תוצאת בדיקת פיברוסקאן

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

02/09/2016 | 08:41 | מאת: שרה

הנני בת 67 נשלחתי על ידי הגאסטרו לבצע בדיקת פיברוסקאן עקב כבד מוגדל ושומני, טחול מוגדל, כאבי בטן צד ימין וערכים גבוהים בבדיקות דם : ALT 52 AST 61 GGT 81 CA 11 אלבומין 4 פריטין 21 קלפרוטקטין 151 אבני מרה דופלר תקין למעט הרחבה של וריד הפורטה 1.4 תוצאות הפבירוסקאן: נקודה 1: KPa 9.6 IQR 16 נקודה 2: KPa 14.4 IQR 22 נקודה 3: KPa 75 IQR 4 נקודה נוספת: KPa 11.7 IQR 2.4 הצטלקות הכבד F4 מחלות רקע: קרון, סוכרת, מיאסטניה גרביס, עודף שומנים בדם, פיברומיאלגיה... אודה לכם על תשובתכם, התור לרופא הגאסטרו רק בעוד חודש ורופאת המשפחה לא יכולה לפענח את תוצאות בדיקת הפיברוסקאן

התוצאה מצביעה על דרכת הצטלקות גבוה בכבד, כלומר פגיעה משמעותית בכבד

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול