קוצר נשימה דקירות בחזה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

06/07/2020 | 00:10 | מאת: ישי

שלום ,יעל ביצעתי היום ריצה קלה בחצר ואימון משקולות של חמש קילו לאחר חצי שעה התחלתי להרגיש קוצר נשימה דקירות בחזה, הרגשה של בליעת לשון, טעם מר בפה עברו כמה שעות והתופעה נחלשה. לפני יותר מחצי שנה בספטמבר ביצעתי אירובי ומשקולות, אימון מסיבי של שעה. הייתי בכושר מצוין לאחר החדר כושר בדרך הביתה התחלתי להרגיש שאני לא יכול לדבר גימגום דופק מהיר הרגשה של לחץ דם גבוה פיניתי את עצמי באמבולנס לאט לאט הדיבור חזר היה לי דיבור איטי ומגומגם ממש קושי ( לפני האימון שתיתי זרו קולה וקפה), ואכלתי משהו זה מה שזכור לי. הפסקתי לגמרי עם הקפה והזרו. במחשבה חשבתי שאני הולך למות או חלילה אירוע מוחי עשו לי את כל הבדיקות , סיטי מוח יצא שלילי אקו 24 יצא תקין. בנוסף הייתי אצל נירולוג שראה שאין לי בעיות נירולוגיות ואמר לי להפסיק שימוש באספירין, ב 22.1.20 נבדקתי באקו לב מאמץ שלילת איסכמיה , מסתם מיטרלי אי ספיקה מיטרלית טריוואלית, בנוסף אני סובל מחרדות הרבה זה קרה לי גם בהליכה מהירה של 10 דקות הרגשה של פחד שאני הולך להיחנק שהולך לקרות משהו שאלה שלי אם כל מה שאני מתאר פה זה קשור לחרדות? אני פשוט מרגיש שאני לא יכול לעשות דברים שאני אוהב ביום יום שאלה אם זה באמת חרדות שיכולות להשפיע לאחר אימון או שזה מעבר תודה.

ישי שלום, לאחר פנייתך אליי, שוחחתי איתך. אשמח לדעת מה מצבך לאור ההמלצות שנתתי לך. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני