טינטון בעקבות חבלת ראש

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

13/04/2015 | 15:35 | מאת: מיכל

שלום וסליחה מראש על האורך, אך בבקשה אל תתייאש באמצע. אני בת 26.5.לפני כחודשיים וחצי קיבלתי מכה חזקה באזור הפרונטלי-פריאטלי מחפץ קהה שהוטח על ראשי מספר פעמים. לא היה איזשהו זעזוע מוח אז לא הלכתי למרפאה. כבר בבוקר למחרת הופיע טינטון בצד שמאל (מין תדר גבוה כמו של טלויזיה ישנה דלוקה) שלאחר שבוע כבר הפך לטינטון בכל הראש, כמה צלילים בעוצמות ובתדירויות שונות. בבדיקת שמיעה שביצעתי לאחר שבוע וחצי מהופעת הטינטון, נראה שנץ של 45dB ב6000 הרץ ובדיקות הברה יצאו תקינות. התחלתי לאחר 3 שבועות מהופעת הטינטון טיפול בסטרואידים פרדניזון, אמנם זה שיפר אך לא העביר לחלוטין את הטינטון. בבדיקת שמיעה נוספת שנעשתה לפני חודש בערך, נראה שיפור ב6000 הרץ (10dB לעומת 45dB). הטינטון החל באוזן שמאל בלבד וכרגע הוא נשמע בעיקר באוזן שמאל (כמו רשרוש מטבעות מציק) וגם צליל כללי בכל הראש כמו תדר טהור. בשבוע שעבר התחלתי ליטול בטאהיסטין (הפסקתי השבוע כי לא עזר) וגם לוקחת תוספי תזונה שונים (פטריות לינצ'י, טריבמין, חומץ תפוחים.. כל מה שיכול לעזור) ומבצעת כבר חודשיים טיפולי דיקור וגם טיפולי גב וצוואר ואוסטיאופטיה, בתקווה שמשהו מאלה יעזור. כרגע המצב נשאר די קבוע, מדי פעם הצליל משתנה למין "טששש" כללי בכל הראש, אך לרוב הוא די קבוע. אני הולכת לישון איתו וקמה איתו והתחושה מאוד לא נעימה ומטרידה. בביקור אצל נוירולוג השבוע הוא המליץ לי לנסות גבפנטין (לאפילפסיה) בטענה שזה יכול בעקיפין לעזור לטינטון. אמר לי להתחיל בכדור אחד בערב ולעלות בהדרגה אם אני רואה שאין שיפור לאחר כמה ימים. ולאחר כל זאת, מהן המלצותיך? האם כדאי ליטול את הכדורים הללו? אני יודעת שיש להם תופעות לוואי לא נעימות (ריצוד של העיניים, טשטוש, סחרחורות, ועוד ועוד). האם לדעתך הטינטון צפוי לעבור לאחר חבלה שכזו או שיתכן והוא ישאר לי קבוע? תודה רבה, מיכל.

13/04/2015 | 21:22 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום מיכל יש סיכוי שהטינטון יחלוף אפילו עד שנה מהופעתו. טרם נמצאה תרופה יעילה לריפוי מטנטון מעבר לסטרואידים בשלבים הראשונים בלבד. לאחר ברור מקור הטנטון ושלילת מקור מדאיג שהוא נדיר, הטיפול הוא בעיקרו קוגניטיבי הרפייתי עם שליטה בתשומת הלב, במתח ובצורת החשיבה. להפסיק להתמקד בו , לשבור מעגל הקסמים טינטון - מתח. בנוסף להשתמש במיסוך חלקי לסגל מערכת השמע לטינטון. בברכה ד"ר בן דוד

13/04/2015 | 21:30 | מאת: מיכל

תודה על המענה. הייתי היום אצל רופא אאג שגם אמר שהטינטון עשוי (וסביר) שיעבור עד שנה, מאחר ונגרם מחבלת ראש. עם זאת, האם כדאי לנסות לדעתך את כדורי הניורונטין? האם יעילותם הוכחה בטינטון? אולי זה עשוי לעזור מהר יותר משנה? והאם נטלתי סטרואידים בשלב מאוחר (3 שבועות מאז תחילת הטינטון)? פשוט אף אחד לא אמר לי על סטרואידים עד שלב זה, והייתי אצל מספר רופאים, וזה מאוד מתסכל. תודה על המענה! מיכל

16/04/2015 | 09:55 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום מיכל לפי הספרות העדכנית , הדברים שאני ציינתי הוכחו כיעילים. לגבי התרופה שציינת אינני יכול לדעת אם במצבך זה יכול לעזור. בררי עם הרופא שמטפל בתרופה זו על ניסיונו. באשר לסטרואידים , אחרי 3 שבועות פחות יעילים. בברכה ד"ר בן דוד

16/04/2015 | 12:14 | מאת: מיכל

ביומיים האחרונים אני שומעת צליל גם בצד ימין. האם לקיחה נוספת של סטרואידים תעזור לי או שלחלוטין לא מומלץ ליטול שוב?? אם אפילו יש סיכוי קלוש שזה יעביר את הצליל בצד ימין אני מוכנה ליטול שוב!! אני פוחדת שגם זה ישאר לי כמו בשמאל! בבקשה עזרתך, מיכל

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)