שאלה בנוגע לתרופות מסויימות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

01/02/2017 | 00:58 | מאת: אני

אבחנו לי לפני כ-3 שנים (באשפוז ראשון ויחיד) הפרעת אישיות קלאסטר B וגם C (תלותיות) לפני כחצי שנה עשיתי אבחון פסיכולוגי מקיף והאבחנה השתנתה להפרעה סכיזואפקטיבית ברקע הייתה אפיזודה פסיכוטית (ב-2013) על שימוש 60 מ"ג פאקסט כיום נוטל 150 מ"ג למיקטל ו-100 מ"ג לוסטרל מה שקורה שהסימפטומים שמפריעים לי כרגע זה חרדה בעוצמה פחותה עד בינונית במשך היום. עוד גם מה שמפריע ונכתב באבחון שיש פגיעה בבוחן המציאות במצבים טעונים רגשית (בוחן מציאות גבולי) וש"מבחינה בינאישית עולה הצפה רגשית ויכולות לקרות פגיעה בשיפוט וקושי להבין ולנהל את הסיטואציה באופן יעיל. ככלל מול מצבים רגשיים יכול להיות אימפולסיבי ולבטא רגש באופן עוצמתי, בלתי מווסת וסוער" בעקבות החרדות ומה שכתבתי חשבתי לקחת שוב פרפנאן במינון 4 מ"ג (לקחתי בעקבות המתח והחרדות שהיו לי כשהשתחררתי מהאשפוז וזה די עזר), העניין שאני מתבלט בגלל המשקל שאני רוצה להפחית (שוקל 100 קילו) ואני פוחד שהתרופה תאט לי את קצב הירידה במשקל ואת המטבוליזם, חוץ מזה יש לי אישור לאביליפיי מהקופה, שלקחתי אותה כמה זמן במינון של 2.5 מ"ג, אך רציתי לדעת מבחינת תופעות לוואי של המשקל ומבחינת השפעת נוגד חרדה (וגם דיכאון) למי יש יתרון לאביליפיי או לפרפנאן? יש לציין הענות חלקית לתרופות SSRI ושלקחתי פאקסט במינון 60 מ"ג הייתה אפיזודה מאנית - פסיכוטית שלמעשה הייתה לי הרגשה שהתגברו לי החרדות במקום שיפחתו תחת אותו טיפול. בנוסף גם יש לעתים התעסקויות טורדניות בנוגע לאבחנות השונות שנתנו לי עם הזמן אך איני יודע אם לייחס זאת ולסווג זאת כ"הפרעה" או שמא כדי באמת לדעת "מי אני" ואיזו בעיה יש לי.. יש לציין עוד שהיה לי בעבר overvalued idea אחרי שפניתי למיון בעקבות מחשבות טורדניות אשמח לעזרה תודה מראש

05/02/2017 | 16:43 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, את מתארת מהלך מורכב של הפרעות נפשיות ולצערי בגלל מורכבות המצב וללא בדיקה פרטנית, לא ניתן במסגרת הפורום להתייחס לשאלות החשובות שאתה מעלה. מומלץ לפנות לפסיכיאטר המטפל או לחוות דעת פסיכיאטרית נוספת כדי להעריך מחדש את המצב, את הטיפול בו ולדון בהרחבה בנושא הטיפול התרופתי, התרופות הספציפיות ותופעות לוואי שלהן.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול