פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

3160 הודעות
2845 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

07/10/2019 | 18:50 | מאת: אני

בת 50 ביצעתי את הנדון עקב מעקב אחר דרוסן דוצ ונרשם מוקדים היפררפלקטיבים הדופן הרבה מימין וקצת משמאל. Idiopatis sclero choroidal cakcifications. האם תוכל להסביר לי מה המשמעות בבקשה? גמר חתימה טובה

06/10/2019 | 20:51 | מאת: אביטל

אמורה להתחיל זריקות אווסטין ומניקה תינוקת בת חצי שנה, האם יש לכם מידע לגבי זריקות אווסטין בהנקה או לחילופין טיפול יעיל אחר לבצקת שנוצרה בעקבות crvo שיהיה מותר בהנקה

לקריאה נוספת והעמקה

למרות הכמות המזערית שעוברת לדם -לדעתי אין לקחת סיכון ולהניק בזמן טיפול בזריקות אווסטין. לגבי CRVO - קודם כל הכי חשוב לברר מדוע קרה, ובפרט שאני מניח כי את לא מבודרת. במקרים אלו - יש לבצע בירור מקיף, תוף ייעוץ של המטולוג - לשלול נטיה לקרישיות יתר, כולל מוטציות שונות. הבצקת של CRVO - אכן עוברת מהר יותר עם אווסטין - אך גם ללא. אין עדיין מחקרים המשווים תוצאות ארוכות טווח עם או בלי טיפול. פשטו מקובל לטפל - אך בעבר, לפני גילוי האווסטין - CRVO, ובפרט אם מדובר מסוג לא איסכמי, ובצעירים - היה עובר "עצמונית" - אם כח לא מהר, ולעיתים אף שנה - שנתיים. אופציה נוספת - שגם היא לא מומלץ לדעתי - היא טיפול בזריקת סטרואידים - כגון אוזורדקס. עשוי בסבירות גדולה לזרז התפתחות קטרקט...

03/10/2019 | 21:20 | מאת: דן

שלום ד"ר, אני בן 25, בעל צלינדר וקוצר ראיה myopia, מרכיב משקפיים מחטיבת הביניים. ביקרתי אצל רופא עיניים לבדיקת סיבה לירידה באיכות הראיה, הילות וקרניים סביב פנסים (לפי מחקר קטן שעשיתי ברשת זו תופעה של קטרקט - שאצלי עפ הרופא אין) וגופים צפים בעין. הבדיקה כללה הרחבת אישונים. הרופא אמר שכנראה הסיבה לירידה באיכות הראיה זה גדילת מספר המשקפיים ולא יותר מכך. האם תוכל לחוות את דעתך בעניין? להלן התוצאות של שתי העיניים: עפעפיים - תקין לחמית - שקטה קרנית - שקופה לשכה קדמית - עמוקה ושקטה לחץ - applantion 14 mm hg קשתית - normal אישון - rrr no apd עדשה - זכה זגוגית - floaters רשתית - שטוחה. מקולה תקינה. עצב הראיה בגדר הנורמה. זה הרופא השני שביקרתי אצלו בתקופת זמן קצרה ושניהם העלו את אותן התוצאות ואף אחד מהם לא הפנה אותי למעקב או לבדיקה נוספת - האם ניתן לסמוך על כך ששני רופאים העידו דבר מה אז זה נכון? לפי חיפוש ברשת ההילות והקרניים יכולים להיות כתוצאה של קטרקט- האם יתכן שאף אחד לא זיהה את זה? אציין שההילות והקרניים יותר מוחשיים כשאני ללא משקפי ראיה (עד לפני מס חודשים לא הייתי נוהג להרכיב משקפי ראיה שיש לי שנים ארוכות פרט לקריאה..הייתי מסתדר טוב) אני אבוד בנושא הזה..

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי מה להוסיף. עדיין בדיקת רופא עיניים עדיפה על ניחושים באינטרנט. גם בעידן שלנו.

כיצד מתרגלים לפלואוטרס דוקטור? יש לי פלואוטרס בשני העיניים שממש אבל ממש מפריעים לי (זה פלוטרים בודדים, בעין אחת מעין זבוב ובשניה משהו שקוף מוארך). איך יתכן שזה קרה בו זמנית בשתי העיניים? האם באמת מתרגלים אליהם? מה הסטטיסטיקה שאומרת שאנשים למדים לחיות עמם? או שעניין ההתרגלות זה רק מה שהרופאים אומרים כי אין טיפול מוסכם לפלוטרים בארץ? אני אובד עצות, עברתי מספר רופאים שלא איתרו לי שום בעיה בעיניים שגרמה לרחפנים האלה, כולם אומרים לי שמה שיש זה רק להתרגל לכך...עברו חמישה חודשים - עוד לא התרגלתי. כמו כן, כל כמה זמן עליי להיות עכשיו במעקב אצל רופא עיניים? האם יש תרגילי עיניים מומלצים שיעזרו להתמודד עם הפלואטרים? אני בן 23 סך הכל יש לי עוד כ90 שנה לחיות בממוצע מה אני אעשה?

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ועברת בדיקת רשתית יסודית - ולא נמצאו חורים או קרעים - אכן אין המלצה לטיפול, לא בארץ ולא מחוץ לה. ההפרעה בתפקוד - שונה מאדם לאדם, ותלויה בסוג הפעילות שלך, וגם קצת בפסיכולוגיה. לצערי אין תרגילים - פשוט נסה לא לחשוב על כך, ולא לבדוק את עצמך.

20/09/2019 | 13:32 | מאת: דור

שלום, צפיתי אתמול בסרט ובו היה קטע של ריתוך, מן הסתם ברור לי שאין שום קרינה מזיקה ושעצמת האור תלויה במצלמה ובמסך ולא קרובה לעצמה האמתית של הריתוך אבל הבהירות במסך באזור של הריתוך הייתה גבוהה יחסית לשאר התמונה, האם יכולה להיות איזושהי השפעה על העיניים ממבט ממוקד וממושך יחסית של כדקה על הריתוך בסרט? תודה רבה

לא נראה לי בעיה...

08/09/2019 | 20:49 | מאת: עדי

שלום, האם יש מניעה לטוס ארבעה חודשים מניתוח ויטרקטומי וגם קרע ברשתית שהיה חודשיים אחרי הניתוח? והאם מקומות גבוהים יכולים ליצור בעיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם הרשתית במקום, וכבר אין גז בעין - אין בעיה לטוס

04/09/2019 | 20:23 | מאת: אהובה

אני כיום 5 שבועות לאחר נתוח היפרדות רשתית בהזרקת גז. הומלץ לי לעשות לייזר לחיזוק הרשתית מה דעתך ? לציין כי לפני 5 חודשים עשיתי נתוח קטרקט תקון ראיה והשתלת מולטיפוקל ולאחר מכן פעמיים לייזר עקב חור ברשתית. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לייזר זה לא ויטמינים שלוקחים לחיזוק. הלייזר מיועד במקרה שיש קרעים או חורים - ליצור מעין ,הלחמה, על מנת למנוע הפרדות של הרשתית. כדאי מלבקש מהרופא שהמליץ לך - הסבר, מדוע כדאי לעבור טיפול בלייזר, אני מניח כי יש חורים או קרעים לא מטופלים - ולכן הומלץ הטיפול. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה - 08-9760247 תיאום ניתוחים – 052-8100644 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

25/08/2019 | 13:27 | מאת: יעל

שלום צריכה לעבור ניתוח קטרטקט בשתי העיניים ויש לי הבזקים בשתי העיניים וקו שיובר הרופאים טוענים שזה גל שזז ואין מהלעשות לפני 20 שנה עברתי טיפול ב4 קרעים בעין שמאל עכשיו פוחגת שלא אדע מתי לרוץ לעזרה גורם לי לחרדות גם ככה בובלת מדכאון וחרדה מי צריך לנתח הקטרקט מומחה רשתית או שזה לאחשוב

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לעבור ניתוח אצל רופא שיש לך אימון בו, גם אם הוא לא מומחה רשתית.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה - 08-9760247 תיאום ניתוחים – 052-8100644 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

18/08/2019 | 11:27 | מאת: אבי

שלום רב הבן של אילון,בן 7 עבר 3 ניתוחי רשתית בעין ימין.נולד פג,כנראה מהפגות ישהפרדות רשתית. ניתן לפתור את הבעיה? המנתחת לא ממליצה על ניתוח רביעי,טוענת שזה לא ישפר את הראייה בעין,מה לעשות? אנחנו אובדי עצות,ניתן להציל ראייה בעין זאת?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמע שניתן לייעץ במקרה כזנה ללא בדיקה . אכן לעיתים - לאחר הפרדות רשתית, ובפרט בגיל צעיר בו יש התפתחות של הראיה - יש מצבים בהם למרות ניתוח מוצלח - הראיה אינה תקינה..

15/08/2019 | 20:22 | מאת: שירן

היי, אני שנה אחרי ניתוח לייזר בעיניים שעבר בהצלחה. אני בהריון חודש שמיני. קרה לי היום בפעם השנייה כשהייתי במקלחת שאני רואה מעין קווים קצרים מוארים זזים למשך כמה שניות ואז זה נעלם. האם זה יכול להיות מסוכן? האם זה הגיוני או לא? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא נראה קשור לניתוח הלייזר או להריון 2. עשוי להעיד על עכירויו בזגוגית - זו צופעה נורמלית, וקרוב לודאי לא מחלה. ליתר ביטחון מומלץ להבדק אצל רופא עיניים -לא נשמע ל סיבה להלחץ.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

05/08/2019 | 20:52 | מאת: יוסי

מהיום בבוקר ישנו מין הבזק או צל כמו של ירי בתחילתו .. בעיקר בחושך ... האם גם זה מעיד על הפרדות

לא. אך אם ממשיך - כדאי לפנות לבדיקה

01/08/2019 | 17:10 | מאת: אורנית

שלום, מתי ניתן לחזור לשחייה- עם ראש מחוץ למים- לאחר ניתוח חור ברשתית? האם שדה שבועות? האם עדיין כשרואים מעט את בועט הגז,אך החור כבר נסגר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שחיה - חודש..

30/07/2019 | 21:09 | מאת: יערה

לפני ששה שבועות עברתי ניתוח חור ברשתית(גם קטרקט) ובעוד כשבועיים מתוכננת לי טיסה לצרפת. היש סיכון לטוס במצב שבו בועת הגז עדיין נמצאת בעין אם כי בהחלט במצב מצומצם ?

לקריאה נוספת והעמקה

כל זמן שיש בועה - לא לטוס.

חודש.

26/07/2019 | 23:24 | מאת: ניתוח חיגור

שלום דר אני יומיים לאחר ניתוח חיגור כתוצאה מהפרדות הרישתית ומשום מה בלילה אני חווה שני הבזקי אור קטנים.האם זה תקין? בבדיקה שלאחר הניתוח הרופא אמר שהרישתית נדבקה ברובה ומה שלא נסגר עשוי להסגר בהקדם. חייב לציין שלפני הניתוח הבזקי האור היו גדולים יותר ולאורך כל הלילה.האם זו תופעה סבירה?

לקריאה נוספת והעמקה

הבזקים בהחלט שכיחים. לא אומר כלום על הצלחת או אי הצלחת הניתוח.

25/07/2019 | 06:26 | מאת: גל

שלום, האם בתקופה הקרובה לאחר ניתוח ויטרקטומי יש סיכוי גדול יותר לקרע ברשתית כמו כן, יש לי בצד העין הבזק שנראה יותר בחושך כשאני מפנה מבט האם מוכר ומהי הסיבה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא. במידה והניתוח עבר כשורה - בסיכון להפרדות רשתית קטן ביותר

19/07/2019 | 17:08 | מאת: אהובה

בס"ד שלום ד"ר רציתי לשאול האם מחייב שתיווצר בצקת בעין אחרי ניתוח קטרקט? המון תודות תזכה למצוות

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא. לעתים לאחר ניתוח יש בצקתך בקרנית - שלרוב חולפת לאחר מספר ימים, לעתים נדירות לא - ואז יש צורך בהשתלת קרנית בצקת נוספת - עשויה להתפתח ברשתית, לרוב מופיע לא מייד לאחר הניתוח - אלא לאחר כחודש. במקרה זה לרוב מטפלים בטיפות עיניים, ולעתים יש צורך בזריקה - או אף בניתוח. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

18/07/2019 | 21:46 | מאת: רעות

תודה לתשובה המהירה והטובה! כיצד אדע שיש 20% גז או פחות בעין? לפני שבוע היו 40% והבועה נראית בחלק התחתון של העין בראייה קדימה

לקריאה נוספת והעמקה

הכי טוב פשוט לשאול את הרופא הבודק... במידה ואין לך בדיקה בקרוב - הייתי מחכה שבועיים ממתי שהיה 40%

18/07/2019 | 19:02 | מאת: רעות

עברתי לפני חודש ניתוח חור ברשתית ועדיין בובת הגז נמצאת בעין,אם כי ניכר כי הצטמצמה. האם אפשר לנסוע מחוץ לעיר ירושלים? נאמר שיש סיכון גבוהה חזרה. נאמר שאפשר עם עצירות בדרך. כל כמה זמן לעצור ולאיזה משך זמן?

לקריאה נוספת והעמקה

ככול שיש פחות גז - כך פחות סיכון לשינויי גובה. הבעיה אינה בירידה בגובה - אלא בעליה חזרה לירושלים. אני בד"כ מבקש להמנע מעליה רצופה כל זמן שיש מעל 20% גז בעין

16/07/2019 | 14:06 | מאת: רביד

לפני כשבועיים נאמר לי שככל הנראה אני סובל מCSR בעין ימין והדבר אמור להשתפר לבד בתוך כ3-6 חודשים, מדובר בפעם הראשונה שזה קורה ולא בהתקף חוזר (שהבנתי שקיימים גם כאלה). מרגע הבשורה התחלתי לחקור ולקרוא ברשת על המחלה ודרכים לזרז החלמה\להקטין סיכוי להישנות שלה. כמה שאלות- 1. האם אימון שיריר העין בשיטות שונות יכול לעזור? 2. האם עבודה מול מסכים, צפיה בטלויזיה, פלאפון מזיקה ועלולה לעכב החלמה? 3. קראתי שאספירין במינון נמוך יכול לעזור, הבנתי שאין כרגע סימוכין חד משמעיים לאפקטיביות שלו, שאלתי היא האם האספירין יכול גם להזיק למצב? או שניתן לנסות ואולי לזרז החלמה ע"י השימוש? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ב- CSR, או CSC, רב הנסתר על הנגלה. אין כיום טיפול יעיל, למעט המקרים בהם יש חשיפה לסטרואידים - או מתח משמעותי, ואז הימנעות מסטרואידים או שינוי באורח חיים עשוי לעזור.

16/07/2019 | 07:39 | מאת: אלישע

שלום, הייתי אצל רופא שיניים ובמהלך הטיפול, הוא בטעות לחץ עם אחת האצבעות על צד העין, ממש הרגשתי שהעין "נדחפת" לכיוון האמצע/האף, ניסיתי לסמן לו, הוא הבין בסופו של דבר אחרי מספר שניות והזיז אותה, האם יכול להיגרם איזשהו נזק לעין? אני לא מרגיש תופעות כלשהן. תודה רבה

לא נראה לי.

15/07/2019 | 12:14 | מאת: בת חן

היי ד״ר הלל, אבי בעל סוכרת שפגעה לו בעיניים וגרמה לבצקת ברשתית. מזה כ4 שנים הוא מטופל באיכילוב בזריקות מסוגים שונים (כרגע אווסטין). מאחר ויש לו קטרקט גבוה הומלץ לו לגשת לניתוח. ניגשנו ל2 מומחי קטרקט ונאמר לנו ע״י שני הרופאים דברים שונים. האחד אמר לבצע ניתוח באמצעות לייזר כיוון ומקטין את הסיכון להתפרצות בצקת, ואילו השני אמר שבמצב בו יש בצקת ברשתית לא כדאי לעשות ניתוח בלייזר. אשמח לקבל את דעתך בנושא. תודה רבה, בת חן

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל הבדל, אלו הן העדפות של המנתח - ללא קשר לבצקת. השאלה המשמעותית יותר בעיני היא אם יש צורך לבצע גם ניתוח רשתית - בשילוב עם הקטרקט. במקרים רבים עשוי לסייע להקטנת התלות בזריקות באופן משמעותי. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

19/07/2019 | 00:35 | מאת: בת חן

תודה רבה על תשובתך ד״ר, עזרת לנו מאד. האם ניתן להציע לרופא לדעתך לבצע ניתוח רשתית יחד עם הקטרקט? ועוד שאלה, האם הבצקת ברשתית עלולה להשפיע על סיכויי ההצלחה של ניתוח הקטרקט במידה ולא מבצעים יחד עם זאת ניתוח רשתית?

09/07/2019 | 19:08 | מאת: עדי

שלום רב, שלושה חודשים חלפו מביצוע ניתוח ויטרקטומי וקטרקט ועדין יש לי תחושה מדי פעם של כמו חול וצריבה. האם זאת תופעה מוכרת? כמו כן יש לי תפר בקרנית. האם יש צורך להוציאו?

לקריאה נוספת והעמקה

תפר בקרנית לרוב מוציאים - אלא אם כן אין כל צילינדר, ויש וודאות שלא יבלוט בעתיד. צריבות - יובש בהחלט עשוי להיות...

30/06/2019 | 17:02 | מאת: יוסי

שלום למומחים! עברתי ניתוח היפרדות רשתית העין, הוכנס שמן סיליקון. בבדיקה שנערכה לאחר מספר מפגשים,הוחלט להוציא את שמן הסיליקון מהעין. לפני מספר ימים הוצאת הסיליקון בוצע,מאז רואה בועה גדולה עם שוליים שחורים ברגע שאני מוריד את הראש למטה,הבועה צפה מול העין כמו עדשה נוספת עם שולים שחורים,גודל כמו גומיה לברז. בבדיקת רופא נאמר שהכל תקין. שאלתי מה לעשות עם הבועה האם זה יעלם.

לקריאה נוספת והעמקה

תשובה כנ"ל

27/06/2019 | 12:31 | מאת: יוסי

לאחר הוצאת שמן הסיליקון מהעין ,רואה עיגול עם שוליםן שחורים. צף כלפי מרכז הראיה כשאני מוריד את הראש לקריאה. העיגול בקוטר של עדשת מגע עם שולים שחורים,אני מעולם לא השתמשתי בעדשות מגע. שאלה: מה זה,מישהוא יכול לעזור לי. גם הראיה לא חזרה כמו קודם,..

לקריאה נוספת והעמקה

הראיה תלויה במספר גורמים. בעיקר - האם הרשתית חזרה לתפקד, או רק באופן חלקי. במקרים של הפרדות רשתית שמערבת את החלק המרכזי - למרות שהניתוח מצליח להחזיר את הרשתית למקומה - לא תמיד יש חזרה מלאה של הראיה.. בנווסף - האם יש קטרקט. לגבי הבועות - צריך לוודא שאין שארית של סיליקון בעין. גם זה קורה לפעמים.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

17/06/2019 | 18:33 | מאת: דורון

שלום, רציתי לדעת האם מעבר לחוסר הנוחות הזמנית בסנוור מריכוז שמש על מראה/שמשה או על פריטים מבריקים, יש גם סיכון לטווח ארוך לעיניים? הרבה פעמים קורה לי (במיוחד בזמן נהיגה), שאני מסתכל לכיוון הרכב שלפניי או על הרכב שלידו אני חונה או לכיוון המראה כדי לעבור נתיב ויש ריכוז של השמש שמסנוור מאוד, לפעמים אני צריך להמשיך ולהסתכל לאותו כיוון, למרות חוסר הנוחות, לעוד כמה שניות, בד"כ אני עם משקפי שמש אבל בכל זאת מסתנוור, האם זה רק לא נוח/נעים או גם יכול ממש לפגוע בעיניים/בראייה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נראה לי מצבים שקורים לכל אחד, ואני לא חושב שיש בזה בעיה כלשהיא.

שלום דר רציתי לדעת מתי לרוץ ךבדיקת רשתית כי כל הזמן יש לי הפרעות קוים הבזק פה ושם אם זה הגל זה אמור להספג או נשאר קבוע ואז זה מתח לדעת אם יש קרע או אין תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי להבדק פעם אחת על ידי מומחה רשתית. בהמשך - ע"פ הנחיות הרופא הבודק. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

15/06/2019 | 17:22 | מאת: רועי

בן 40 סובל מפלוטרס (זבובונים) כבר 10 שנים בערך. לאחרונה יש החמרה משמעותית. קשה לי לנהוג ולקרוא ולעבוד עם מחשב. האם יש משהו שניתן לעשות בבקשה?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתוח, אם כי בגיל 40 הייתי מחכה מעט. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

12/06/2019 | 20:41 | מאת: א

אני בן 60 מספר משקפיים 10 ,עברתי ניתוח ויטרקטומי לאחר הפרדות רשתית. כחודשיים וחצי לאחר הניתוח לאחר שמרבית הגז נספג היתה לי הפרדות נוספת בחלק שלא בוצע לייזר(לא בוצע ליזר 360 בניתוח בראשון ). כרגע אני לאחר ניתוח חוזר .האם מומלץ לעבות את הלייזר בנוסף למה שכבר בוצע בשני הניתוחים כדי לחזק את הרשתית בהיקף או שיש בזה סכנה כלשהיא לרשתית ?

לקריאה נוספת והעמקה

ההיפרדו החוזרת נגרמה קרוב לודאי מחור או קרע שלא טופל בניתוח הראשון - ולא בגלל היעדר לייזר 360 מעלות. זה בהחלט קורה - וגם במקרים שמבצעים מראש לייזר 360 מעלות. אין כל צורך לטפל בלייזר באיזורים תקינים של הרשתית. הסיבה שלפעמים מבצעים מראש לייזר 360 מעלות - היא שלפעמים יש פתולוגיה נרחבת, וחורים או קרעים מרובים, ויש חשש שלמרות בדיקה בזמן הניתוח - נפספס משהו.

כרטיס ביקור קצר: בן 62, לפני שנתיים ניתוחי קטרקט בשתי העיניים, מושתל עדשות בערכים של מינוס 10. לפני כשנה עברתי הליך של היפרדות זגוגית בשתי העיניים, (שהותיר "פלוטרס" ועכירות המשייטת בשתיהן), ומסתבר שבאחת העיניים קיימת היצמדות של הזגוגית ל"מקולה" (VMA), אולם ללא משיכה ויטראלית, והחמרה קלה ב-ERM. (אין הפרעה בחדות הראייה). חשבתי לעצמי שאולי כדאי כבר בשלב זה להזריק "אוקריפלסמין" ולא להמתין להחמרה עתידית, מה אתה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי ממש לא. במידה ויש החמרה ב- ERM - ובעיקר עיוות בשכבת הפוטורצפטורים - כפ ישניתן לראות בצילום OCא - ניתן לשקול ניתוח. זו האופציה העדיפה לדעתי. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com

עקב סחרחורת לא סיבובית וטשטוש בראייה שלא ברור אם מס משקפיים עלה לי או כתוצאה מהסחרחורת,לציין שיש לי מס קטן ןלא מרכיבה משקפיים למרות זאת נמצאה בבדיקת עיניים פיגמנטים נשלחתי לבדיקת רשתית מקולה.האם זה אומר שבטוח יש לי משהו והבדיקה לא תהיה תקינה או ייתכן שהםיגמנטים יהיו חברי משמעות?

לקריאה נוספת והעמקה

שינויי פיגמנט ברשתית זה תיאור כללי - לרוב לא מדובר על בעיה רפואית, ומן הסתם הצילום יצא תקין.

27/05/2019 | 07:22 | מאת: מיכאל

שלום. עשיתי בדיקת oct אחרי שהרופא עיניים מצא לחץ תוך עיני של 21 זה התוצאות של ה OCT עוברי ה RNFL בגדר הנורמב. למעט הידקקות קלה בקוטב העליון מימין. לא הדגמה שקערורית משמעותית. מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שייך לגלאוקומה - לא למחלות רשתית...

שלום, אני סובל כבר שנים מבלפריטיס, הפתרון שמצאתי בהתייעצות עם הרופא המטפל הוא לחפוף את הריסים עם שמפו תינוקות מדי יום וזה באמת עוזר מאוד, בנוסף מדי פעם (אחת לשבועיים בערך) יש לי פסוריאזיס בשקע שמעל העפעף העליון (כלומר בשקע שבין הגבה לעפעף) ואני משתמש במגבון עיניים כדי לנסות ולנקות את המקום, אני משתדל לעשות את שני הדברים בעדינות אבל ברור שאני מפעיל לחץ מסוים על העין (לפעמים ל-2-3 דקות סה"כ) ולפעמים לוחץ קצת יותר כדי שהפסוריאזיס ירד. האם טיפול כזה לא יזיק/יפגע לי בעין/בראיה לטווח הארוך בצורה כלשהי? אני בחור צעיר וחייב להגיד שזה מעסיק אותי מאוד. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מזיק כלל

09/05/2019 | 21:40 | מאת: מיה

שלום דר ,, כתבתי לך לגבי הבגל בהירות בין שתי העיניים בעין ימין רואה יותר מואר עם גוון כתום צהוב ובעין שמאל פחות מואר עם גוונים קרים אפור כחול . אז הלכתי לרופא אחר והוא אמר שיש לי צילנדר בעין שמאל וזו הסיבה שאני רואה בעין הזו צבעים שונים. האם צילנדר באמת משנה את הצבעים ? האם כדאי לבדוק שוב ? יש לציין שהראיה 6/6 בשתי העיניים.

לא נראה לי שקשור לצילינדר

07/05/2019 | 10:22 | מאת: יעל

דר נכבד אודה על תשובתך לשאלה: מה הסיבה שאחרי הניתוח לפני 7 שבועות התחלתי לראות הכל עקום, מה שלפני הניתוח לא היה מצב כזה, רק טשטוש ראיה. האם מצב זה שכיח? האם יחול שיפור? יום נעים

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי מדוע היה הניתוח, ומה תוצאותיו... השאלה כללית מדי בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

07/05/2019 | 08:00 | מאת: מיה

שלום רה דר לפני יומיים הבחנתי שבעין ימין אני רואה יותר בהיר מעין שמאל ז"א אם אני רואה בעין ימין את הדשא ירוק בהיר בעין שמאל אני רואה אותו יותר כהה , אני מרגישה שעין ימין יותר מוארת מעין שמאל , אבל לא מרגישה כאילו כיבו את האור ממש לא אלא הבדל בכהות והבהירות , פשוט הבדל בצבעים ואין לי מושג ממתי זה עשיתי בדיקת ראיה אתמול הרופא אמר שאינו רואה שום בעיה והכל תקין בדיקת חדות ראיה 6/6 בשתי העיניים לפני 5 חודשים עשיתי בדיקה אצל נוירואופטלמולוג עם הרחבת אישונים והכל היה תקין . מה ההסבר לבעיה הזו ? האם זה נורמלי ? האם צריך לבדוק שוב

לקריאה נוספת והעמקה

האמת שאם נבדקת אצל רופא עיניים ובפרט נוירואופטלמולוג ללא ממצא - אין לי מה להוסיף. מצטער.

03/05/2019 | 12:37 | מאת: ריאד

ד"ר גרייפנר שלום רב לפני כשבוע הגעתי לבדיקת עיניים שגרתית בקופת חולים. עין שמאל שלי היא עין עצלה. עין ימין +1.5 / מינוס 0.5 אך בפועל אני מרכיב משקפיים רק בעת קריאה. מעבר לעניין המשקפיים אני רואה היטב בעין ימין ואין לי שום תלונות. הרופא שלח אותי למיון בבית חולים שם סיכום הבדיקה כדלקמן: "היפרדות רשתית ישנה מימין. OCT עין ימנית היפרדות רשתית טמפורלית. ERM ושיני מסור, אטרופיה בשכבות חיצוניות טמפורלית. בוצע צילום OPTOS. אפשרות טיפול-מעקב אל מטל ניתוח. ההמלצה לבצע ניתוח." אמר לי שההיפרדות קרובה למרכז הראיה. הוזמנתי לייעוץ נוסף כי בצד ההמלצה הפורמלית לניתוח ראיתי שהרופאים התחבטו. חשוב מאוד להדגיש שוב שאני רואה טוב בעין ימין ואין אצלי שום סימפטומים מאלה המוזכרים בקשר של היפרדות רשתית. האם קיימת אפשרות של מעקב בלבד בנסיבות אלה? אם לא אעשה ניתוח עכשיו ותחול התדרדרות פתאומית האם מעשית ניתן לעשות ניתוח מיידי? אני מאוד מפחד מניתוח ומתוצאות הלוואי. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לי להביע דעה ללא בדיקה. חוש ה,ריח, שלי אומר שכדאי לנתח - ובפרט שמדובר בעין יחידה. הסיכון בניתוח קטן לעין ערוך מהסיכון ללא. כמובן שדעה רצינית מחייבת בדיקה בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

03/05/2019 | 08:14 | מאת: אבי

כמה זמן יש לקחת דתמיצין לאחר ניתוח ויטרקטומי וקטרקט. החור שהיה, נסגר אך אני רואה עגול לאחר חשיפה לאור בעת עצימת העין למשך כמה שניות ולפעמים על אוביקטים כשאני פוקח אותה. תודה רבה על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב חודש וחצי. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

02/05/2019 | 20:24 | מאת: גיא

שלום יש לי שאלה בקשר לניתוח הסרת כלזיון, אני סובל מבלפריטיס שכנראה יצר את הבעיה מלכתחילה, והיום עברתי את הניתוח. כרגע העפעף שלי מאוד נפוח וכואב וציתי לדעת תוך.כמה זמן אוכל להשתמש שוב בקומפרסים חמים ובמגבונים לעפעפיים בשל הבלפריטיס. תודה מראש, גיא

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער - כלל לא קשור לפורום רשתית.

02/05/2019 | 09:11 | מאת: מיכל

עברתי ניתוח להסרת משקפיים מסוג אינטראלאסיק לפני כשלושה חודשים. כשבועיים לאחר הניתוח הרגשתי שהמספר גדל מעט והרופא המליץ לי על טילאופטיק פעמיים ביום במשך חודשיים. הטילאופטיק אכן שיפר את הראייה. לאחרונה ירדתי במינון, לטיפה אחת ביום ושוב אני מרגישה שהמספר מתחיל לגדול. האם הטילאופטיק משפר ראייה באופן זמני או קבוע? כמה זמן מומלץ להשתמש בטיפות לטובת שיפור קבוע? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

משפר רק באופן זמני.

01/05/2019 | 13:00 | מאת: תיקי

דר נכבד שלום רב, לאחר 5 שבועות מהניתוח, נמצא קרום בעובי של 457 מיקרון, כאשר לפני הניתוח היה 430 מיקרון. לציין שנאמר לי אחרי הניתוח שהקרום הוסר עד היסוד. כיום אני רואה הכל עקום, גלי, עם צללית מאחורי אותיות הטקסט. האם זה שכיח אחרי ניתוח שהקרום מתעבה? האם סה מצב שיחלוף ומה הצפי בעתיד? תודה על תשובתך .

לקריאה נוספת והעמקה

המדידה היא של של הקרום - אלא של עובי הרשתית. לעיתים לאחר ניתוח עשויה להתפתח בצקת - שגורמת לעיבוי- וכמובן שצריך לטפל.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

30/04/2019 | 14:49 | מאת: עדי

לאחר כמה זמן ממועד ניתוח ויטרקטומי ניתן להתאים משקפים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ובוצע גם קטרקט - כחודש וחצי. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

29/04/2019 | 08:01 | מאת: נתנאל

שלום, אישתי בת 63 סכרתית, עברה לפני כ 5 חודשים ניתוח ויטרקטומיה משולב קטרקט בעין ימין עקב דימום מסיבי בחלל העין . הניתוח עבר לדברי הרופא בהצלחה והראיה בעין חזרה, אבל לא כמו שהיתה. ממספר משקפים בעין של פלוס שתיים, שונה לה המספר למינוס אחד וחצי. הדבר גורם לה בעיה בהתהקלמות למשקפים עקב השוני במספרים בין שתי העיניים. ( המספר בעין שמאל הינו פלוס שתיים). השאלה שלי האם השינוי במספר הגיוני? בלתי נימנע? מה ניתן לעשות?. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

*

29/04/2019 | 07:58 | מאת: נתנאל

שלום, אישתי בת 63 סכרתית, עברה לפני כ 5 חודשים ניתוח ויטרקטומיה משולב קטרקט בעין ימין עקב דימום מסיבי בחלל העין . הניתוח עבר לדברי הרופא בהצלחה והראיה בעין חזרה, אבל לא כמו שהיתה. ממספר משקפים בעין של פלוס שתיים, שונה לה המספר למינוס אחד וחצי. הדבר גורם לה בעיה בהתהקלמות למשקפים עקב השוני במספרים בין שתי העיניים. ( המספר בעין שמאל הינו פלוס שתיים). השאלה שלי האם השינוי במספר הגיוני? בלתי נימנע? מה ניתן לעשות?. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בניתוח קטרקט מושתלת עדשה, והיא משנה את המספר. לרוב משתדלים לא להשאיר מסםר + לאחר הניתוח - אלא סבבי 0 או לכיוון המינוס - שזה עדיף, שכן מאפשר ראיה מקרוב ללא משקפיים. במידה ולא מסתדרת - כדאי לשקול ניתוח קטרקט גם בעין השניה.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

מי יכול להסביר לי בשפה פשוטה את המשפט הבא : בעין ימין - סכיזיס שאינו מעקב את הפובאה . אעריך מאוד תשובה בלשון פשוטה . תודה מראש משה לב

לקריאה נוספת והעמקה

סכיזיס זה מעין "התפצלות , של שכבות הרשתית. לרוב אינו מתקדם ואינו דורש טיפול. במידה ומתקדם או מסכן את מרכז הרשתית - מטפלים בלייזר, ולעיתים בניתוח. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: hgclinic@gmail.com קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

27/04/2019 | 21:23 | מאת: יואל

שלום, האם התמקדות בנקודה מסוימת באובייקט לבן במסך מחשב עלולה לגרום לאיזשהו נזק לעין? אני שואל כי שמתי לב שאני מרגיש מעין בוהק/אי נוחות בעיניים כשערכתי תמונה והיו בה מספר אזורים לבנים שהייתי צריך להתמקד בהם. תודה

לא גורם נזק.

25/04/2019 | 18:29 | מאת: מאיר

שלום, אבי בן 66 ללא מחלות רקע. התחיל לו לאחרונה כל מיני זבובים בראייה והבזקים. הרופא שבדק שלח אותו לoct כאשר בהפניה הוא רשם שיש חשש לבצקת ברשתית. קראתי ברשת שזו אבחנה שמחייבת טיפול אך שאלתי היא האם מדובר במחלה שיש לה ריפוי? האם מדןבר בתופעה שמחמירה עם הזמן?

לקריאה נוספת והעמקה

נראה לי הגיוני לבצע את הצילום - ולפי הממצאים לבדוק במה מדובר - במקום לנחש..

24/04/2019 | 16:48 | מאת: עדי

האם לאחר ניתוח ויטרקטומיה תיתכן רקמה שנמצאת בנוזל העין. האם יש לכך תופעות לוואי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער לא הבנתי את השאלה..

21/04/2019 | 00:24 | מאת: מאיר

שלום וברכה, אבי בן 66 כמעט, לפני שבוע וחצי התחיל לראות הבזקים וזבובים בעין אחת. למחרת ניגש לבדיקה (ועוד יומיים שוב בדיקה) מול רופא עיניים והרופא חושד שמא משובר בקרע/היפרדות רשתית ושלח אותו לבדיקת oct. כיוון שלטענת הרופא חג הפסח לא היו בדיקות בזמן קרוב והוא נשלח לעשות את זה רק ב30 לחודש כשלאחר הבדיקה יש לו למחרת שוב ביקורת אצל הרופא. שאלתי היא האם זה לא מסוכן לחכות כל כך הרבה זמן לבדיקת oct? (כעשרים יום לאחר שראה הבזקים והלך לרופא) במידה ויצטרך ניתוח וירקטומיה- האם מדובר בהליך מסוכן? האם שיעורי ההצלחה גבוהים? אבי עובד כעצמאי בתחום הסיעוד בטיפול כמה שעות בקשישים כל יום. העבודה לא פיזית בהגדרה אך לעיתים כוללת "סחיבה" והרמה של הקשישים מהכסא גלגלים למיטה וכד. האם לאחר הניתוח יהיה מותר לו להמשיך לעסוק בעבודה זו באופן רגיל?

לקריאה נוספת והעמקה

אבחון של קרע ברשתית ו/או הפרדות רשתית - הוא בבדיקה הרפואית שעשה הרופא - ולא על ידי צילום ה- OCT. אני מניח כי הסיבה לצילום הייתה אחרת. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com

20/04/2019 | 10:20 | מאת: רבקה

שלום רב, בת 69.שלום רב, בבדיקח מעקב שנתית. ירידה בראיה . התקדמות הקטרקט . אין לי כרגע שום תלונות . מסתדרת היטב עם משקפי מולטיפוקל. הרופאה שהחלה בתקופה האחרונה גם לנתח אמרה שאני צריכה ניתוח . האם כאשר אין הפרעה ואין לי תלונות יש ללכת לניתוח? תודה להתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב - ניתוח קטרקט מיועד לשפר את איכות החיים - ואם לא מפריע לך - כמובן שאין צורך בניתוח. לעיתים רחוקות - יש סיבה רפואית שבגללה כדאי לנתח מוקדם, ואף שאין תלונות. למשל - מבנה עין של לשכה קדמית "רדודה" - שעשוי לגרום עלית לחץ. כדאי לשאול את הרופא המטפל אם יש סיבה רפואית - ולקבל הסבר.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: hgclinic@gmail.com תיאום ניתוחים - 052-8109680

19/04/2019 | 16:47 | מאת: גל

שלום, שבועיים חאחר הניתוח אני רואה רת עצבי הראיה בעת עפעוף. האם זה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

האמת לא מוכר לי, אבל אם יש גז בעין - עשוי לגרום כל מני השתקפויות.