מנייר

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

06/08/2015 | 08:27 | מאת: יעל

שלום רב, אני סובלת ממחלת המנייר (אוזן ימין) כ 7 שנים (כמובן לקח זמן עד ששללו את כל שאר הדברים והמחלה אובחנה), אני מטופלת ע"י רופא א.א.ג, טופלתי ע"י רופא א.א.ג שמתמחה במחלה ועברתי לפני כחצי שנה לטיפולו של פרופסור שגם מתמחה במחלה. אני נוטלת ביום 3 כדורי אגיסרק ו- 2 כדורי דיזותיאזיד ומקפידה על דיאטה דלת נתרן (שזה קשה שלעצמו....). התסמינים שלי הם ירידה בשמיעה לסירוגין, צפצופים, טינטונים, רעש רוח, אוזן סתומה, רעשים שמכאיבים וכמובן התקפי סחרחורת. ההתקפים שלי אינם קצרים אלא מתמשכים ימים ואף הרבה יותר (נאמר לי שאלו לא ההתקפים עצמם אלא לאחר התקף נשאר "מצב רקע"). לאחרונה, הרעשים באוזן, התחושה שהאוזן סתומה, הרגשת חוסר השמיעה (לא בדקתי כי נמאס לי לרוץ לבדוק), הרעשים המכאיבים, החריפו ולא עוברים כבר למעלה מחודש וחצי. הסחרחורת מורגשת ברקע, אבל כרגע לא מונעת תפקוד. מה עוד ניתן לעשות ??? מאוד קשה לחיות ככה - לתפקד בעבודה ובבית עם 3 ילדים. כל הרופאים אומרים שאין מה לעשות יותר מידי אבל אני מסרבת לקבל את הגזירה הזאת. האם בכל זאת ניתן לעשות משהו נוסף על מנת לשפר את מצבי ? תודה מראש (וסליחה על המגילה)

08/08/2015 | 20:08 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום יעל עם שני כדורי דיזותיאזיד ליום יש לעקב על ערכי נתרן ואשלגן בדם אשר עלולים לרדת בעקבות טיפול ממושך . ליש אפשרות של הזרקות דרך עור התוף של סטרואידים והמצבים קשים יותר גם סוג מסוים של אנטיביוטיקה המשתקת החלק הקשור לסחרחורת של האוזן הפנימית. אם אצלך אין סחרחורות חזקות אולי ניתן להסתפק בסטרואידים. חשוב ביותר למנוע התקפי המחלה ולהקל על תסמיניה ע"י טכניקות קוגניטיביות עם תרגול שיטות הרפיה. כמו במיגרנה גם מחלת מנייר מוחמרת ע"י מתח. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)