פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

3114 הודעות
2799 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

24/04/2019 | 16:48 | מאת: עדי

האם לאחר ניתוח ויטרקטומיה תיתכן רקמה שנמצאת בנוזל העין. האם יש לכך תופעות לוואי? תודה.

21/04/2019 | 00:24 | מאת: מאיר

שלום וברכה, אבי בן 66 כמעט, לפני שבוע וחצי התחיל לראות הבזקים וזבובים בעין אחת. למחרת ניגש לבדיקה (ועוד יומיים שוב בדיקה) מול רופא עיניים והרופא חושד שמא משובר בקרע/היפרדות רשתית ושלח אותו לבדיקת oct. כיוון שלטענת הרופא חג הפסח לא היו בדיקות בזמן קרוב והוא נשלח לעשות את זה רק ב30 לחודש כשלאחר הבדיקה יש לו למחרת שוב ביקורת אצל הרופא. שאלתי היא האם זה לא מסוכן לחכות כל כך הרבה זמן לבדיקת oct? (כעשרים יום לאחר שראה הבזקים והלך לרופא) במידה ויצטרך ניתוח וירקטומיה- האם מדובר בהליך מסוכן? האם שיעורי ההצלחה גבוהים? אבי עובד כעצמאי בתחום הסיעוד בטיפול כמה שעות בקשישים כל יום. העבודה לא פיזית בהגדרה אך לעיתים כוללת "סחיבה" והרמה של הקשישים מהכסא גלגלים למיטה וכד. האם לאחר הניתוח יהיה מותר לו להמשיך לעסוק בעבודה זו באופן רגיל?

לקריאה נוספת והעמקה

אבחון של קרע ברשתית ו/או הפרדות רשתית - הוא בבדיקה הרפואית שעשה הרופא - ולא על ידי צילום ה- OCT. אני מניח כי הסיבה לצילום הייתה אחרת. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com

20/04/2019 | 10:20 | מאת: רבקה

שלום רב, בת 69.שלום רב, בבדיקח מעקב שנתית. ירידה בראיה . התקדמות הקטרקט . אין לי כרגע שום תלונות . מסתדרת היטב עם משקפי מולטיפוקל. הרופאה שהחלה בתקופה האחרונה גם לנתח אמרה שאני צריכה ניתוח . האם כאשר אין הפרעה ואין לי תלונות יש ללכת לניתוח? תודה להתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב - ניתוח קטרקט מיועד לשפר את איכות החיים - ואם לא מפריע לך - כמובן שאין צורך בניתוח. לעיתים רחוקות - יש סיבה רפואית שבגללה כדאי לנתח מוקדם, ואף שאין תלונות. למשל - מבנה עין של לשכה קדמית "רדודה" - שעשוי לגרום עלית לחץ. כדאי לשאול את הרופא המטפל אם יש סיבה רפואית - ולקבל הסבר.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com תיאום ניתוחים - 052-8109680

19/04/2019 | 16:47 | מאת: גל

שלום, שבועיים חאחר הניתוח אני רואה רת עצבי הראיה בעת עפעוף. האם זה תקין?

האמת לא מוכר לי, אבל אם יש גז בעין - עשוי לגרום כל מני השתקפויות.

06/04/2019 | 22:42 | מאת: שאול.

שלום רב, בן 40, בשנתיים האחרונות מחלת הטייסים CSR, כנראה כרונית בעין אחת, ללא שינוי משמעותי כל השנים, ולאחרונה עיוות משמעותי בראיה באותה העין. מהו הטיפול היעיל ביותר לטיפול, ומניעת הידרדרות ו/או תיקון ומיגור סופי. תודה מראש שבוע מוצלח.

לקריאה נוספת והעמקה

לא תמיד יש טיפול.. במקרים חריגים וללא ריפוי עצמי - ניתן לשקול: PDT (עם מינון מופחת - HALF LOAD) לייזר - רק במידה ויש נקודת דלף יחידה המרוחקת ממרכז הרשתית שינוי אורח חים - בעיקר הורדת "לחץ" - וכן המנעות מתכשירים המכילים סטרואידים לייזר מסוג מיקרו-פולס (MP) רפואה שלמה..

11/04/2019 | 19:00 | מאת: שאול.

רב תודות.

06/04/2019 | 12:43 | מאת: דור

עברתי לפני ימים בודדים את הניתול בשל קרום על הרשתית שהתעבה עם השנים וגרם למשיכת העין וראיה כפולה בניתוח שמו לי גז לאחר יומיים שאני רוב הזמן שוכב עם הראש למטה כשישבתי יצא לי להבחין בנקודה שחורה (מעין זבוב שחור ) לסירגין האם זו תופעת לוואי ...(לא מצאתי שום דבר רשום יל זה ) סטטוס העין כרגע - רואה את הגל ולכן ראייה לא חזרה , שטף דם בעין אשמח לתשובה האם תופעת הזבוב הגיונית

לקריאה נוספת והעמקה

הגיוני בהחלט.. חכה בסבלנות שהגז יספג, וקווה שהרשתית תשאר במקומה לאחר מכן..

30/03/2019 | 23:31 | מאת: תום

שלום, נבדקתי ע"י רופא עיניים במכשיר הסטנדרטי שמניחים את הסנטר ומצמידים את המצח והרופא עובר עם מעין נורה מצד לצד ומאיר על העין. מה שהיה שונה מבדיקות כאלה שעשיתי בעבר הוא שתוך כדי הבדיקה, הרופא חיפש 2 אביזרים שהיה צריך, ובזמן שחיפש (כ20-30 שניות בערך, פעמיים) עדיין הייתי באותו מצב, כלומר עין ימין הייתה קרובה מאוד לנורה שהאירה ממש למרכז העין, האם הנורה לא יכולה לפגוע / להזיק לעין? הייתי אמור להוציא את הראש מהמתקן בזמן הזה? או להסתכל לכיוון אחר מכיוון הנורה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה לי.

שלום. עברתי ניתוח ויטרקטומיה לאחר קרע עם הפרדת רשתית לייזר 360 וקטרקט עם השתלת עדשה אופטית לפני 25 ימים.כרגע הגז עדין בכ 50% מהעין. לאחר הניתוח היה דימום באזור הקרע. אני עדיין רואה באופן ירוד מאד ורק במבט למטה.האם חזרת הראיה היא הדרגתית רק לאחר ספיגת הגז ? האם הדימום שהיה מגביר את העכירות ומשך חזרת הראיה . בתוך כמה זמן צפויה להיות ראיה תקינה. תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

מה שחשוב זה שהרשתית צמודה במקומה. הראיה תלויה בספיגה של הגז - זאת אומרת בזמן, וכמובן בנזק שנגרם לרשתית בזמן שהיתה מופרדת...

25/03/2019 | 06:52 | מאת: איוון

שלום, היום נהגתי בשעת בוקר במשך מספר דקות לכיוון מזרח, השמש הייתה "מכוסה" כמעט לגמרי בעננים, העניין הוא שהשמש הייתה בדיוק בכיוון המבט בנסיעה, לא סנוורה ולכן לא הרגשתי צורך להוריד את הסך שמש, האם יש בכך סיכון כלשהו לעיניים? אני יודע שלא UV בגלל השמשה אבל אולי קרינה אחרת שעוברת? תודה

לא.

14/03/2019 | 14:58 | מאת: רות

אני בת 52 עברתי ניתוח קטרקט ולאחר שבוע היפרדות רישתית שאלתי היא מתי צריכה להעלם בועת הגז?

לקריאה נוספת והעמקה

בין שבועיים לחודשיים - תלוי בסוג הגז בו השתמשו

שלום רב, מזה מספר שנים אני במעקב תדיר אצל רופא עיניים, זאת בעקבות גילוי של מחלת הסוכרת. לאחר שנים של מעקב אצל רופא נפלא, נאלצתי להחליף רופא בעקבות עזיבתו של הראשון את הקופה. לאחר מספר ביקורים אצל הרופא החדש, הכל היה תקין, כמו אצל הקודם. בבדיקה לפני כחודש הופנתי לצילום OCT בעקבות הממצאים הבאים: קרנית: clear לשכה קדמית: ב.מ.פ. אישון: ב.מ.פ. עדשה: זכה זגוגית: ב.מ.פ עצב הראיה: טשטוש קל של שולי הדיסקה רשתית: ללא עדות לסמני סכרת בנוסף ל-OCT הרופא המליץ לי לקבוע תור לנוירולוג, בעקבות הממצאים. אך בדיקה אצל נוירולוג, דרך הקופה, כרוכה בהמתנה של חודשים לא מעטים... היום חזרתי לרופא עם הצילום והוא אמר שמבחינתו יש לחזור על הצילום בעוד כחצי שנה. כששאלתי אותו מדוע הפנה אותי לנוירולוג ומה הפענוח, הוא לא אמר לי דבר מפורש.אני נמצא בעומס רגשי ותקופה לא פשוטה ותשובה לא ברורה מהרופא זה הדבר האחרון שכרגע נצרך עבורי. אני מניח שעצם העובדה שלא קיבלתי היום הפניה לטיפול מעשי כלשהו, זהו דבר חיובי. אך עדיין "רבות מחשבות בלב איש"... לעצם השאלה. למה לדעתך הוא הפנה אותי לנוירולוג עוד בטרם ראה פענוח של OCT?

לקריאה נוספת והעמקה

הממצא של "טשטוש גבול דסקה" עשוי להעיד על בעיה שקשורה לנוירולוג. יש לי הרגשה כי זה לא ממצא אמיתי- אך כמובן יש לבדוק זאת. המלצתי היא לחזור לרופא ולשקול ספציפית האם הממצא קיים, והאם יש צורך בבירור. במידה והוא חושב שזה ממצא אמיתצי- לעיתים יש צורך בהפניה לבירור במיון. מכיוון שלא הופנית למיון - אני מניח שהממצא אינו משמעותיח

סבל שלא יתואר קשה לי לתפקד עם הדברים האלה חוטים עננים נקודות שחורות הרופאים אומרים לי תחיה עם זה אבל קשה לי לחיות עם זה אני חטפתי את זה באגיל 45 והיום אני מתקרב לחמישים

לקריאה נוספת והעמקה

מרבית האנשים אינם סובלים כל כך, ומתרגלים . במידה ואכן כל כך מפריע וממש פוגע באיכות החיים - ניתן בהחלט לשקול טיפול בניתוח. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com

16/02/2019 | 00:13 | מאת: ראובן

אבא שלי מבוגר בן 86 מזה 6 שנים סובל מירידה בראיה בגלל מחלת ניוון הרשתית. במשך כשנתיים וחצי הוזרקו לא זריקות לעצירת המחלה אך ללא הואיל וכיום מוגדר עיוור למרות שעדיין רואה דמויות ומזהה אור וחושך. השאלה האם כיום ישנו טיפול או ניתוח שיכול לשפר את ראיתו ולו במעט. תודה מראש ראובן.

לקריאה נוספת והעמקה

קיימים עזרים שעשויים לסייע לאנשים עם כבדות ראיה. ניתן לראות תצוגה לדוגמא ב"אופטיקה געש"

שלום ד"ר עברתי ניתוח רשתית וקטרקט לפני כ4 חודשים ולאחר ספיגת הגז התחלתי לראות קווים עקומים ובתקופה האחרונה גם פרצופים שמנים וטליוויזיה רחבה יותר. בoct שעברתי ב20/12 לא היו ממצאים חריגים והרופא אמר לי שהכל בסדר בצילום ורשם הערה עין ימין המנותחת תבנית מיופית קונטור שמור מבנה נראה תקין וגם ראה שיש לי capture נוזלי בpciol ואני אמור לעבור ניתוח בחודש הבא לתיקון הcapture. האם הcapture אכן משפיע על הראיה ולמה שאני רואה קווים עקומים מעוותים ופנים שמנות או שזה רק תיקון חיצוני קוסמטי? אשמח לקבל ממך עוד ייעוץ ד"ר. תודה מראש וכל הכבוד על הפורום והתשובות המהירות והענייניות

לקריאה נוספת והעמקה

הניתוח שעברתי היא היפרדות רשתית לייזר 360 עם גז שעבר רק אחרי חודשיים ושבוע

במידה ויש כליאה של נוזלים מאחרי העדשה שהןשתלה - הטיפול הוא על ידי לייזר, לא צריך ניתוח. זה טיפול קל ופשוט יחסית. עשוי לשפר את חדות הראיה... לעיתים לאחר היפרדות רשתית - למרות שהניתוח מצליח - הראיה לא חוזרת, או חוזרת בהדרגה. כך שסבלנות כרגע לא תזיק..

שלום רב, לפני חמישה חודשים עברתי בהצלחה ניתוח היפרדות רשתית. כרגע, לאחר ניתוח הוצאת סיליקון, נשארה בעין כמות אדירה של בועיות סיליקון קטנות, ובנוסף, פיסות שטוחות כהות - שחורות שטות ומפריעות לי מאוד לראייה. מה משמעות הדבר ומה ניתן לעשות כדי לנקות את שדה הראייה מהפרעות אלו? תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ונשארה כמות סיליקון משמעותי - ולא רק בועיות זעירות - לעיתים כדאי לשקול ניתוח נוסף

10/02/2019 | 03:28 | מאת: אהוד

איך ניתן לבצע בדיקת שדה ראייה לחולה armd רטוב הרי אין לו פיקצציה?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לבצע פיקסציה עם סמן גדול / חזק יותר.

לאחר בדיקה יש לי חסימה חלקית מודלקת

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר לפורום רשתית - קשור לפלסטיקה של עיניים

שנתיים אחרי תיקון היפרדות רישתית עם סיליקון, ושנה וחצי אחרי הוצאת סיליקון. בOCT רואים בצקת CME עקשנית שלא עוברת. הרופא נתן לי טיפות של סטרודקס וולטרן אופטה. זה מוריד את הבצקת, אבל אחרי שמפסיקים את הטיפות היא מייד חוזרת. האם יש צורך לעשות עוד בדיקות בשביל לברר מה גורם לבצקת שלא עוברת במשך זמן ארוך כל כך אחרי הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

האם שירדה הבצקת היה שיפור בראיה? במידה וכן - יש כמובן חשיבות לטיפול. במידה וטיפות עוזרות - להמשיך.. יש צורך לבדוק היטב אם יש גורם כלשהוא המגביר דלקת תוך עיינית - כגון בעיות בעדשה (אם בוצע ניתוח קטרקט). ניתן לשקול גם זריקה של סטרואידים - כגון STK (קנלוד ליד העין9 - או זריקת אוזורדקס. לרוב לאחר טיפול מתאים - הבצקת חולפת ולא שבה. לעיתים - דורש טיפול "אחזקה" קבוע... בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com תיאום ניתוחים - 052-8109680

20/01/2019 | 21:15 | מאת: חיים

שלום, לפני כמעט שנה החלה תופעה מיוחדת של אורות שזזים עם תנועות העיניים בלילה. לא ייחסתי חשיבות רבה אך ככל שעבר הזמן שמתי לב לחוטים שחורים וצלליות שמתנועעים ומורגשים ביום אור, שמש, מסכים וכן... הרופא אבחן PVD והיה חור בעין ימין בשעה 2 שטופל בלייזר. התופעה נורא מכבידה עליי , מוציאה אותי מריכוז ומקשה עליי ביום יום. רציתי לברר אופציות של ויטרקטומי. ברצוני לציין שלפני כשנתיים חליתי בוירוס אדנו (לאחר PRK) ועדיין ישנם תסנינים מסויימים בקרנית שמטופלים ב fml. רציתי לדעת מהן האופציות לניתוח ויטרקטומי שלמיטב הבנתי מומלץ לשלב עם קטרקט. אשמח להסבר. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול FML במשך שנתיים נראה לי מוזר. האם התפליטים עדיין פעילים? האם בוצע נסיון להפסקת טיפול? לגבי ה- FLOATERS - אם אכן מאד מפריע ניתן לנתח. אך קודם יש לסיים את הטיפול בקרנית... בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com תיאום ניתוחים - 052-8109680

26/01/2019 | 23:22 | מאת: חיים

לצערי שנתיים כבר עם fml תוך ירידה הדרגתית במינון ומעקב רופא. כרגע נוטל טיפה אחת ביום ומנסה לרדת במינון בצורה איטית מאוד מכיוון שלאחר סיום הטיפול התסנינים נוטים לחזור. לפי תגובתך - כל עוד שהתסנינים יחזרו לקרנית לא ניתן יהיה לבצע ויטרקטומי? מהם הסיבות לכך?

20/01/2019 | 14:08 | מאת: אבי

שלום רב. לאימי בת ה-82,החלו בעיות ראיה בעין שמאל לפני כשנה וחצי. לאחר בדיקת רופא,נקבע שנסתם לה הוריד המרכזי של הרשתית מה שנקרא-CVO. אמא שלי קיבלה סט אחד של 3 זריקות של אווסטין ולאחר צילום OCT,לא ראו שום שיפור אז נתנו לה עוד סט של 3 זריקות שוב של אווסטין שגם הן לא עזרו. פנינו לרופא פרטי שהמליץ לעבור לזריקה שנקראת אלייה ועם ההמלצה שלו,פנינו לבית החולים(שלא אציין את שמו)ושם משום מה,החליטה הרופאה לתת לה זריקה שנקראת קנלוג(שמכילה סטרואידים) ולא את הזריקה שהמליץ לה הרופא הפרטי...אלייה. לאחר הזרקת הקנלוג וביצוע OCT התברר שאכן היה שיפור משמעותי,אך לא הזמינו אותה לעוד הזרקה אלא אמרו לה שתעשה עוד OCT בעוד חודשיים. לאחר ה-OCT הנוסף,התברר שיש שוב החמרה ורגרסיה למצב הראשוני. הרופאה בבית החולים המליצה לתת לה שוב זריקה של קנלוג ולאחר חודשיים שוב היא עברה OCT שהראה שאין שום שיפור בכלל. פנינו שוב לרופא פרטי בכיר שאמר לאחר הבדיקה...שלדעתו הנחרצת,הסיכוי שאמא שלי תראה שוב בעין הוא קלוש,אך הוא המליץ בכל זאת לתת לה 2 זריקות של אלייה ואמר שקשה לו להאמין שהזריקה של האילייה תעזור,אך אין מה להפסיד. רציתי בבקשה לדעת.... -האם אין איזה הליך ניתוחי שיכול לתקן את המצב ולהחזיר לאמא שלי את הראיה בעין מלבד הזריקות? -האם ההליך הנ"ל שאמא שלי עברה הוא תקין?אם היא היתה מקבלת את זריקת האלייה לפני הקנלוג,האם המצב יכול היה להיות יותר טוב?או שזה ממש לא משנה? תודה רבה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

קיימים טיפולים שונים, אך כעיקרון מה שקובי=ע אם הראיה תחזור - זה הנזק הראשוני.. במידה וסתימת הוריד היתה משמעותי - (מה שמכונה בשפה מקצועית ,חסימה איסכמית,) אז למרות כל הטיפולים הראיה לא שבה. את זה ניתן לדעת כבר מיידי לאחר האירוע - על יד צילום FA בין השאר. מעבר לכך - התאמה של טיפול דורשת כמובן בדיקה, וכן לא ציינת אם בוצע בירור מדוע קרה האירוע - וטופלו גורמי הסיכון. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com תיאום ניתוחים - 052-8109680

18/01/2019 | 20:30 | מאת: מזל

שלום, בעלי עבר ניתוח רשתית ב13/1 בשימוש בגז ובלייזר לאיחוי קרעים נוספים. הוא שוחרר הביתה בהזלפת טיפות אנטביוטיקה,סטרואידים וטיפות לשטיפת העין. מאז העין אדומה וכואבת. השאלה שלי מתי יחול שיפור בעין וגם בראיה? כרגע רואה אור וגוונים של חום ולבן. אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

ראיה - רק לאחר ספיגת הגז, תלוי בסוג הגז בו השתמשו (בין שבועיים לחודשיים). כאבים - לא אמורים להיות משמעותיים. אם יש - דורש בדיקה. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com תיאום ניתוחים - 052-8109680

17/01/2019 | 11:34 | מאת: דוד

שלום , בבדיקת oct אחרונה נמצא חור מקולרי מלא , קטן ברשתית עין ימין בנוסף לerm. קיבלתי מהרופא טיפות נובנק בכדי לנסות לסגור את החור ולהימנע מניתוח. האם יש סיכוי כי אכן החור יסגר שמה הוא קטן,? האם יש חשיבות לניתוח במידה והחור חא ייסגר?. אודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

קצת מוזר. בעיקרון הסיכוי לסגירה עצמונית קיים - אך נדיר מאד. רצוי לנתח, ככל שמקדימים - כך סיכוי לשימור הראיה טוב יותר 0לא דחוף לחדר מיון, אך לרוב משתדלים ניתוח תוך כחודש) בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com תיאום ניתוחים - 052-8109680

11/01/2019 | 23:20 | מאת: מתן

שלום, ראיתי שיש מספר סוגים של בדיקות שדה ראיה. האם בדיקת שדה ראיה ממוחשב 30-2 היא הבדיקה הכי מורחבת שיש כיום? או שיש בדיקת שדה ראיה מורחבת יותר (הכוונה בדיקה שבודקת היקף גדול יותר משדה הראיה)? ואם שדה ראיה תקין באדם צריך להיות בזווית של 120 מעלות, הבדיקה עצמה בודקת רק את השדה ראיה בזווית של 30 מעלות..זה אומר שהבדיקה לא מגיעה לאזורים ההיקפיים יותר של שדה הראיה? תגובה שיתוף

אכן יש הבדלים בין בדיקות שונות - בד,כ הרופא המטפל מבקש את הבדיקה המתאימה לאיבחון הבעיה . אגב - לא שייך לפורום רשתית.

08/01/2019 | 17:17 | מאת: אהובה

אני אחרי ניתוח קטרקט לפני קרוב לחודש שמה טיפןת וולטרן ודטאמיצין 3 פעמים ביום, עין המנותחת בולטת מעט , בבדיקת tshהתשובה בסדר , נשלחתי לct ארובות העיניים, עדיין לא עשיתי אבל מה יכול להיות? תודה על התשובה אהובה

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש ממש בלט עין - צריך לעשות CT או MRI.

שלום רב, לפני 5 חודשים עברתי ניתוח הפרדות רשתית וקטארקט בעין שמאל, ולפני כחודשיים עברתי ניתוח קטארקט בעין ימין, מבחינת הראיה הניתוחים הצליחו וחל שיפור ניכר בראיה בשתי העיניים, אבל מאז הניתוח בעין ימין לפני כחודשיים ,יש לי כול 10 ימים שטף דם, כול פעם בעין אחרת, השטף דם עובר כעבור יומיים בערך, אבקש הסבר לתופעה הזאת והאם יש טיפול שאמור למנוע את השטף הדם ומה ניתן לעשות, והאם זה מסוכן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לבדוק לחץ דם, תןפעה זו לרוב אינה קשורה לבעיות עיניים - אלא לעליות לחץ דם / שיעול / עצירות / התעצבנות / הרמת משקולות או משא כבד - ולפעמים לא יודעים מדוע..

05/01/2019 | 08:01 | מאת: לוי

שלום, אתמול הייתי במסעדה, ישבתי בשולחנות בחוץ, ליד כל שולחן היה מוצב מעין תנור חימום (לדעתי מסוג "אינפרא אדום") שהגובה שלו היה די נמוך (בערך 1.8 מטר), המעברים בין השולחנות היו צרים ולכן כשהגעתי כדי להתיישב בשולחן ובקימה מהשולחן, התנור ממש היה בכיוון הפנים ממרחק קצר וניתן היה לחוש בחום הרב שיוצא ממנו בפנים, כמובן שמדובר רק על השניות המעטות עד שהתיישבתי או שהתרחקתי, האם זה יכול להזיק/לפגוע בעיניים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא

02/01/2019 | 09:31 | מאת: מיכל

שלום רב, התגלה אצלי בעין שמאל היפרדות זגוגית העין לפני כשנה וחצי, כעת אני מרגישה בעין ימין גם מעין חוטים וקורי עכביש שחורים, האם יכול היות שזה עבר גם לעין ימין? האם יכולה להיות תופעה זו בשתי העיניים? ואם כן, איך מתמודדים עם ראייה יומיומית?

לקריאה נוספת והעמקה

קורה בכל עין בנפרד. חשוב להבדק בהקדם - על מנת לוודא שלא נוצר חור או קרע ברשתית. עם הזמן - לרוב מתרגלים, ןאם לא - יש פתרונות (כירורגיים).

30/12/2018 | 16:56 | מאת: אלעד

שלום, אשתי בת 42 לאחרונה החלו הבזקים בעין אחת. בדיקה אצל הרופא העלתה שכנראה יש תזוזה ברשתית אבל הוא אמר שאין מה לעשות בענין וצריך לחזןר לבדיקה עוד שבועיים לבדוק אם מחמיר. האם באמת אין מה לעשות?? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ומדובר על היפרדות זגוגית שלא גרמה לקרע - אז אכן בשלב הראשון ממתינים. צפוי שבחלוף זמן - התלונות ישתפרו משמעותית ואף יעלמו (לא יפריעו.). במידה ועובר זמן רב (שנה) ועדיין מפריע - יש פתרונות כירורגיים. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com תיאום ניתוחים - 052-8109680

שלום ד"ר עברתי נתוח הפרדות רשתית עם גז וקטרקט משולב והיום אני אחרי חודשיים וחצי אחרי הניתוח ורואה את הקווים הישרים עקומים גליים. בצילום oct אמרו לי שהכל תקין..אבל זה לא תקין לי ועדיין זה מציק לי שאני רואה קווים עקומים גליים. האם אפשר לטפל בתופעה הזאת ומה הטיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה וצילום ה- OCT תקין לחלוטין - אז רק סבלנות. שאל את הרופא אם אין בצילום עדות ל קליפה על הרשתית, נוזלים מתחת למרכז הרשתית, או עיוותים בשכבות החיצוניות של מרכז הרשתית.

תודה ד"ר מה שהרופא אמר לי שיש לי captur נוזלי בעדשה והבנתי שזה לא משפיע כלל לראיה וזה רק קוסמיטי ואפשר לנתיח ולתק. ואשאל אותו את מה שהצעת לי לשאול תודה רבה ובריאות לכולם

25/12/2018 | 22:19 | מאת: אירית

שלום וברכה אשמח למידע אבי צריך לבצע הליך של הוצאת שמן סיליקון שהוחדר לו בניתוח לפני 4 חודשים כרגע עם לחץ תת עיני רציתי לדעת האם זה ניתוח בהרדמה מלאה האם האשפוז ממושך? והאם ההחלמה ארוכה? ,

לקריאה נוספת והעמקה

1. לרוב מקומית, לעיתים בכללית. 2.אשפוז לא הכרחי כלל. הניתןח לרוב מבוצע בשילוב עם הוצאת קטרקט - במידה ויש, ועדיין לא עברת ניתוח קטרקט. הסיכון העיקרי הוא שהרשתית תיפרד שוב. מה שעלול לשנות לחלוטין את ההחלמה. ההחלמה אינה ארוכה, בעיקר נקווה שהלחץ ירד.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com תיאום ניתוחים - 052-8109680

20/12/2018 | 22:53 | מאת: דוד

שלום רב אני מספר שנים סובל מעין שמאל שהולך ומחמיר התחיל בכאב עין , מסביב לעין ,ראש והמשיך לראיה כפולה *ניסו להתאים פריזמה מה שלא הצליח כי הכפל ראיה סטיי ולא קבוע ולכן לא הצליחו הרגשה כל היום של כאב , יושב ,משיכה (כאילו מישהו מושך בכח את פנים העין ) הרגשה של שרירים עייפים ועייפות 3תפוסים ואפילו קצת סחרחורת בוצעו לאורך השנים כל הבדיקות האפשריות שהראו בעיקר 2 דברים 1.צלקת (כנראה מולדת ) (גם היה מישהו שקרא לזה המרטומה קומביינד ) 2.קרום על הרשתית עם קפלים וסמני משיכה האם יש םיתרון לנושא כי הסבל נוקאה והורס את שיגרת היום יום אודה לתשובה מהירה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

קרום על הרשתית - ניתן לטיפול ניתוחי , אך לא קשור כלל לכאבים - ונראה כי זו הבעיה העיקרית אצלך. זו שאלה מורכבת, ואני לא חושב שיש לי הברקה ... בכל מקרה - כדאי להבדק על ידי מומחה רשתית - כדי לוודא כי אין צורך לנתח את הקליפה שעל הרשתית.

שלום ד"ר, לפני כ-3 חודשים עברתי במיון עיניים הלחמה של 2 חרירים קטנים ברשתית למניעה עתידית של סיבוכים. לאחר כ-10 ימים הלכתי לביקורת אצל רופא העיניים שלי בקופת חולים. הביקורת עברה תקינה. מניסיונך, האם יש צורך להגיע לביקורת נוספת לאחר כ-3 חודשים או שניתן להסתפק בנ"ל ובכך "סיפור ההלחמה" הסתיים? תודה, דוד

מקובל ביקורת שנתית .

19/12/2018 | 10:38 | מאת: מיכל

עברתי ניתוח רישתית עם מילוי גז. יום אחר הניתוח העין המנותחת פוזלת למרכז. האם זאת תופעה מוכרת? חולפת מהר? צריך טיול?

לקריאה נוספת והעמקה

תופעה מאד לא מוכרת.... האם בוצע חיגור חיצוני ? האם בילדות היתה לך פזילה?

תודה על המענה. לא בוצע חיגור חיצוני. לא היתה פזילה בילדות. הרופא המנתח מדבר על פזילה סמויה שיצאה החוצה וכנראה תתוקן כשהגז יספג והעין תחזור לראות כרגיל.

13/12/2018 | 06:43 | מאת: מישל

שלום, אני סובל מבלפריטיס כרונית וכלזיונים חוזרים במשך שנים, היום המצב תחת שליטה ואני מטפל ע"י שטיפה עם שמפו תינוקות וקומפרסים והמצב בסדר. לפני כמה שנים (די באקט של ייאוש אחרי שניסיתי הכל) קראתי שעיסוי של הכלזיון לאחר קומפרס חם יכול לשחרר אותו, אז ניסיתי לעשות זאת ולאחר מכן לחצתי לחיצה (די חזקה...) על הכלזיון למשך מספר שניות תוך כדי נענוע קל שלו (בתקווה שישתחרר), האם הלחיצה הזו שהייתה חזקה, יכולה לגרום נזק לעין? ואם כן, האם הוא היה מתגלה בבדיקת עיניים סטנדרטית? (יצא לי להיבדק פעמיים אצל רופא עיניים לאחר המקרה, ללא קשר למקרה הזה, ללא כל בעיה שהתגלתה) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה לי, ובעיקר שכבר נבדקת. אגב אם הכליזיון עדיין שם - ניתן לניקוז ע"י פרוצדורה כירורגית לא מסובכת....

15/12/2018 | 12:46 | מאת: מישל

עברתי 7 ניתוחי כלזיון במשך השנים, נכון שלא מסובך אבל ממש לא נעים, אחד מהניתוחים השאיר לי צלקת (כי הרופא החליט שחובה לבצע את החתך מבחוץ, רופא בכיר מאוד) זה לא פתרון, עדיף לטפל עם שמפו תינוקות וקומפרסים עד להעלמות.

12/12/2018 | 19:32 | מאת: אסף

שלום, בן 17 ובבדיקה גילו שיש לי רשתית דקה מאוד וחרירים יחסית גדולים ברשתית. נאמר לי שישנו סיכוי שאצטרך טיפול הלחמה של הרשתית בלייזר? תוכל לפרט מהי הפרוצדורה ומה הטיפול כולל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ויש חורים המהוים סיכון להפרשות רשתיתי - מקובל לטפל בלייזר. בעצם הלייזר יותר כוויות ברשתית סביב החורים, ובהמשך צלקת - שמתפקדת כמו ,הלחמה, - ומקטינה את הסיכון שחור יגרום להפרדות רשתית. בצעירים - במידה ולא מדובר בחורים גדולים, ואם אין גורמי סיכון נוספים - בהחלט הרבה פעמים מבצעים מעקב - ולא רצים לטפל בכל חור קטן... בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com תיאום ניתוחים - 052-8109680

שלום בת 27 בעבר לפני 8 שנים אישון ימין שלא הגיב לאור לאחר כמה ימים עבר ולא ניתנה אבחנה סופית למקרה , לא בוצעה הדמיה אך בוצעו לחץ תוך עייני אולטרסאונד עיניים ושדה ראיה תקינים . מאז ועד היום רואה אורות מרוחים צל שיוצא מכתוביות מוארות ורואה את שדה הראיה רועד כמו רטט חלש בתמונת הראיה . סיפרתי את התופעות למלא רופאים שלא התייחסו ביצעתי לפני כמה ימים בדיקת מעקב אצל נוירואופטלמולוג שאמר הכל תקין מבחינתו ולהמשיך הלאה . לפני יומיים הייתי אצל רופא עיניים שאיני מכירה שעשה לבני בדיקה ועל הדרך שאלתי אותו הוא שאל למה לא בוצעה הדמייה ואמר שאולי יש שינויים בחומר הלבן או האפור במוח , מה שהוא אמר הלחיץ אותי ולא הבנתי אותו . האם כל מה שאני חשה עלול להצביע על פגיעה מוחית ?! אבל איזו פגיעה שיכולה לגרום למה שאני חשה עד היום ? והאם יש סכנה פתאום לאבד את הראיה ?!

לקריאה נוספת והעמקה

מבלי להכיא את הפריטים - במידה והיתה בעיה שמצריכה הדמיה - ניתצן להניח כי הנוירואופטלמולוג, שזו המומחיות שלו - היה מבקש. מכיוון שעבור מספר שנים - וללא החמרה, וכן בדיקות עיניים תקינות - ניתן להניח די בוודאות כי הבעיה אינה מתקדמת באופן שמצדיק דאגה..

07/12/2018 | 09:07 | מאת: נתן ש

שלום, אשתי עברה ניתוח ויטרקטומי עקב דימום בחלל העין שלא נספג מעל חודשיים. בנוסף ביצעו במשולב גם ניתוח קטרקט. בבדיקה יום למחרת עולה שעדיין יש דימום בעין ועדיין אינה רואה בעין. השאלות שלי, מדוע זה קורה! האם זה שכיח? מה עליה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שכיח מאד. במידה והרופא המנתח מסר שהניתוח עבר בשלום - פשןט לחכות ...

05/12/2018 | 10:31 | מאת: אבי

שלום, האם תרופות מסוג ריטלין ופרוביג'יל / נוביג'יל יכולות לגרום לחסימת סעיף עורק רשתית או לחסימת עורק רשתית מרכזי ולתסמינים כגון מטמורפופסיה ? תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

תרופות כגון ריטלין - נקראות באופן כללי ,סטימולנטים, -- הן בשימוש נרחב, ונחשבות ציחסית בטוחות. כעיקרון יש לתרופות השפעה על המערכת האדרנרגית - זאת אומרת כמו מעט אדרנלין....עשוי לגרום עליות לחץ דם, והאצה בקצב הלב. מקובל שבאדם בריא - זא לא משמעותי, אך באדם עם רקע של מחלות לב - לעיתים עשוי לגרום תופעות לוואי שונות , כןלל בעקיפין שליחת תסחיפים (למשל בגלל בעיות בקצב הלב). בקיצור- בהחלט לא נפוץ. בתיאוריה - קשר אפשרי, אך נדיר

02/12/2018 | 13:32 | מאת: מאור

שלום ד"ר. אני בן 19 חייל עובד הרבה מול מחשב. אני לא מרגיש יובש אבל העיניים שלי צורבות קצת ואני מרגיש צורך לעצום אותן כך שתחושת הצריבה מתפשטת וכאילו עוברת, אבל זה חוזר שוב. העיניים לא אדומות וזו רק התחושה הזו. האם זה בכל זאת יכול להיות יובש? אלרגיה? תגובה למסכים? זה מופיע בעיקר כשאני מול מסך. ומה ההמלצה שלך במקרה הזה? לבדוק אם טיפות נגד יובש יעזרו? ובאופן כללי איך להימנע מנזקי המסכים?

לקריאה נוספת והעמקה

דמעות מלאכותיות.

28/11/2018 | 21:24 | מאת: קובי

שלום, היום בבוקר (8:00) בזמן נהיגה פניתי לכיוון מזרח, בדיוק לכיוון שהשמש מול העיניים, הסתנוורתי כמובן אך לא יכולתי לעצום את העיניים או להסיט את המבט, המשכתי בלית ברירה להסתכל לכיוון הנסיעה (ולשמש שמולי) תוך כדי שאני מושיט יד לסך שמש, העניין הוא שבגלל הסנוור, הסתבכתי קצת עם סך השמש ולקח לי בערך 3, אולי אפילו 4 שניות עד שהצלחתי להוריד אותו ולחסום את השמש. יש לציין שהייתי עם משקפי שמש. אני לא חושב שאני מרגיש שינוי כלשהו בראיה. האם יכול להיגרם נזק מידי או נזק לטווח ארוך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא.

26/11/2018 | 02:03 | מאת: יניב

שלום, מה ההבדל בין ניתוח קטרקט עדשה רגילה לבין ניתוח קטרקט עדשה מתקדמת? בנוסף, מתי מבצעים ניתוח קטרקט בלייזר? אודה על הסבר קצר בין כל המונחים האלה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

כעיקרון כיום ניתוחי הקטרקט מתבצעים בשיטת פאקו-אמולסיפיקציה, שזה בעצם ריסוק ושאיבה של העדשה. קטרקט בלייזר -הניתוח מחולק לשני שלבים. בשלב הראשון של הניתוח מבוצעת הכנה - כגון פתיחת פתח בקופסית העדשה - על ידי לייזר. בשלב השני - שהוא העיקרי - הניתוח עצמו מבוצע באותה שיטה של ריסוק ושאיבה,. בגמר הניתוח - מושתלת עדשה. המונח "עדשה מתקדמת, הוא קצת מטעה, והרבה מיסחרי...לעיתים יש צורך בעדשה לתיקון צילינדר.. כמו כן קיימות בשוק עדשות מולטיפוקאליות שמאפשרות בתיאוריה טווח פוקוס גדול יותר - אך המחיר הוא שכיחות די גבוהה של הילות בלילה, ולעיתים איכות ראיה נמוכה יותר - שלא ניתנת לתיקון על ידי משקפיים. בקיצור - זה לא שיש שיטה או עדשה יותר טובים. צריך וחשוב מאד להתאים את הניתוח ואת העדשה למטופל, וזה אפשרי רק לאחר בדיקה - ותיאום ציפיות.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com תיאום ניתוחים - 052-8109680

23/11/2018 | 19:42 | מאת: רונית

שלום, לפני שבוע הופיעו הבזקים בעין שמאל ו"זבוב"... בבדיקת רופא נמצא שהכל תקין וזוהי תופעה אופיינית לגילי - 69. עם זאת אני מבקשת לשאול האם יש לכך קשר לשני מקרי cva שעברתי והתופעות (בעיקר נימול) היו בצד השמאלי של גופי. אשמח לתשובתכם. תודה, רונית

לקריאה נוספת והעמקה

נראה כי מדובר בהפרדות זגוגית. לא קשור כלל ל- CVA. זו תופעה טבעית, נפוצה, ולרוב לא מזיקה - למעט במקרים בהם נגרם קרע ברשתית.

23/11/2018 | 11:36 | מאת: פז

שלום אשמח לדעת על מה רפלקס מוגבר בבדיקת רשתית יכול להעיד? האם יכול להעיד על קרע/היפרדות רשתית?

לקריאה נוספת והעמקה

ביטוי לא ספציפי. לא קשור לקרע ולא להפרדות רשתית. לרוב מהווה סיבה לבצע צילום OCT של הרשתית.

02/12/2018 | 15:29 | מאת: המשך

והאם רפלקס אדום לא תקין כן יכול להעיד על קרע או היפרדות?

לרוב הכוונה שיש חשד קל לפגיעה כלשהיא או מחלה של מרכז הרשתית - ולא קשור לקרע או הפרדות רשתית

19/11/2018 | 15:00 | מאת: אורה רכס

לפני כחודש ב25.10.18 עברתי ניתוח לתיקון חור מוקולרי בעין שמאל באמצעות הוצאת הג'ל גרוד הרשתית והחדרת גז. החור בשלבי סגירה .הראיה ללא שינוי. רציתי לשאול : 1. האם מצב הראיה עשוי להשתפר עם הזמן? 2. האם מותר לחזור לפעילות פיזית רגילה-הליכה, הרמה וסחיבה וכל פעילות פיזית בתודה מראס אורה רכס החור נסגר אך עדין

לקריאה נוספת והעמקה

במידה והגז נספג -ניתן לחזור לכל פעילות. מבחינה כירורגית - חור סגור זה ניתוח מוצלח. לעיתים למרות שנסגר - לוקח זמן עד לשיפור מקסימלי של ראיה, שלא תמיד חוזרת למה שהיה לפני. החלמה של רשתית זה מספר חודשים.. לעיתים עשויה להיות ירידת ראיה מגורמים אחרים - כגון קטרקט, אם לא נותח..

18/11/2018 | 22:33 | מאת: אלון

שלום, עקב התקף חמור של אובאיטיס בעיניים טופלתי בפרדניזון במינונים גבוהים. כתוצאה מכך נהיה לי csr במרכז הראיה בעין שמאל, כבר שלושה חודשים. בבדיקת oct התקבלה התוצאה "עין שמאל השטחה של הקונטור הפוביאלי, הרמה סרוטית של הרשתית הסנסורית, עובי מרכזי 521 מיקרון" בעין ימין "erm עדינה נזאלית, ישנו ped מחודד קטן בסמוך למרכז הפוביאה ואחד נוסף עם תוכן היפרפלטיבי הטרוגני מעט סופריורית אליו מעט אינפריורית לארקדה העליונה בקוטב האחורי ישנו אזור חדש של אירגולריות ברמת ה-pr-rpe עם נוזל תת רשתי על פניו, עובי מרכזי 241 מיקרון". יש לי ירידה בראייה, וכתמים שמסתירים לי את הראייה. האם לפי הבדיקות הנ"ל זה הפיך? האם הראייה תשתפר, או שכך זה ישאר? תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

CSR בהחלט עשוי להיות קשור לטיפול בפרדניזון. אך זהו מצב שלרוב חולף, ובמרבית המקרים אינו פוגע בראיה באופן משמעותי. מפענוח בדיקת ה- OCT יש חשד למחלה דלקתית - כגון אוביאיטיס אחורית, שזה כמובן משמעותי יותר. כדאי להתייעץ עם רופא עיניים המומחה באוביאיטיס במקרים אלו.

14/11/2018 | 20:40 | מאת: גבי

עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין לפני שבועיים. הראיה לא השתפרה. אני לא מצליח לקרוא וקווים ישרים נראים עקומים. מצורפים צילומי בדיקת oct ופיענוח. אודה על קבלת הסבר לממצאים והמלצות טיפול.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ראיתי את תשובת צילום ה- OCT. נסה לשלוח שוב - אולי בדרך שונה, או פשוט להעתיק..

פיענוח בדיקת oct: עין ימין: הדרציה מקולרית ציסטואידית גבוהה מכילה מוקדים היפררפלקטיביים לצד ERM. עובי מרכזי לפי מפה: 583 מיקרון.

11/11/2018 | 09:50 | מאת: דוד

שלום רב, לפני שלושה ימים עברתי ניתוח קטראקט בעין ימין, לפני הניתוח המנתח המליץ לשים עדשה לראיה מקרוב, שאוכל להשתמש במחשב ובפלאפון ללא צורך במשקפיים, הסכמתי לכך, אבל עכשיו 3 ימים לאחר הניתוח אני נזקק למשקפיים לקריאה ורואה מטושטש מקרוב, האם הטשטוש בעין יחלוף ואצליח לראות מקרוב טוב, ואם המצב לא ישתפר האם אפשרי לעשות ניתוח נוסף להשתיל עדשה לראייה מקרוב, לציין שאם המנתח לא היה אומר לי שאוכל לקרוא ללא משקפיים אז הייתי מבקש ממנו להשתיל לי עדשה לראייה מרחוק, כמו שיש לי בעין השניה, תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה אינה קשורה לפורום רשתית.

26/11/2018 | 17:28 | מאת: דוד

הפורום הזה הוא לניתוחי עיניים באופן כללי, אם אפשר התייחסותך לשאלתי, תודה

09/11/2018 | 17:06 | מאת: משה

לפני חמישה ימים עברתי טיפול ברישתית באמצעות גז ולייזר. הראיה שלי בעין טובה בדומה לראיה לפני הניתוח.הבעיה שמטרידה אותי היא הםסים השחורים שאני רואה ברקע.האם זה יעבור?

במידה והפס הוא מבועת הגז - כן. אם לא עברת כריתת זגוגית - והפס קשור לעכירות בזגוגית - הוא ישאר.

07/11/2018 | 07:15 | מאת: יעל

מה הכוונה באטרופיה? נקודה אדומה קטנה דימום או כורואיד דרך אטרופיה מה המשמעות?

לא ברור

שלום, מה שלבי ההחלמה מניתוח הפרדות רשתית ? מה אסור לעשות? ומתי אפשר לחזור לעבודה ולשגרה מלאה?

לקריאה נוספת והעמקה

1. טיפות עיניים כחודש 2. מנח ראש כפי שהומלץ - כל זמן שיש גז 3 לאחר שנספג הגז. בין 3 שבועות לחודשיים