית. מייד שתפתי את העין ותחושת שריפה פסקה. מאז לא היה כאב , לפעמים יש מעט תחושת אי נוחות , או קצת כובד... לא תמיד אבל נדמה כי יש טישטוש (קשה להבין כי הריאה אצלי מלכתחילה לא טובה, מרכיבה משקפיים בעת הצורך ), יש כמו נקודות קטנטנות או כמו שערה צפה בתוך העין הזאת ....בעיקר באור היום , אור לבן וכמעט ולא מורגש בשעות הערב שאלתי היא: לאור כל הנסיבות הללו עד כמה דחופה בדיקת רופא עיניים ? במיוחד בתקופה הזאת כשיש להמנע כמה שניתן להגיע למרפאה, ציוד בדיקה משותף לכל המטופלים וכו׳... תודה מראש

באופו עקרוני זה לא הפורום המתאים אבל לאור המצב.... אם הדברים היו נורמליים הייתי מייעצת להיבדק כי נשמע שיש משהו בעייתי ומפריע. אבל...במצב הנוכחי ועם תנוקת קטנה בבית...הייתי מחכה ורק אם יחול שינוי לרעה פונה לבדיקה. כשהכל ייגמר תשתדלי כן לבדוק את העניין.

26/03/2020 | 14:30 | מאת: אור

שלום שוב ו המון תודה על תשובתך! בדיוק זה מה שחשבתי שכנראה עדיף לחכות... רק רציתי לוודא שלא יגרם איזה נזק בלתי הפיך בינתיים ... כרגע הכל במצב יציב תודה ובריאות לך ולכולנו!

25/03/2020 | 07:47 | מאת: רוניג

עברתי ניתוח בעין ימין והראייה -2.25 בדיוק לפי התכנון. האם לא כדאי לי בכל זאת לכוון את העין השניה טיפה יותר לטווח הביניים ? כשאני עם משקפיים למחשב אני רואה ברור את המחשב וגם מתקבל על הדעת ליותר רחוק. הטווח הזה חשוב לי . תודה

אם העין של מינוס 2.25 רואה טוב מאד לקרוב ולא קשה לך לקרוא רק עם עין אחת אז בהחלט נשמע לי נוח לכוון את השניה לטווח ביננים. עקרונית אפשר גם לכוון לרחוק אם תגלה שהעין שכבר נותחה מסתדרת טוב גם במחשב.

25/03/2020 | 08:05 | מאת: רוניג

המספר שלי בעין שמאל גבוה -8 כך שאין לי אפשרות כל כך לעשות סימולציה . -1.75 נשמע לך סביר כדי לאפשר שיתוף פעולה מסוים בין העיניים ?

בהחלט סביר. אם הראיה בעין הלא מנותחת טובה עדיין, ניתן לעשות אצל אופטומטריסט, סימולציה עם עדשת מגע.

27/03/2020 | 16:04 | מאת: רוניג

בסופו של דבר ביקשתי -1.5 כי זה המספר שנוח לי עם משקפיים - גם סביר לא ?

סביר בהחלט. אין הבדל ממש בין 1.5 לבין 1.75.

27/03/2020 | 16:11 | מאת: רוניג

תודה רבה דר מיכאלי :-)

30/03/2020 | 14:09 | מאת: רוניג

עשיתי כמה ניסיונות ומסתבר שכשעין שמאל היא המטושטשת ועין ימין רואה ברור מתקבלת תממונה ברןרה משתיהן ולא מרגישים אבל ההיפך לא נכון. ז"א שבקריאה אני מסודר אבל טווח ביניים לא . האופטיקאי שלי טוען שזה עניין של הסתגלות והמח ייתן את העדיפות לפי הצורך (סהכ ההפרש הוא 0.75)ץ מה דעתך ?

מה שאני יכולה לומר זה שפער של 0.75-1.0 דיופטר מהעין השניה אמור להקנות לך ראיה בטווח הביניים

30/03/2020 | 14:47 | מאת: רוניג

תודה

05/04/2020 | 13:14 | מאת: רוניג

היום הייתי אצל אופטומטריסט : ימיו : -2.5 שמאל: -0.5 צילינדר -1.25 ז"א הוא טוען שאפקטיבית ההפרש בין העיניים הוא 2.

לא מבינה מה אתה רוצה לומר אבל ההבדל בין העיניים הוא קצת פחות מ-1.5 דיופטריות.

23/03/2020 | 21:05 | מאת: טום

דחוף !! בן 40 בעבר קרע רשתית לפני 14 שנה הזרקת גז בימין ומס תיקוני לייזר לתיקון רשתית בשתי העיניים מס 17 על 22 במשקפיים בעדשות 16 וחצי על 15 - ביום בו החלפתי עדשות למס הנל ( עליה של מס אחד בשתי העיניים) יש שינוי בשדה ראיה בעין שמאל -מעין עיוות קווים בשדה ראיה תחתון האם ישנו סיכוי שכתוצאה מהעדשות החדשות ? כמו כן שאריות אור למשך מס שניות בחשיפה לאור חזק

זה לא ממש הפורום הנכון... בכל מקרה לי זה לא נשמע קשור לעדשות. זה כן עלול להיות קשור לרשתית ונשמע שאתה צריך להיבדק בהקדם, אפילו במיון עיניים עוד היום, לאור ההיסטוריה שלך.

17/03/2020 | 16:20 | מאת: גיל

שלום רב! הרופא רשם לי טיפות נבנק לשלושים יום. בעלון התרופה רשום להשתמש ארבע שבועות אחר הפתיחה. האם ניתן להשתמש בטיפות יומיים נוספים, עד להשלמת הטיפול? תודה רבה!

בהחלט אפשרי ומותר

תודה רבה!!!

17/03/2020 | 11:03 | מאת: מור

עין שמאל - קטרקט לפני 10 שנים מספר 4.75 עין ימין - קטרקט לפני שבוע - למרות שהיה כיוון ל 3.5 יצא בסוף 2.5 המנתח הסביר לאחר הניתוח שיש לקחת בחשבון גם מחצית מהאסטיגמטיזם ולכן זה בעצם מספר 3. האם פער כזה בין מה שהמנתח התכוון לבין התוצאה הסופית מקובלת? האם חישוב של הוספת חצי מהאסטיגמטיזם אכן מקובל האם הפרש כזה בין שני העיניים אינו גדול מדי? 4.75 לעומת 2.5 האופטיקאי אצלו עשיתי משקפיים זמניות עשה בעין ימין 4.25 כדי לאפשר ראיה יותר טובה למרחקים בינוניים כמו וויז במכונית. האם זה מקובל להוריד מספר באופן כזה. תודה מראש !! האם הורדה של חצי מספר

17/03/2020 | 11:04 | מאת: מור

הכוונה שהאופטיקאי עשה בעין שמאל 4.25... תודה

כעיקרון אנחנו משתדלים להשאיר מספר של מינוס 3 כשמכוונים לקרוב. ייתכן שבעין הראשונה יצא גבוה מדי וייתכן שהרופא עשה כך כדי לא ליצור פער גדול מדי מהעין שלא נותחה אז (למרות שאני לא בעד). אכן כן- חצי מכוח הצילינדר נכנס לחישוה הכוח הכללי של העין (המספר הכללי). הפער שנוצר כיום לא נחשב גדול מדי אבל יש אנשים שזה לא מסתדר להם ומה שהאופטומטריסט עשה כששם לך תיקון מופחת של 4.25 יכול לעזור לאיזון.

16/03/2020 | 23:13 | מאת: מור

עברתי קטרקט בעין ימין עדשת מונופוקל לפני שבוע. הימים הראשונים אחרי הניתוח עברו ללא בעיות מיוחדות. לאחר ארבעה ימים התחלתי להרגיש יובש בעין עם תחושה של עצם זר ומהיום אחרי הצהריים העין שורפת. מה יכולות להיות הסיבות לכך שדווקא לאחר מספר ימים התחילה תחושת היובש. האם זה מצריך בדיקה מיידית או ניתן להמתין עוד שבוע עד לביקורת. תודה מראש

כדאי להסות לטפטף טיפות של דמעות מלאכותיות. אם הראיה טובה והתחושה שתארת תחלוף או מאד תשתפר, אין בעיה לחכות לשבוע הבא. התופעה שתארת מאד נפוצה. במקרים רבים היא קשורה לטיפות שמטפטפים אחרי הניתוח. הטיפות עושות גירוי בעין וככל שהזמן עובר יש לזה אפקט מצטבר.

אודה לתשובתך

כן. את הפרטים המדוייקים תוכל לקבל בעינטל אני מנועה מלענות לשאלות כאלו בפורום זה מתנצלת

אודה לתשובתך

שלום פרו אסיה בחודש 11 עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין הניתוח עבר בהצלחה והעין דומעת באור יום שלחו אותי לעשות בדיקת קרנית והכל בסדר ואמרו לי לטפטף הילו גל כל שעתים ואני רואה שאין שום שיפור אפשר לקבל ממך חוות דעת בתודה מראש נתן

כדאי להתייעץ עם מומחה לאוקולופלסטיקה ולבדוק את צינורית הדמעות והעפעפייים.

05/03/2020 | 20:32 | מאת: שלומי

שלום רב .עברתי ניתוח קטארקט עדשה טורית.רואה 6/6 .האם ראיה זו תישאר לאורך זמן או שמא עלולה להשתנות ? תודה.

אתה בטח מתכוון- האם תשאר 6/6 ללא משקפיים. כעקרון הראיה תשאר לאורך זמן כמו שהיא אבל עם הזמן כן יכול להיווצר צילינדר קטן כי חלים שינויים בקרנית עם הגיל.

שלום למומחים, בעלי עבר ניתוח קטרט בעין לפני כמעט חודש, ועדיין סובל מאי נוחות בעין. האם זה שכיח, ומה ניתן לעשות?

כדאי לנסות טיפות של דמעות מלאכותיות בשלב ראשון. אם זה לא עוזר מספיק, יש צורך להבדק. לעיתים נפילה של העפעף מהווה את הסיבה לאי הנוחות, לעיתים חוסר איזון עם העין השניה או שהמשקפיים לא מתאימים.

תודה רבה על התשובה המהירה.

שלום רב מבקש לדעת אם יש יתרונות לבצע את ניתוח קטרקט באמצעות הלייזר מבחינת החולה כגון אחוזי הצלחה ,תופעות לוואי, סיבוכים,מהירות התאוששות והחלמה לעומת ביצוע הניתוח בצורה רגילה

היתרון בלייזר משמעותי במקרים מסויימים מאד כגון- כהמנותח מקבל כדורים לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית, כאשר הקטרקט מאד נוקשה, כשישנה בעיית קרנית מסויימת, כשישנה חולשה פוטנציאלית של הזונולות של העדשה. יש גם ייתרון כאשר משתילים עדשת פרימיום. ברוב הגדול של המקרים אין ללייזר יתרון משמעותי.

האם קיימים נתונים כמותיים כמה ניתוחי קטרקט מתבצעים באמצעות לייזר בשנה לעומת ניתוחים בשיטה רגילה? אפשר רק סדרי גודל.

הניתוחים בלייזר מתבצעים רק בבתי החולים הפרטיים למיטב ידיעתי והם מהווים כמחצית מכמות הניתוחים בהם.

03/03/2020 | 09:10 | מאת: רותי

בוקר טוב, באילו נסיבות נדרש ניתוח ירוד בלייזר, ובאילו נסיבות עדיף או נחוץ לנתח ירוד ללא לייזר? רותי

לא ניתן לעשות בלייזר כשהאישון לא מתרחב מספיק וכשיש צלקת בקרנית שמונעת מהלייזר לקרוא את העין מבפנים. מומלץ להשתמש בלייזר כשהקטרקט מאד מתקדם, כשמקבלים תרופות לפרוסטטה, כשיש בעין פסאודואקספוליאציה, או חולשה של הזונולות, כשיש אי ספיקה של הקרנית.

28/02/2020 | 21:32 | מאת: חנה

לפני חודש וחצי עברתי ניתוח קטרקט. מאז אני סובלת מפוטופוביה. אני סובלת מכאבים עזים בעיין למרות שאני משתמשת בתחליף דמעות ומשחת לעין בלילה שעליהן המליץ הרופא המנתח. מה ניתן לעשות כדי לטפל בביה?

בניתוח הושתלה עדשה ״רגילה״, מונופוקלית? לפני הניתוח סבלת מיובש בעיניים? אם מבחינה רפואית הכל בסדר בעין, אפשר לשקול לנסות טיפות בשם רסטזיס. את צריכה לדבר עם הרופא שלך לגביהן כי הן מצריכות מרשם.